Prosím o vaše zkušenosti. Chtěl bych si koupit zadní nosič od Sport Arsenalu typ 001 - expediční. Mám ale obavu z pásků, kterými je uchycen ke kolu, aby nepraskly. Proto zvažuji i koupi nosiče i EXU, který je uchycen trubičkami. Jaké máte zkušenosti. Díky
Mám nosič skoro stejný jako na níže uvedeném odkazu, jen verzi z ocele - kdysi jí dělali, než přešli na hliník. S uchycením nebyl nikdy žádný problém. Používám ho cca 6 let a vozil jsem náklady max kolem 20 kg.
http://www.saeshop.cz/cyklisticke-nosice/snc--...
Kamarádka má typ 001 snad ještě déle a taky bez problémů.
Podle mě je jedno jestli je to pásek nebo trubička, v případě vady materiálu prasknout může obojí.
Pamatuju si z té doby, že brašny Sportarsenal s háčkem a gumicukem nešly uchytit na nosič jiného výrobce - aspoň na ty, co byly tenkrát k mání.
Kolega v práci projezdí s tímhle nosičem celou dovolenou natěžko a neslyšel jsem od něj žádný stesky. Dokonce kvůli absenci nosičovejch návarků na svým Twisteru nahradil pásky jedinou osmičkou trubkou a nosič je prej dostatečně tuhej.
Tyhle pásky se mnou už zažily dost, možná i na max. povoleném zatížení nosiče a jízdu v terénu. Ani náznak únavy, poškození a už vůbec ne prasknutí. Nijak jsem je ostře neohýbal, jen tak, jak jsou do oblouku napružené, aby dosáhly ke šroubům.
Když prozkoumáš o trochu víc katalog SA, tak pod číslem "art.060" nabízejí horní uchyt nosiče "trubičkový" - je přímo vhodný i pro 001. Dal jsem to tam taky a bez problémů. Dřív to nabízeli v černém a stříbrném provedení, teď pouze stříbrné :-)