Jak jsem slíbil tak činím.
Sobota 25.7., 14:00, hájenka u Rakovce.
http://www.mapy.cz/#mm=TP@ax=137897600@ay...
Ríšova studánka, Hvozdec, Javůrek, Šmelcovna (lze to natáhnout přes Spálený mlýn, ale budou tam brody), Veverská Bítýška a pak do Brna dle nálady. 50% asfalt, 50% lesní cesty, 0% opravdový terén.
Doufám, že tam budu. Telefon gdyžtak obálkou. Hlavně žádný závodění;-)
Tož v sobotu budu v Malhostovicích(na trase Lipůvka - Tišnov) slavit,ale v neděli bych se přidal.Trasu znám,jel jsem ji na jaře obráceně.
V nedělu nejspíše nebudu moci, ale klidně jeďte beze mne. Na příští týden tuším není plánován žádný konec světa;-)
safra , 25.7. závodím v Železných horách, ale příští sobotu bysme se mohli sčuchnout u příležitosti keltských dožínek (Lughnasad tak zvaný) na Veveří. Pořádá Kudrna. Vlezné se platí jen na vnitřní nádvoří - na hudbu. Jináč jsou všechny atrakce / hospody free. Preventivně posílám do řítě všechny, co projeví výhrady k reklamě. (koukám, že se ze mě už taky stává psychopat )
Cca od 8.8. budu skoro mesic v Brne, resp. po cele jizni Morave, ale v Brne dost casto. Tak si koukejte nevybirat dovolene, at mam s kym jezdit :o)
jeste stesti, ze ja jezdim tak hrozne pomalu, ze i snecek je rychlejsi nez ja a tudiz je to pro me stokrat pohodlnejsi bez spolecnosti;)
Jak to, bez společnosti ? Jestli jezdíš tak pomalu, jak popisuješ, pak musíš "potkávat" (po směru) strašně moc lidí... :-)
Záleží na postavě a oblečení. Některé slečny, byť jedou krokem, skoro nikdo nepředjíždí (akorát my nešŤastníci, co jezdíme na výlety s manželkou).
Zato za nimi jede stejně rychle obrovský peloton obdivovatelů:-)))
Myslíš něco takového ? :-)
http://leleknakole.rajce.idnes.cz/cyklistka/
tak tohle bohuzel neni muj pripad:)) ale je fakt, ze do kopce by me chodec asi stacil:)) ale celkove nevyhledavam moc spolecnost na projizdky, protoze nechci nekoho zdrzovat... akorat nekdy mam naladu na pokec:) ale to zas nestiham slapat:))
Kdyby jel tímhle stylem autem, dostane pokutu za bezdůvodně pomalou jízdu. Na kole pouze naštve lidi kteří se chtějí projet a místo toho se nedobrovolně vlečou jak smrad. Neustále brzdit, řadit a zrychlovat mně neuvěřitelně se... Proto se snažím stezky ignorovat a jejich budování mně absolutně přestalo zajímat.
Kdyby to bylo tuhle neděli, tak bych se přidal. A kdyby to mohlo být třeba na severovýchod od Brna, možná by nás bylo víc.
Já taky
Bohužel, jinak než v sobotu nemohu. Pojedu tedy sám.
A kdy že to v sobotu vyjedeš?
V deset na pohodu abych se na to krásně vyspal a najedl (to víš čtyřicítka za dveřmi:-))). Mohu ale i odpoledne třeba ve dvě. Taky je otázka odkud. Bydlím v Řečkách ale pracuju v Bástru, jsem schopen se tam po panelece dostat za necelých 20 minut.
Takže po týdnu služebních cest a stěhování se omlouvám za menší frekvenci příspěvků, a obnovuji toto vlákno.
Když bude hezky o víkendu, mohli bychom dát malou projížďku tempem nerušícím konverzaci (i pro MAWE;-)), popřípadě budou-li ležáci ochotni, podívat se na jejich stroje.
Takže: sobota nebo neděle? Nějaké tipy na výlet? (Né moc kopců, né moc asfaltu...)
V sobotu by měla být ta avízovaná dvanáctihodinovka, kde se má smažit až 10 lehokolistů. Tak jsem zvědavý, kdo tam jede. V neděli cestou zpátky bych to mohl vzít kolem Brna, ale je potřeba se domluvit včas, od pátku nebudu na netu.
Takže neděle?
Kdy a kde? Co ten prygl, tam jsem už skoro domácí (už týden bydlím v Bystrci)?
tip na sportovně / společenské vyžití : v sobotu by měly být v Malhostovicích Vavřinecké hody. V 11 hodin - XC závod kolem Zlobice Vavřinecké kolečko. Propozice prej visí v hospodě na Jamajce. Akce se prej vyznačuje srdečným atmosférem. Pravděpodobně tam určitě budu.
