Zakladam dalsi tema, at se to neplete s tim mnozstvim prispevku v prvnim vlakne. Bylo by fajn jeste doresit par veci, kdyz za necele 2 tydny tam uz budeme :o)
Bylo to tu uz zmino jistym neregistrovanym nezucastnenym :o) Urcite trasy jsou na Lagu klasikou, ale druha vec je se do nich trefit :o) Poskladame to tu nejak? Pripadne se daji nahrat na GPSky, kdo z nas ma a vezme sebou GPS?
Tady vám dávám k dispozici mapy Gardy do GPS ;-)
http://www.garda-gps.de/dl_garda.html
pb už by to mohl mít ozkoušené, tak pak může případně s instalací a naládováním do GPS pomoci i ostatním :-)
Nechci nějak rýpat, ale pokud uvážím, že bikerská sekce v Konstantinkách dokázala 2x zabloudit i se třema GPS, pak o vás začínám mít trošku obavu :o)))
Rozhodně sekce "matky s dětmi" bude jezdit zásadně jen podle mapy a bez GPS, aby byl alespoň někdo, kdo po vás vyhlásí pátrání :o)))
Ale abys neřekl - mám už zakoupené mapy a jakmile se vrátím z Českého lesa, začínám si v nich číst :o)))
myslela jsem že sekce matky s dětmi má vyhrazeno místo u bazénu :-) jo,mimochodem, Matýskovi pěkně rostou zoubky, takže si toho taky určitě užijete i vy :-) a moc nás to těší!!! :-)
myslím, že ne... :-) ale nebude potřeba brát budíky, máme taky psa.. takže když nás spolehlivě nevzbudí Mates, pes nás rozhodně nezklame... :-) poslední noci jsou opravdu zajímavé :-/
hmm tak palicka na maso... klepnes Matyska do kebulky a bude spat raz dva : )to same myslim bude fungovat i na psa :)
Ale jsou velmi, velmi spolehlivé... Trocha randálu, to sice ano... Ale pak je už navždy klid...
na to, že si sůsed, je škoda, že si budu hlídat, aby ses nepřiblížil na 100 m :-)
To se neboj, nepříblížím se. Kvůli těm minám... :-))
Pockej, az na nejakou naslapnou minu od naseho psa slapnes.
Vsechno jsem mu vykecal, on ti to vrati.
Buď v klidu, jestli si vzpomínám dobře, tak v minulém vláknu pesan přišel o nožičky aby vyhověl výšce :-))) a jak víš, bez nožiček z něho bude gaučák :-))
Připomněl's mi historku, vypráví ji Vodňanský Skoumalovi: Viděl jsem pes. Měl tři dřevěný nohy. O první přišel v první světový válce, o druhou v druhý světový válce, o třetí v třetí světový válce... Ale vždyť třetí světová válka ještě nebyla! Zase jsem tě nachytal, blázínku. Měl jenom dvě dřevěný nohy a ještě o ně nepřišel.
No, nechtěla jsem to psát na plno, ale je fakt, že základna sekce "Matky s dětmi" bude u bazénu :o)))
Teď jsem vyla týden na kole a za 7 dní jsem najela celých 85 km!!! A v tomto odpočinkovém duchu hodlám pokračovat i na Gardě :o)))
Do mekky bikerů se jezdí bajkovat, tohle mi hlava nebere,ale odpočívat je potřeba když jsi na světě tak dlouze. No my staří vysloužilci jsme více unaveni a tak vyhledáváme stín a klid,(pifkox2) sportování není pro nás.Na cyklisty si už jen hrajem,radko tak to moc nepřeháněj,máš recht!!Užívej dokud to jde,a nějakého mladého milence od tama přeju!! italianosamigos :-))
No tak podle téhle definice jsem taky asi na světě už dlouho, páč už také vyhledávám jen klid a stín :o)))
Hele a mladýho zajíčka si najdi sám, na něco takového jsem přece jenom ještě moc mladá :o)))
Hele já jen upozorňuji, že "nereg." není zkratka "neregmirekbik". Ale to si určitě poznala, protože já bych obrat "mekka bikerů" nikdy nepoužil neboť nejsem žádnej musulman. o)))
Ale to víš, že jsem to poznala - copak by mohl být biker "unaven" :o)))
všechno je to popsaný tady http://zz.gd/558315
Radko, co mas konkretne za mapy? Diky.
