Ahoj cyklisté, prosím, poraďte:
mám MTB vidlici Suntour XCR-LO (instalovány hydraulické brzdy) a při stlačení zhruba v půlce se ozve lupnutí, dělá to i při jízdě na nerovnosti i při stání, zabržděném předním kole a stlačením vidlice. Když prostě jede dolů tak v ní lupne nebo křupne. Poradíte co s ní? Začalo to dělat z ničeho nic,není bouraná a má najeto asi 500km.
Pri 500 km hadam, ze je jeste v zarucni dobe. Takhle na dalku muzeme kazdy jenom tipovat, o co by mohlo jit, tak bez radsi v ramci zaruky do servisu.
odborníci v servisu řekli že je to normální a že to časem přestane. Takže mají pravdu? Ne vždy věřím servisu co řeknou,proto dotaz zde.
Jeste se mi nestalo, aby nekde na kole neco lupalo a samo to po case prestalo, to spis naopak :o) Ja bych jim to jel vratit, at to odstrani. Pochopitelne na dalku nemuzu posoudit, co to je zavubec za lupani, jak moc je hlasite, .. , ale tohle by nova vidlice proste delat nemela. Klidne muze jit i o nejakou vadu. Ja bych trval bud na odstraneni tech pazvuku nebo na vymene za vidlici, co jim v obchode nelupe :o) (urcite tam nejakou budou mit).
Pokud to jenom lehce lupe tak jezdi dál a uvidíš, jestli to zároveň dělá i něco jinýho nebo je ten zvuk fakt blbej, tak to dej na reklamačku...
Az mi bude neco lupat, aniz by to lupat melo a bude to v zaruce, kazdopadne to na reklamacku dam :o)
jelikož se blíží konec sezony a zbývá posledních pár pěkných teplých dní a je škoda kolo uklidit do záručního servisu, zkusím ještě jezdit.Lupání není nijak výrazné,nemění se jízdní podmínky a snad to tedy není nebezpečné. Zkusím ještě předek kola celý odstrojit (blatník, kolo atd) a zkusít vidlici propružit samotnou abych eliminoval případný jiný zdroj zvuku i když se mi to zdá jako nepravděpodobné. a pokud původ nenajdu,budou mít mechanici celou zimu na to aby to dali dohromady. Jen tak na okraj,když mi mechanik říkal že to není na škodu,tvrdil že v šavli je nějaká tyčinka která tohle lupaní způsobuje.
tak jsem ten předek odstrojil a lupe stejně, zkusil jsem vidlici stlacit prímo nahore na vidle abych vyloučil představec,řízení a stejně lupe.Jde to přímo z vidlice.nic jiného už na tom lupat nemůže.
Podle mě to dej to na reklamaci a nenech se odbýt tim, že to je normální.
mě to taky lupalo, byl to takovej zvuk asi jako když prolamuješ plechové kolečko...taky říkali že je to normální....pak najednou mi to uznali,když jsem se nenechal odbýt a nakonec řekli že to byla výrobní vada...ted už je klid...nenech se