K tomu Priglu - bahniska jsou zarostlá netýkavkou a vypadají moc pěkně.
Když Prygl, tak Prygl. Navrhuju po pravém břehu po červené, pak po prygrtrailu po zelené do Veverské Bítyšky, no a pak normálně po cyklostezce č.5231 přes Moravské knínice do Kuřimi a přes Lelekovice a Mokrou horu zpět do Brna. Tam přes Řečkovice kolem Medláneckého letiště na panelku a zpět do Bástru. Odhaduju to na cca. 40 km pohodové jízdy s pouze 20% podílem asfaltu, zbytek dobře sjízdný nezpevněný povrch, obtížnost mírná :-)
Ideální cesta pro srovnání výhod a nevýhod jednotlivých kol, já jsem pro.
V neděli v 9:00 na hrázi brněnské přehrady?
To najde každý, auto lze nechat na parkovišti nad Přístavem. Mě poznáte podle bílého Cube se zelenou vidlicí a s nosičem. Telefon soukromou zprávou. Na netu jsem jen dnes do 16:00, pak až v pondělí.
Tak dne 9.8.09 jeli z celého Brna opravdu jen 2 cyklisté! Já a Joe@CUBE. Bohužel jsme se ztratili již po 5-ti Km na začátku Prygrtrailu a již se nenašli:-))) Ale jinak projížďka to byla parádní:-)
Tak to je hustý....:-)
Nejedete dneska vecer nekdo nekam? Breclavsko, konkretne Podivin. Az tak cca d 18., 19. hod., telefon 736121683
A co jiný den v týdnu? Třeba bych si mohl udělat chvilku volno.
Jasne, nejsem nikdy proti. Ted tu budu na jihu az o vikendu, takze kdykoli So-Ne, potom i v tydnu.
Příští týden snad už budu moct i já... Včera jsem na chVilku vyjel. Ověřil jsem si, že zvládnu 16 km (Janohrad) i s jednou rukou za zády... :-)))
Včera odpoledne jsem potkal někoho na cyklokrosce s rukou v sádře. Na asfaltce z Kančí obory na Janohrad, asi o půl páté. Takže jsi to byl ty?
V sobotu nebo neděli by to snad šlo. Pokud nechceš vyloženě terénem, jezdím na crossu, tak sem písnu v pátek a domluvíme se.
Nedele, OK, jestli to vyhovuje vsem. V sobotu budu nakonec v Brne. A teren tu na Breclavsku stejne prakticky neni, tak co resit :o)
Dopo nebo odpo? Potřebuji kvůli mláděti...
Platí ta neděle? V kolik a kde se potkáme?
Radsi az odpoledne, dopoledne musime neco udelat. Telefon jsem tu nekde psal, kdyz tak ho ma Hekynen. Bohuzel nemam ted vubec cas na net, tak telefonicky.
Volal mi Vašek, že to musel přesunout na dnes, zítra tedy s "kamionem" nevyjede (já to opravdu už přesunout nemůžu).
Takže navrhuji zítra (v neděli) sraz v 10:30 před kulturákem, pojede se čistá silnice (ta moje ruka otřesy ještě stále nerada). Občanky ssebou (myslím tím nějaké ID; ale ženské můžou také:-)), vezmeme to kousek přes Rajch, pojede se na pohodu, včerejší průměr 32,6 překonávat rozhodně nechci:-))
Případně i dříve (a jinam), návrhy zde - třeba jako v 8 ráno sraz, pár éček do kapsi a hurá na Babu:-)
Pokud bys chtěl jet na "Babu" tak můžem. Doufám, že myslíš tu Pezinskou v Malých Karpatech. Teda snad to ujedu.
Ale nevím jak ti budu stíhat, protože pojedu na crossu, sice obuju silniční pláště, ale i tak. A průměr přes 30 je tak trochu scifi. Možná celou cestu v háku za náklaďákem. -)
Snad nějaké drobné z evropské měny doma najdu.
Takže v 8:00? Příp. telefon 607 786 509.
Necháme to na těch 10:30... Na Babu někdy příště...
Jeste nikdo nenapsal, ze na rozdil od totalne zpackaneho vyletu 2 nejmenovanych brnaku :o) se nase vyjizdka moc povedla. Ucastnici Hekynen, Malej Jarda, Michal a ja vyjeli i dojeli spolecne, pokecali, napojili a najedli se a tesi se zas na priste :o)
Proste jsem to sem pro uplnost musel napsat.
Pár fotek z toho napojení a najezení :-)
http://hekynen.rajce.net/20090826_Nakolaci
Nakonec jsem jel dneska a sam. Projel jsem se Lednicko-Valtickym arealem krizem kraze, parada. Dojel jsem do Podivina tesne, ale ne pred, nybrz PO zacatku toho lijaku :o) ale nezmokl jsem az tak hrozne :o)
pockej, tam se snad na kole nesmi, ne? minimalne tam v tech "parcich" co je lednice, minaret a tak???
