Tak se nám to blíží, přátelé. No a jako před každým srazem začínám přemýšlet, jaký chutný produkt mé kuchyně mám přivézt sebou (abyste mě nepomluvili). A taky by bylo třeba poněkud zkoordinovat ty dobroty, abychom z toho neudělali(y) soutěž o nejlepší štrůdl. 8-)))
burčák !!! :-)
jo štrůdl?? tak jedině ten se šunkou a sýrem :-))
A co z toho přivezeš? 8-))
štrůdl? tak ten ne, kdo by se s tim patlal :-) burčák? ten je snad zařízenej) takže zbývá jedině kus masa :-)) taková vypečená krkovička s měkým chlebíkem myslím nikoho neurazí :-)) jo ty dva býložravce juriho a péťu fakt nepočítám :-)) jo mimochodem, právě koštuju burčáček z mikulovska a letos se obzvlášť povedl :-))
tak sup s nim na sraz :) - teda s tim burcakem, tu krkovicku muzes klidne zapomenout doma :p
..no to zas bude od nakolaku vsade nablito.. :x(((
...jen dva býložravce?!?
Nezapomněl jsi náhodou ještě na někoho?!? :o)))
No, ale urážet se nebudu, stačí, když mi přivezeš litránek svařeného domácího mlíčka se škraloupem tlustým na prst. Ostatně jako obvykle, že :o)))
Tak štrůdl v jakémkoli množství, jestli z toho bude soutěž o nejlepší štrůdl, to bych bral, hlásím se jako ochutnávač :-)))
I když nevím, když dorazím až ráno, jestli nějaký zbyde :-((((
P.S. takový špenátový štrůdl vyhlašuji už dopředu vítězem. ňami, ňami :-))
Špenát patří k vepřovému a bramborovým knedlikům a ne do štrůdlu :-)
Jo tak do špenátovýho štrůdláku jdu s tebou...
Hele a co tak ještě makový koláček - takový ten linecký, co jsem měla sebou v Konstantinkách :o)))
Zamítá se - po máku se prej blbne.
A potom, leze to do žubů :)).
Taky beru špenátový štrůdl. Snad se mi povede :)))
Prosím, prosím, prosím, prosíííííííííím a může být bez česneku?!?
Ty tááááááááák úžasně pečeš a představa, že bych to nemohla ochutnat mě přímo deptá :o)))
a nežer tolik nebo budeš tlustá.., taková ropucha a to by byla škoda!
Pár dnů jsem tu nebyl a hned takovejhle zásadní dotaz co s sebou :-))).
No já bych tentokrát vzal něco slanýho - vpodstatě se jedná o takový závitky z listového těsta plněný mletým masem prvotřídní kvality (troška hovězího, troška vepřovýho, troška koniny, troška skopovýho).
Mělo by to vyjít, zádrhele vidím možná jenom dva: za prvý že moje máti, která to udělá, bude ten víkend na Orlíku - což to nějak musím zařídit, a za druhý - v poslední době jsem nějak nenašel podél cest mrtvýho koně, takže ta konina tam možná nebude :-)))
A co ti mrtví krtci? Ti by se nedali nějak využít? 8-)))
Jak tak koukám bude to kulinářská slavnost a proto i mi se přidáme a nějakou tu ňamku připravíme ,tedy pokud se můžem přidat.Krtky jsem ještě neměl ale proč né :-)))
:-))) nakolácké srazy jsou vždy ve znamení vysoké školy kuchařské - zejména dámy předhánějí jedna druhou, a pak taky wert, to je kuchařinka k pohledání :-). Právě mně vytanuly ty burajdiny malinkatý karbanátečky ... hmmm...já se nějak nemůžu ani soustředit na práci :-)
Hm, vypadá to, že stravovací zvyky kmene nejsou ustálené.
V širokém kulinářském spektru někteří zjevně věří na magickou sílu špenátu, jiní patrně běžně konzumují mrtvoly až mršiny drobných i větších zvířat.
Nález mršiny koně by pak byl zřejmě důvodem ke kultovním oslavám.Krtci jsou považováni za pochoutku. Proti kalhotkám naopak panuje v kmeni všeobecná averze.
Pro kanibalismus nejsou zjevné důkazy. I když nejasné zmínky o švestkách budí podezření, jak vlastně skončila příslušnice kmene nosící toto jméno.
To mi připomělo jeden zvyk kmene poslaneckého - porcování metvěta :-)
Dvě mouchy žerou hovno z metvěta a jedna z nich si hodně dlouze prdne.
Ta druhá se ohradí:
"Ty seš ale čuně, u oběda se neprdí!!!"
Když jsme u těch štrůdlových orgií, tak to vypadá na .... štrůdl, jaké překvapení:))
Ale nikolvěk nějakej špenátovej, klasickej sladkej, s rozinkama, možná mandličkama nebo vlašskýma oříškama...
