Ahoj :-), včera se na mě obrátili sousedi, jestli bych jim dal dohromady jejich kola, že by zase začli jezdit. Já se nadmul jak páv :-), prohlídnul jsem to a mimo jiné budu potřebovat osmičkové kazety a řetězy. Nemám s osmičkovými věcmi zkušenosti, kupovat to budeme na kupkole - můžete mi poradit nějaké dobré a ne úplně nejdražší řetězy a kazety, aby to chodilo? Řetěz určený na 7/8 kazetu chodí spolehlivě na sedmičce i osmičce? A existují sólově odlamovací nýty na osmičkové řetězy? Díky.
Jinak řetěz používám tento:
http://www.kupkolo.cz/produkty/Retezy_40/7-8...!-Retez-Shimano-IG-70_2536.html
vydrží i nešetrné zacházení, já ho měním po sezóně spolu s špalkama a lankama. IG/HG 50 je ještě levnější a spoustě lidí stačí.
Nedávno se objevilo v diskusi, že lze použít devítkový řetěz, prý campa C9, stojí kolem 550,- a je prý řádově odolnější, ale to nemám vyzkoušeno.
S kazetama to bude horší, zatím jsem žádnou nezničil;-) Já mám HG50, již koupenou s jetým kolem, já na ní dal dalších 5000 bez náznaku opotřebení (jezdím v modu střední pila x "co je třeba" + výjezdy na malou pilu).
je otazka, jestli ten C9 vydrzi vic nez osmickovej retez, ja tomu moc neverim...
ja pouzivam HG70 a zadny nahradni trny nepotrebuju, retez se da roznejtovat a snejtovat kdekoli, i kdyz to vyrobce nedoporucuje.
retez na 7 a 8 kolo je totoznej.
Taky jezdím IG70, za tu cenu myslím slušná životnost. U mě 4 až 5 kkm. Nýtuji taky kde je potřeba a vždycky drží bez problémů.