Protoze nevysel nahradnik za werta, porad je jeste 1 misto volne. Wert uz (nevratne) zaplatil zalohu, takze dotycny by zalohu platit uz nemusel. Navic v plnem poctu vsechno vychazi levneji, takze kdo se jeste narychlo pripoji k zajezdu do Mekky MTB? :o)
Premyslim porad nad mnozstvim vezene vody. Pri prevyseni 2km v vyprahlych horach asi nebude moznost cestou doplnovat, co?
Podle mne zatloukaj jaký mají připravený trasy. Kecaj vo dětech, psech, vodě a nesmyslech, aby se vyhli zveřejnění záměru tras co chtějí jet. Pak se vrátěj děsně nafouklí a bude to tady samý Tremalzo, Passubio, Monte Baldo....uvidíte.
Já, když jedu na Gardu tak mám trasy i rok dopředu promyšlený a když to nedokážu, tak se holt přiznám - že to nešlo. o)))
Protože taky pálím natěžko na pár dnů ven - a můžu to vodpálit doslova každým dnem :-) - tak chci nakoláckým gardistům (jak těm terénním, tak i matkám s dětmi) popřát, aby jim to tam skvěle šlapalo, měli dobrý počasí, levný kapučíno a aby tam taky neudělali nějakou ostudu :-). Očekávám pravidelné fejetonky, možno i s fotečkama - abychom z toho my negardisti taky něco měli!
Takže - gardisté - zlomte vaz! :-)
(hluboko pod čarou: radko - kolik žes toho najela teď za těch sedm dnů - to asi bude překlep, nééé !!!??? :-))) )
Garda se blíží a tak je nutno myslet i na "zadní kolečka" - a to je pojištění pro cestu a pobyt :o)))
Jestli někdo chcete pojistit, ozvěte se mi do pátku do 9:00 hodin obálčičkou (jméno, příjmení, rodné číslo). V pátek to během dne zajistím. Kartičky přivezu sebou, zúčtujeme na Gardě.
"Balíček" obsahuje - pojištění léčebných výloh + úraz a následky úrazu + odpovědnost za škodu + zavazadla a stojí 31,-/den pro pojištěnce VZP (celkem 248,- Kč) a 32,- Kč/den pro pojištěnce jiných ZP (celkem 256,- Kč).
Pro ošetření je platný i evropský průkaz pojištěnce - o podmínkách už jsme tady mluvili, takže už tady místem plýtvat nebudu.
pojisten jsem snad dostatecne... cestovni pojiteni mam k platebni karte a navic mam jeste Alpenverein..
Alpenverein to jistí. Ještě se nauč signály pro vrtulník a je to ok. Navíc máš v ceně i hliníkovou rakev pro návrat.
hlinikova rakev? tu chci! bez ni se domu nevratim! ;)
jooo, srandičky ...
Právě, ať se radši naučí vydávat mladej signály vrtulníku a nerouhá se. Asi sem to s tím hliníkem neměl začínat, taky to nemám rád.
Nejsem sice pověrčivej, ale v těchle případech si z toho raději srandu nedělám.
Yes/No mu bude stačit, na všechno ostatní se pilot stejně vykašle a bude se řídit podle sebe.
U hotelové bazénu nedaleko od jezera Garda (2,5 km) hlubokoko v pohnojenýc polích za Rivou mezi štěkajícími psy a brečícími dětmi stojí biker-pojištěnec (versicherugsnehmer) - pébéčko jako tvrdé Y a přivolává vrtulník ať ho vezme na Tremalzo...o)))
hele, tremalzo chci vyslapnout po svych. O vikendu jsem si dal krasny trening na Gardu... 160km s BI pres 22. Takze zadne vyvazeni se vrtulnikem
Tak to bych mohl zvládnout asi taky. Ty Jeseníky minulý týden mi hodily BI 25... (předpokládám, že se jedná o nastoupané metry k ujetým kilometrům)
Vidím, chlapci, že jste výborně připraveni. myslím, že Tremalzo bude mít BI tak 60. o))) no dobrá ono se to cestou dolů vyruší.