Snad se taky najdou tací, co v záplavě špenátu sáhnou po klasice;))
tak já sem fásnul vybavení u osičků, takže máte na výběr - bílé, červené nebo růžové? Asi neuvezu všechny a taky budete přepití burčáku :-D Tak které sebou?
Šedé :-) třeba Daliborovou rulandou nic nezkazíš :-)
Letošním hitem je růžové, prý ho umíme ze všeho nejlépe, tak dovez na ochutnání. Jo a s jahodami je nejlepší. tak by Ai místo hledání krtků a koňů mohl na jahody :-)
Růžové víno s jahodama?? Velebnosti, jdu blejt :ooo(
nezkoušela jsem to, jen o tom četla, že je to dobré a žádané
Dobrý a žádaný je prej i kaviár. Narozdíl od tebe jsem o tom nejenom četl, ale i (a hlavně) to ochutnal; a málem jsem se z těch kuliček udusil a zabl...
Nechápu sice, jak to někomu může chutnat. Ale prostě to někomu chutná, tak jim to neberu...
když jsem byl ještě masožrout, tak mi to děsně chutnalo. SIce jsme to jedl zcela jistě jako brabar, tedy rohlík s máslem a na to nasypat ty kuličky, ale bylo to hrozně dobrý :o))
Akorát tedy řiditel ,když jsem si to dělal v práci a o obědový pauze k jídlu, říkal, že mi bude muset snížit plat, když si dávám k oběru kaviár:o))))
Jestli myslíš ten falešný "kaviár" co se tu kdysi prodával, a stále prodává, skoro v každém krámku za pár korun, tak mám stejné zkušenosti ;-) Ale pak jsem jednou koupil něco mnohem dražšího a to byl teda pěkný hnus :-) Asi ta atrapa byla dochucovaná kdoví čím, ale přitom podle mého gusta :-)
jasně. Pavej stál asi pětkrát tolik a měl jsme ho jen jednou nebo dvakrát. Ale mě chutnalo ten pravý z jesetera i ta imitace z tresky nebo z čeho...
Jenom taková ukázka kolik za to tady místní zloději chtějí :-(
http://www.drinks24.cz/pravy-kaviar-z-jesetera...
Venku (kromě Ruska ovšem) se dá sehnat asi za 900-1000,-...
Já to jedl na jedné hostině (obchodní večeře) v originál japonské restauraci v Berlíně - nějaká nóbl a TOP, takže určitě bylo vše origoš a tzv ještě ráno to plavalo v moři). A taky sushi, sushimy (nebo jak se to píše), prostě všechny tyto serepatičky. No já to neplatil, takže mne to bylo jedno (pár set euro za večeři); ale já (za svoje) bych na to nešel; zlatej flák hovězího (omlouvám se Jurimírovi)...
A nespletla jsi si víno se sektem? U sektu se třeba bere, ale jahody do vína??
tady na vlákně se občas spletu, ale při čtení o jahodách a růžovém tedy ne. Taky to nepovažuji za lahůdku, víno mám ráda a nic si do něho nepřidávám
Taky jsem o tom četl a dokonce mi to kdesi kdosi (dobře, kterási) nabízel(a). Ještě jsem se právě ptal, jestli to není sekt a jahody (to jsem pil taky; taky docela humus). NE, prej růžové... No odmítl jsem samozřejmě...
Tímto si dovoluji oznámit změnu dodávky potravinového sortimentu na akci Rozkoš (bez rizika? :-) ): vzhledem k tomu, že se mi nepodařilo zajistit ani mámu ani toho koně - a krtčí mletý dobrou koninku prostě nemůže nahradit, to nějak vnitřně cítím - tak dovezu bábovku. Bude velká a hlavně: UPEČU JI SÁM!!! Takže tam je jistota, že bude!
Veřejně slibuji, že do ní nenacpu tu ledovou kouli - když jste ji nechtěli minule, tak jsem ji vyhodil. Vaše mínus! :-)
Člověče, žes neřekl. Mám výborný tip na tu koninu - tuhle, když jsem se toulal ladackejma kopečkama, tak u jezírka Tsomorského leželi tři krásný koně. Takový nafouklý, nohy jim trčely nahoru. Normálně je tam takhle odkládají, přešla mne chuť i na koupání.
Tak zvažuju, že bych taky na chvíli dorazil, ale když to tady tak sleduju, tak s mým systémem "bageta z benzínky" a "buchta z kaufáče" asi nemám moc šancí... :-)
No a co mám říkat já...
Loni jsem dotasil aspoň burčák; letos jsem ho jen (možná) zajistil...
Ale stále mám něo v záloze;-) co takovej vopravdu mooc dobře naloženej a udělanej bůček? Nezabije mne za to někdo?