Metoda pokus omyl:-) Keď som staval svoje prvé leho, tak som chcel od švagra (strojný inžinier) aby mi to celé spočítal. Keď sa na to pozrel zahlásil, že je tam tolko zložených namáhaní aby som to radšej predimenzoval. Tak som to aj urobil a postupne ako som staval ďalšie lehá tak som podla skúsenosti hrúbky materiálu uberal, prípadne používal iné profily. Moj posledný dvojkolák mal rám z pozdĺžne zvareného osemuholníkového profilu z materiálu 11 523 hrúbky 1,2 mm. Pravdepodobne funguje dodnes, na minuloročnom zraze v Hodoníne som to kolo stretol. Dúfam, že na tohtoročnom zraze stretnem aj majiteľa.
Nevím jestli je to on, ale dvakrát jsem v Brně potkal borca na jednom tvém stroji, konfigurace jako 20/26 Azuby a zadní vidlic byla přímo vzitá z Azubu 4. Vypadal spokojeně a jelo mu to, s Apusem jsem mu zdrhnul až v kaminitém terénu :-).
Majitel toho kola v Dubňanech byl, mluvil jsem tam s ním.
Majitel toho kola v Dubňanech byl, mluvil jsem tam s ním.
Strieborný rám, černá zadná vidla zo 4-ky, kotúčovky, spodné riadenie, konštrukcia podobná Apusu. To by mal byť on.
Dá se (a za kolik) ta zadní vidla ze 4-ky, popř. i z 5-ky v AZUB-u koupit?
Dík
Ahoj. Ideálne napísať do Azub-u a dohodnúť sa priamo. E-mail je [email protected].
Jo, to je on. A ne a ne si vzpomenout na jméno...
Jestli se nepletu, tak má nick frantar.