Hele namakanci, já Vám do toho nechci krafat, ale Vy máte na to protáhnout si to za Tremalzo v jednoum dni jako dál na jihozápad. Už jsem Vám to sem jednou dával. Pak sjet okolo nějaké přehradní nádrže po asfaltu na Gargnano k jezeru a vrátit se lodí do Rivy. Já to jel dva dny ,ale za horších podmínek, v pozdním podzimu. Taky byla trošku chybička, že už nejezdily lodě.
vyletu, kde vyjezd na kopec dal BI hodne vysoke jsem letos uz nekolik mel. Prikladem budiz Velky Javor a Velka Javorina, kde cely zacatek cesty sel do kopce (pamatuju si jen tu Velkou Javorinu, kde byl BI 53) .
Výjezd na Šerák hodil BI 72...
no, Velkou Javorinu jsem jel se zenou, nemohl jsem dat nejaky poradny maso :)
ale ten sjezd pak stal za to, tak zprasenej jsem dlouho nebyl :)
Kudy jste to jeli? Normálně po "silnici"?
na horu defakto po silnici, az na muji kratkou odbocku po zlute. Dolu jsem to jel po cervene a ten vtip s cervenou na vrcholu je fakt dobrej, nadaval jsem si pekne :)
tady je trasa
http://www.bikemap.net/route/240040
po zelene jsem sel z Velkyho Lopeniku a hrozne jsem to chtel testnout na kole, ale vsechno tam bylo mokre... Proto jsem nedaval ani zelenou do Kvetne. Kdyz jsme tam byli, tak kazdej den prselo, takze i pesky bylo nekdy problem jit.
Ta cervena me prave pobavila, jak te od vysilace vezme dolu po asfaltu a pak po sjezdovce kolmo nahoru, aby jsi vyjel 15metru od vysilace :)
podle me ne, ale na kolo by se mi hodne libil tenhle okruh. Sel jsem ho pesky... kus nahoru je technicka zelena, a ten sjezd po zelene dolu by byla vazne lahudka
http://www.bikemap.net/route/240086
Jak kterej. Třeba tenhle http://data.mlok.net/gps/jeseniky/serak2.png má BI hezkých 89 (i když já raději mám 8,9%; to se lépe srovnává se sklonem aktuálního úseku).
A to ta rovinka kolem výškových 700m ten výjezd značně narušila :-)
Tak jestlipak už balíte, bikeři?!?
Já už začala, ale zatím mám spakované jen mapy, lékarničku a termosku na čaj :o)))
Jo a hele, dneska mi vasek pripomnel, ze si mame taky pribalit povleceni!!!
Povlečení ? To snad bydlíte v té winterraum u refugio Pernici se zatuchlýma dekama? Já myslel, že máte 4 hvězdičkový (polní) hotel !
Taky jsem to jeste takhle zvlast nevidel. Probirali jsme to uz mezi sebou v obalkach, tak co ti je po tom :o)))
Za balicek povleceni + wifi na pokoji je nejakych 25€ denne navic, coz se vsem zdalo docela dost odvazne nadsazene.
Já se zas tak až moc nedivím (ale legrandu si z toho dělat můžu o))) - to víš taliáni. Lenivý úpadkový národ takzvané Evropské unie.
Jinak já ssebou "ložní prádlo" - second skin (česky též huttenschlafsak) vozím skoro pořád, holt jen do trochu jiné kvality ubytování. Výborně se mi osědčil na útulně Zavračina v rilských horách.
ještě sbírám odvahu a síly začít s tím balením.. mám obavy, že máme malé auto :-) nejdřív je potřeba vyvenčit psa, uspat dítě, atd... balení počká :-)
takto mi pomáhá Mates... http://alvapinka.rajce.idnes.cz/Matysek_9,5...
oprava... http://alvapinka.rajce.idnes.cz/Matysek_9%2C5...
zabaleno, nalozeno... zatim jsem zapomnel nahradni retez, nahradni lanka, to ale pribalim vecer, jinak mam snad vse :)
jeste jsem zvazoval, zda nevzit i nahradni sedlo, sedlovku, riditka, predstavec, vidlici a ram.... ale pak jsem si rekl, ze pokud neco z toho znicim, tak asi budu v takovem stavu, ze na kolo se mi chtit nebude :D
Nezapomeň na kovadlinu, kladivo a svářečku! Bez toho bajker vyjet prostě nemůže! ;-)
ani jedno nemam zabalene :) ale nad kladivem jsem premyslel, aby bylo cim mlatit protivne spoludovolenkare :)
Myslím si, že tretra by se na tento účel použít dala... Ale musíš se trefit tím železem :-)
v nejhorsim pripade po nich budu hazet celym kolem. Aspon pak bude duvot koupit si nove :D
jóó, zítra, no jo ty stau na obchvatu Mnichova bejvaj hrozný a na Brenneru, tam s tím musí člověk počítat, zvlášť, když bavorákům začínaj prázdniny. o)))
Já to říkal hned na začátku, že v srpnu se do Itálie nejezdí... :-)
To víš, že ne, je to úplná blbost o)))))
hele, co vlastne vozi pravi bikeri na Garde na sobe? Uple dresy a elastaky, nebo volne tresy a volne kalhoty? ja jen abychom tam zapadli....
