Kdo má v těle kapánek soutěživosti /ale fakt stačí malá troška/, tak se může vysápat v časovce jednotlivců do kopečka v Hrubé Vodě u Olomouce, trasa je krátká, převýšení malé, pohoda. Tato veskrze decentní akcička je tuto sobotu 5.9. , start od 12 - 14 hod. a mají možnost se zůčastnit i lehokolisté, tandemisté i jiní šlapající -ISTÉ. Bližší najdete na stráce pořadatele www. meki.cz pod odkazem "ŠTRAUZÁK".
Soutěživost jsem míval, jenže postupem doby mi nějak rychle ubejvá komprese. :-)
délka trati lehce přes 4 km s průměrným stoupáním kolem 5% je právě ideální i pro nás pokročilé, kteří se závodům v klasickém pojetí obloukem vyhnou. jistě i zde se dá máknout v pokušení překonat traťový rekord. zvažuji pro letošní ročník použití lehokola, byl bych totiž historicky první a to je i po padesátce docela dobrá motivace
na lehokole do svahu se nejlíp jezdí na nakole.cz : - )) / já jen, aby nám možnost praktické ukázky síly lehokola nevyšuměla do ztracena upozaděných stránek diskuze /
jestli se tady najde aspoň JEDEN V LEŽE !, tak beru Azuba, jináč jedu se syny na klasice v týmu, páč bych jim to jinak na lehu definitivně pohřbil / do kopce to MOJE! leho jede poněkud vlažně/
Nahlodáváš mě, ale je to takhle - tato akce mi vždycky unikne, protože ten den je taky Smržická šlapka, na kterou vždycky jedu. Bohužel výjimka nebude. Dám si trasu 176 km ze Smržic na Praděd a zpátky. Start je v 7 hodin. Jezdívá tam skupinka silničkářů, kterým jsem na krosu vždycky stačil a do kopce ujížděl. Tak mě hrozně zajímá, jak to dopadne vleže :-)
do Jeseníků se taky chystám, ale na můj vkus příliš frekventovaná a poněkud profláklá trasa "šlapky" mě neláká, vidím to na Dlouhé Stráně s výjezdem z Vernířovic, když pojedu příští týden, tak ti šoupnu zprávu do obálky. doufám, že to silničářům v sobotu lehce znechutíš : - ))
-Přijde Hanák do pekařství:
“Máte bochte?”
“Bochte nemám, ale pečo.”
“Pečo nechco, já chco bochte!”
Následující výraz není vtip, nýbrž autentický dialektismus. Na vlastní uši jsem to zaslechl v prodejně v Jevíčku a poté ověřil ze dvou nezávislých zdrojů: “Déte mě dva pleskaty vnitřke.” Nuže, co si to onen stréc kupoval?
dvě plochý 4,5 voltový baterie, ja už su taky takové hanácké stréc. ale hanáčtinu neovládám, pravda je, že se mi líbí a myslím, že by její kurz měl být zařazen do hodin českého jazyka tady na Hané
Díky, to je nečekané :-)
Nějaká moravská řeč by se měla učit všude, je určitě celkově do ucha zřetelnější. I třeba ta z okolí Třebíče.
manželka se syny vytvoří tým, takže budu moci vyjet, zatím zřejmě mimo všechny ofic. kategorie, premiérově na lehu. ano, budu historicky PRVNÍ lehokolista, letos je,tuším, osmý ročník. to už našinci pohladí ego :-)). /možná! se nakonec přece jen někdo přidá, mám dojem, že kolem Olomouce jezdí lehokol víc?! nebo se pletu- Viléme, Hynku, Jarmilo?!/
Ať se přidá nebo ne,stejně budeš nejlepší.Ty se přece nedáš nikdy předjet.Přeji Ti vítězný vavřín
no, pokud pojede Radek, tak mi vavřín určitě nehrozí, ale byblo by fajn, kdyby se objevil ještě někdo na lehu. nevíš o někom? mohli bychom stát všichni na bedně !!
Až si pořídím motorizované leho,tak se přidám.Ale to by mě asi dikvalifikovali?
nevím proč?, stačí přece vyhlásit speciální kategorii, nicméně pokud bys měl chuť, tak se přijeď podívat
Rád bych,ale mám pro povinosti nemůžu
no vidíš, mohl jsi být historicky druhý v kategorii lehokol a odnést si vkusnou medaili /Radek nakonec nejel, takže jsem skutečně neměl konkurenci /
Příště už tam snad pojedu. Dnes jsem si dal zas ten Praděd v rámci Smržické šlapky. Nahoře byl pěkný vichr, mlha a teplota těsně nad nulou. Jelo nás tam dnes celkově 7. Na lehu jsem se docela držel, do kopce jsem jel úplně v pohodě, až na tu rychlost. Z Hvězdy až na vrchol to bylo asi 55 minut. Na půjčené silničce letos v červnu to bylo za 33:45. Nedá se to ale moc srovnat, dnes to bylo v kuse po 80 km bez zastávky na Hvězdě, počasí daleko horší, zapomněl jsem zamknout zadní tlumič a celkově jaksi chyběla motivace, když to bylo jenom tak nanečisto. Každopádně je co trénovat :-)
když jsem jel v roce 2007 Štrauzák na Trekovi /hmotnost kolem 10 kg/, tak jsem to dal cca za 16 min, loni na Mrázkovi /cca 12 kg/ to bylo už přes 18 min, no a letošní premiéra na lehu dala čas 21 min a to jsem se docela snažil. co z toho plyne - čím lehčí kolo, tím lepší čas. na svém Azubu prostě nebudeš do kopce nikdy rychlejší než na obstarožní silničce, která má plus minus poloviční hmotnost a když se zvedneš ze sedla a opřeš do pedálů, tak prostě do toho kopce letíš na tak těžký převod, který bys na lehu neutáhnul ani omylem. je to tak a akce typu Štrauz to jen potvrzují.
Ze sedla jsem se teda na té silničce nezvedl ani na chvilku a nedělám to ani na svým krosu, to jenom tak mimochodem :-) Na tom lehu jsem se ale fakt moc nesnažil a ještě jsem tam měl brašny. Už se těším, až to zkusím pořádně, ale to už tam zas přibude pár kilo elektriky. Letos už na to nelehnu.
ale já vím, chlape, že šlapeš frakvenčně a ze sedla nechodíš, nicméně jsem ochoten vsadit boty :-), že ten čas, co jsi na klasice dosáhnul při výjezdu na Praděd na lehokole nikdy nepřekonáš / ani se mu nepřiblížíš/- s brašnama nebo bez brašen, leda, že bys v rámci montáže "elektriky" doplnil azubáka elektromotorem a pořádnou náloží "lipolů nebo liónů"
Maš pravdu,ale lehokolo uveze i metrák,na rozdíl od silničky
jako že by silnička neuvezla stokilového chlapa? ale uvezla, proč ne? nebo že by neuvezla třeba 100 kilového chlapa a sto kilo nákladu v brašnách? no v takové konstaelaci si fakt silničku představit nedovedu :- ), ostatně lehokolo taky moc ne /možná při nějakém stěhování národů, to už by spíš člověk náklad táhnul v přívěsném vozíku/
Jak to dopadlo? Vyjeli jste tedy ten vršek s medajlema?
no ba, taky jsem byl v kategorii lehokol jediný : - )), kdo našel chuť poměřit síly s klasiky, koukni na www.meki.cz, najdeš tak kompletní výsledky a objevíš tam možná i foto statečného lehokolisty :- ), v celkovém pořadí ovšem krutě zaúřadoval tým Kaňkovský a nedal hobíkům šanci