My teda taky chteli vyrazit smer palava a novy mlyny, ale pak sme celej den prospali a tak sme si dali jen klasiku blucina - brno... a pristich X vikendu opet travim pracovne, tak zas nic:(
to ja po 15ti dnech v kuse v praci mam konecne od zitra dovolenou, huraaaaa... tak si jdu udelat vylet z bluciny do kurimi za howghem a zpatky... uz se celkem tesim, i kdyz se me zda, ze jak furt pracuju, tak jedu jeste zdechleji, nez normalne... ale pokud pojedete nekam o vikendu, tak bych se asi rada pridala:)
kdyby něco - na Zlobici otevřeli tu věž pro veřejnost --
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region...
Co tuto neděli? Uděláme Babu? :-) Má být celkem rozumně, tak proč toho nevyužít..
Sraz v 8 (?) na obvyklém místě..
Škoda že to čtu tak pozdě.
Já dneska bloudil 2m bodláky i s kolem někde u Hustopeč.
Ahoj jihomoraváci. Vím, že je to brzo, ale příští víkend budu služebně ve Znojmě, ale v neděli ráno se mohu trhnout, tak mně napadlo, jestli bychom si neudělali vyjížďku po okolních terénech. Když už jsem tam u vás, tak bych rád poznal nejenom místní trejlíky, ale i skutečné tváře, které se schovávají za nicky :-))) Je mi v podstatě jedno kde bychom se srazili, přijet mohu kamkoli.
Co vy na to chlapi, najdou se nějací průvodci po jihomoravském kraji?
To budeš ve Znojmě na vinobraní?
Příští víkend bude u rodičů pár km od Znojma. Tak bych se zkusil taky v neděli uthnout. Ale zatím je to jen předběžně, záleží to na dost faktorech. Co takhle NP Podyji? Ale jezdím na crossu, tak to tejlíky moc nebudou. -).
Díky za nabídku, pokud ti to vyjde, tak dej vědět, v Podyjí jsem byl jednou a bylo to celkem zajímavé a hezké prostředí. Pokud by se povedlo vědět do středy, bylo by to skvělé, abych případně zkusil štěstí jinde. Třeba v Brně :-))
Jedu na 99%, k netu budu mít přístup nejpozději ve čtvrtek večer.
Do té doby bys mohl navrhnout v kolik a kde si dáme sraz. A kolik asi budeš mít času.
V kolik a kde je mi vcelku jedno. Spím ve Znojmě, mohu dojet kamkoli, výběr nechám na tobě, ty to znáš a můžeš mi ukázat nějaké hezké místa, já tam jezdil jenom jednou. Jediné co mně limituje, že musím dojet poté do Prahy, takže pokud bychom dokončili okruh do 18:00 tak to bude v pohodě.
Jediné co je potřeba při rozhodování místa srazu zohlednit je nutnost zanechání auta.
Klidně můžem startovat ve Znojmě. Vyhovovalo by mi to nejlépe dopoledne, protože odpoledne jedu domů. Co start třeba v 9 hodin? Jestli to nebude na tebe brzo.
Tak jsme se s malým jardou dohodli, že se v neděli sejdeme v 9 hodin na "krajzák" - Okresní soud na náměstí Republiky. Naproti je parkoviště.
Jak to vypadá s tebo hekynene?
Rýsuje se mi na víkend nějaký tzv výlet;-), nevím, jestli se stihnu vrátit už v sobotu večer, spíše to vypadá, že asi ne (zkusím tu babu něčím nasrat, třeba to ukončí sama:-DD) . Ale kdyby se to změnilo (ve smyslu budu tam), tak napíšu sms Jardovi (jeho číslo mám).
Ahoj všem, můžete mo prosím poradit - prygl trail je ta cesta po žluté mezi novou lávkou u Veveří a Bitýškou, těsně kolem vody? Nekdo tady totiž psal něco o zelené, ale to se mi nezdá.
Jo jo, tu cestu znám. Jen jsem nevěděl jestli je to ono. Díky moc za info.
Zitra- ve stredu- ma byt moc hezky, tak valim do Brna (jsme zasev CR). Kdo chcete odpoledne taky se mnou nekam vyrazit, tak bud tady na serveru nebo muj mobil- 736121683. Je mi jedno kam, ale mam sebou jenom bike, takze cim vic teren, tim lip.
další supr tip na výlet spojený s kultúrně vzdělávacně společenským vyžitím : ve středu 30 .3. mám vystoupení ve Štěpánovicích za Tišnovem. Budem probírat Albánské aktuality
http://nasadedina.webnode.cz/news/nase...