No konečně, Děd Vševěd tady netrpělivě čeká.
Obojí je možné. Myslím, ale, že volné oblečení volí spíše freerideři. K volnému oblečení se pak taky hodí mít sedlo proklatě nízko.
Ale na Stylepolizei jinak bacha, podle posledních zpráv už kontroluje i styl jízdy ! Každopádně odšroubuj čepičky z galuskových ventilků a doufám, že nikdo nebude mít rohy na vlaštovkách. Nezapomeńte si ráno vždycky otisknout na pravé stehno velký převodník a capuccino dávejte dvojité v Porto Vechia u přístaviště v Rivě.
Taky si dávejte majzla na radku, určitě si bude chtít nechat namontovaný nosič.
Sakra sakra... hele ale me kolo je tak oboje, chvili je sedlo proklate vysoko, chvili proklate nizko... mam se tedy na sjezdy prevlikat?
a s velkym prevodnikem bude problem, ja mam jen jeden a ten je o 7zubu mensi...
a blatnik predpokladam taky nechat doma...
Já bych se na převlíkání vys....o¨)))).
Zapomeň, že jsi někdy slyšel slovo "bletník" nebo jak se to říká.
Hele, na můj nosič mi nesahej, protože já jsem díky svým operovaným zádíčkům hájená :o)))
Batůžek na zádech mít nemůžu a pochybuji, že by mi bikeři byli ochotni vozit obsah mého neseséru. Takže nosič pěkně zůstane tam, co je :o)))
Ostatně, už je to všechno v autovi :o)))
Další co už má sbaleno? Téééda, začínám být z vás lehce nervózní. :-))
Ještě chci vyrazit na krátké kolo, pak ještě zařídit pár maličkostí a pak se začít balit...
No počkej, to špatně chápeš - máme nabalený kola v autě vytvořený prostor, kam se umístí ještě moje taška a přepravka, až si zabalím :o)))
Doufám, že to stihnu do zítra do těch 5ti hodin ráno :o)))
hele to ste si fakt počkali až to bude v německu nejlepší ? o)))))
5+8 je 13 - měli byste tam být v jednu odpoledne. Prosím Tě kdybyste náhodou byli v jednu odpoledne už za Brenenrem, tak mi můžeš poslat výsměšnou sms. Tipuji to 13.00 - stau na obchvatu Mnichova.
Hele, ty matematiku, až tam budem, tak tam budem :o)))
Ale asi si to kolem Mnichova užijem. Jak to tak pozoruju, bude to hustý :o)))
V nejhorším se ve středu otočíme a budeme stát zase frontu do Česka :o)))
hele, když bude nejhůř volej, vokolo Mníšku pod Alpou je to samej známej vidlák, tam by vás zahynout nenechali o))).
To sem hodnej, něco mi přivezte. a ještě sem hoď, kdy se vracíte. Průvodce s údajema GPS jste si ode mne nepůjčili, tak když tak volejte, já Vám to nadiktuji.
Štastnou cestu a dávejte na sebe pozor.
Nechci bazírovat na slovíčku, ale "Ostatně, už je to všechno v autovi" u mne znamená všechno.. ;-))) Vyrážite v 5 ráno?
Tak já se jdu trošku prospat. Všichni dobře dojeďte a čau zítra u capuccina :o)))
My jeste naslapavame do auta par drobnosti :o) Spat se pujde tradicne az k pulnoci. Vstavame s Matesem, dojedem, az nam pripravite pudu. Heslo na hotel zna pro_pa :o)
Tak nepospíchejte, ať stačím vybrat nějaké heslovné :-))))
Blesk a Bouře? :-))
Tak Morava ráno nebláznila a vyráží v klídku až fčíl. Stejně se všici sjedeme ve štau na dálnici na Innsbruck... ;-)
PS celou noc jsem pochopitelně nespal, asi cestovní horečka (nebo ta omladnic?), celou noc jsem jezdil na kole...