Porta Bohemica (tedy Brána Čech) je údolí, kterým řeka Labe vstupuje do Českého středohoří. Stejný název nese i výletní loď se značkou Cyklisté vítáni. Od počátku září nabízí specializované služby cyklistům na své plavbě mezi Roudnicí a Ústím nad Labem. Máme pro vás tip na výlet s cestou po vodě, výpravou do pískovcových jeskyní i památníku Terezín.
Děkuji - za dvacet km dát 160 kč + 20 za kolo - ve dvou bratru 360 Kč NECHCIIIII!!!!!!!!!!!!!!!
No, koukal jsem, že ta doprava u nás taky není zrovna zadara... http://www.lodnidoprava.com/ No ale je to zejména pro tůristy, takže ať pěkně platí :-))
Ale na jedné trase platí i jízdenky MHD...
Nějak nenacházím důvod, proč bych zde nalodil kolo na loď, tímto krásným údolím (úsek Litoměřice - Ústí) vede pěkná cyklotrasa, místy i mimo automobilový provoz, kterou se dá projet za třetinu času a zadarmo....takže snad jedině jako atrakce pro děti - výlet ve stylu "na kole tam a lodí zpět".
Tip na výlet mi nepřijde moc dobrý..
Ve 12.30 odjíždí loď z Ústí, v 15:40 je v Litoměřicích, prohlídnu si náměstí a jiné věci doporučené v tipu, tak to je cca 16:30, pak se vydám na Kokořínsko 63 km, to jsem tam výletním tempem v 19.30. Pak na vlak do Mšena, to je špatně, tam už nic rozumného nejede, poslední vlak jel v okolo půl sedmé, tak musím z Kokořína zpět do Mělníka (12 km, dalších cca 45 minut jízdy na kole) , musím sebou hodit, protože ve 20.19 jede poslední vlak do Ústí. :)))
Takže tip je dobrý spíše pro někoho, kdo to nemá daleko na Kokořín, ráno odjede vlakem do Ústí, lodí do Litoměřic a pak to vezme zpátky domů na kole.
A já chtěl získat známku pro některou z našich restaurací a přes několik doztazů na mail: [email protected] jsem od jara nedostal žádnou odpověď. tak jsem si myslel, že se to už neaktualizuje.
Dal jsem tady do diskuze i slušný příspěvek s dotazem na toto téma a koukám, je vymazaný. To funguje cenzura?
Taky jsem byla zvědavá, zda se dovíte nějaké info...
Ale dotaz vymazaný není, dal jste ho do rubrky Do světa a tam pořád s nulou příspěvků je...
Díky, nevšiml jsem si toho, že jsem jej omylem zařadil jinam.
Přesto nemám žádnou odpověď. Co se dá dělat, svět se nezboří. Tož tak...
Občas se stane, že některé maily vyhodnotí antispamový filtr jako nevyžádanou poštu a vyhodí je do koše. Mohu doporučit snad jen to, abyste zavolal na telefon uvedený v kontaktech zde:
http://www.nakole.cz/redakce
Pošlu panu Kazdovi prosbu, aby se vám ozval - certifikace rozhodně funguje.
Lodní doprava po Vltavě doopravdy podražila - Bez kola:
Plavba ze ZOO na Rašínovo nábřeží.
doba: 75 min.
cena: 220,– zpáteční
děti do 3 let zdarma