Zajímalo by mě proč již Author nemá v nabídce střední třídy crossů žádné kolo s pevnou vidlicí. Já mám pevného Stratose z kolekce 2004 a jsem s ním velice spokojen. Nyní můj otec shání nové kolo a já mu doporučil Stratose, ale zjistili jsme, že už ho nyní vyrábí jen SX.
Přoč k tomu došlo - ty pevné Stratosy se snad taky dobře prodávaly, ne? Otcovi odpruženou vidlici nedoporučuji z důvodu jeho váhy kolem 105 kg (vidlice je jen 4 cm, při jeho váze by se stejně vždy zarazila dolů) a taky bude jezdit pouze na asfaltkách, vyjímečně na šotolině. Takových potencionálních zákazníků bude určitě víc (kteří chtějí slušné kolo bez odpr. vidlice), nerozumím tomu, proč k tomuto kroku došlo.
Je to škoda, jinak Author má výborný poměr cena/výkon a jsou to "držáky". Teď však otec chce kolo od nich, ale nemůže si vybrat. Co mi poradíte? proč myslíte, že to přestali vyrábět?
Jirka
Asi byl malý zájem, trvat na pevné vidlici už chce nějaký dobrý důvod. Měli by ti odpruženou bez problémů vyměnit za pevnou hi-ten (nebo rovnou karbonovou?) a cenu upravit. Na tisícovce nezchudnou. Vidle je stejně černá, tak a barvou by problém nebyl.
Nebo jinou značku: http://www.cykloshop.cz/nikita2/prehled2.php...
..hm, tak u všech těch kol z odkazu uváděj pevnou vidlici, ale někde je stejně odpružená. Ale třeba ten Superior RX600 vypadá pro tatínka pěkně. Metrák na něm uveze a řidítka si nastaví podle potřeby. To by jistě uvítal. :')
Ztrácím iluze.. (To stále ještě mám co zrtácet?) Tatínkův požadavek je "mimo hlavní proud". A hlavní proud je určován drsnými zákony trhu, ne cestami potřeb uživatelů. Možná už brzo bude pevná vidlice nákladnou lahůdkou. Chceš-li ještě pro tatínka pořídít jedno z posledních "pravých kol", kup mu hi-ten Authora a nech ho osadit nějakou lepší sadou. Nebo za něco takového dáš brzo čtyřicet tisíc. :'(
To je holt obchodní politika - jako se u mobilů tvrdí že se bez milionu blbinek neobejdete, tak se nám také tvrdí, že se neobejdeme bez odpružené vidlice. Takže se montuje odpružená a aby to kolo nebylo drahé tak je to ošizený šmejd. Od odpružené vidlice na kole pod 10000 bych nečekal nic dobrého.