Zdravím přátelé,koupil jsem si kolo MAXBIKE Askja (http://www.maxbike.cz/detail-kola-askja-24/), najel na něm asi 200 km, ale zaráží mě, že při rychlosti nad 30 km/hod začne něco dřít nebo to na mě aspoň tak působí. Do této rychlosti jede kolo úplně krásně,ale nad se začne ozývat a je i cítit chvění. Může to být pouze pláštěma které začnou na cestě rezonovat,nebo si sedají brzdy nebo může být problém třeba v náboji kola?
Může to být vzorkem plášťů, pořádně nevycentrovanými koly nebo i neseřízenými náboji... Takto na dálku se to těžko posuzuje.
To je fakt, to může bejt plno věcí. Ani nepíše, jestli to "dře" nepřetržitě nebo přerušovaně. Může mít malou vůli mezi špalkama a ráfkem (ten link nejde otevřít, třeba má kotouče), může mu házet převodník, tajvanskej mechanik se blbě vyspal a nenamazal náby, atd. Nedostatečně to specifikuje.
díky za tipy, ještě možná upřesním pár věcí, dření není trvalé,ale opakuje se vždy v nějaké periodě, což by odpovídalo nějakému házení něčeho, být to pláště tak je to trvalé. Rovněž když v této rychlosti trošku zmáčknu brzdy tak se dření neztratí což by mělo vyloučit i dření brzd a ve výsledku snad i špatně vycentrované kolo, takže mi opravdu vychází něco s nábojema. (dření je slyšet i bez šlapání i se šlapáním). Jsem schopen nějak doma náboje zkontrolovat nebo mě cesta do servisu nemine?
Těžko říct... Ale s kotouči nevycentrované kolo poznáš asi těžko. To je právě jejich výhoda, že kolo může být zkroucené až běda, a pokud se stále vejde do vidlice, tak můžeš opatrně jet a brzdit i nadále, narozdíl od V-ček.
ok, vycentrovanost kola zkontrolovat by neměl být problém, zkusím kolo obrátit "vzhůru nohama" a točit koly, snad se dostanu na rychlost 30 a nějak vysonduju odkud dření vychází. Ted otázka zda to udělá i bez zátěže.
Kolo ti jasně naznačuje, že už jedeš moc rychle abys zvolnil jinak se uštveš :-)
Při rychlosti nad 30km/hod. také registruji dření. To dřu já jak magor....
:o) tak to je krásný názor :o) ten mě pobavil :o)
Semka:
http://cyklo.nazory.cz
chodí Olkyč - MAXBIKE-ista. Ten ti určo poradí - akorát že ti možná prokecá díru do hlavy ...
Aby bylo cítit dření nábojů, to už tedy musí být pěkná hrouda ve vazelíně.
Určitě bych je prohlédl a případně seřídil z obchodů bývaj blbě seřízený. Ale moc bych si od toho nesliboval. Spíš ty brzdy.
Ale někdy fouká v periodách protivítr a to to pak skutečně dře.