Termín pátek 25.až pondělí 28.9.2009. Zabukoval jsem zatím 8 chatek v kempu Rozkoš.
Jedná se o spodní chatky se 4 lůžky, vybavené sprchou WC, kuchyňkou a plynovým topením.
První nástřel tras:
sobota 26.9. - trasa jestřábů: Rozkoš, Řešetova Lhota, Špinka, Brodský, Bohdašín, Odolov, Žaltman, Markoušovice, Malé Svatoňovice, Vízmburk, Havlovice, Ratibořice, Rozkoš
neděle 27.9. - zámecká trasa: Rozkoš, Náchod - zámek, Peklo, Šmelcovna, Dobruška, Opočno - zámek, Nové Město n.M.- zámek, Šeřeč, Rozkoš
pondělí 28.9. - třeba Josefov, Brunův betlém, Kuks.
Tak se hlásím ze zaoceánu... Už se (ne)těším... :-D
Burísek a Burajda se taky hlásí. Stačí to takhle?
Doplňuji - přijedeme ve čtyřech. Přivezeme sebou dvě mladé začínající bikerky. 8-)
To si sebou začala brát své studentky za dobrá vysvědčení?!?
Dej pokoj! Od těch se ráda na ty tři dny vzdálím. Dcerunku trochu chytilo kolo a bere sebou kamarádku. 8-)
hele a nemáte náhodou i syna? A syn snad nemá kamarády, nebo co???!!!! :)))
ty snad nepotřebuješ, ne? Nebo ses rozhodla využít svého momentálního slaměného "vdovství" ? :o)))
slaměná jsem momentálně, sraz je až za měsíc
ale měl by být zachován poměr sil :)
No většinou je víc chlapů, tak právě burajda vyrovnává rozdíly mezi pohlavími....
S dovolením hlavního šéfa organizátora si dovoluji vypsat jednu náročnější vyjížďku, která by se konala v sobotu, nebo v neděli po dohodě.
Bude se jednat jak jinak o oblíbenou červenou a její náročnost by neměla být v množství technických úseků, ale délkou a převýšením. Jedná se Jiráskovu cestu, která se táhne po hřebeni celých Orlických hor, a která má celá okolo 170 km délky. My bychom jeli pouze její severní část od Českých Petrovic do Nového Hrádku, tzn. asi 52 km. Zbytek trasy budou přesuny „k“ a „od“. Drobným, ale nikoli neřešitelným, háčkem je doprava na místo startu, kde přesun pomocí vlaku je nereálný, takže se budeme muset přesunou do Žamberku auty, které tam necháme a večer je dojedeme vyzvednou. Předpokládám, že výhledy, příroda a krásy této hřebenovky tuto nepříjemnost vynahradí.
Trasa bude vypadat následovně: http://www.bikemap.net/route/245785
Její celková délka bude okolo 86 km a převýšení asi 1 640 m.
Něco o samotné Jiráskově cestě a její historii: http://www.orlickehory.net/mista/jiraskovacesta...
Zde je celkem pěkná interaktivní mapa: http://www.orlickehory.net/mapa.htm
Doufám, že nezůstanu úplně sám a několik se vás najde, kteří se přidají a tuto jistě nádhernou trasu se mnou projedou :-) a zároveň doufám, že nebudu uvržen na černou listinu rozvracečů :-), ale nemohu si pomoci, tato červená mně velmi láká a nemohu si jí nechat ujít, když už budu takový kousek od ní :-)).
Můj soukromý názor. Na srazu je pro mne hezké to, že jedou všici spolu (až na drobné výjimky) Ráno odjet auty někam, pak si pojezdit, a večer se auty vrátit za ostatními je pro mě osobně nepřijatelné :-( Navíc pořadatelem je HonzaK, takže ponechme na něm, co nám přichystá. Pavle doporučil bych jestli je ta navržená trasa tak hezká udělat ji jako sólo akci (mimo sraz). Prosím, netrhejme společnou partu nakole. Odhaduji, že minimálně polovina účastníků Tebou navrženou trasu nezvládne. Zůstaňme při zemi a držme se Ligiho legendární věty, že trasy budou jetelné pro všechny. Rozhodně ale nechci nikoho omezovat a podřídím se většině.
Založil jsem na reakce nové téma, aby se to tu nenakupilo a nepřebilo původní téma tohoto vlákna: http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?disc...
Leeloo stopro , draha polovicka si neni nikdy 100pro jista ,ale asi taky :)
No, nas cirkus na koleckach mozna vyjimecne dojede taky, ale je to tak vyhledova zalezitost, ze si klidne potom ubytovani zaridime nekde sami, jestli se to musi rezervovat uz brzo.
Trasa na sobotu: http://www.bikemap.net/route/246378
Trasa na neděli: http://www.bikemap.net/route/246170
Protože neklidní nejsou v klidu, tak pro ně nabízím alternativu sobotní trasy, vylepšenou o fragmenty MTB maratónu Apache Jestřebí Hory:
http://www.bikemap.net/route/247814
pro porovnání obě v sobě:
http://www.bikemap.net/route/247818
Tady máš Michale příležitost si od Darinky asi desetkrát odskočit a zase se k ní vrátit.
Čerpal jsem sice z tohoto zdroje: http://www.festivalcyklistiky.cz/cz/mtb-maraton... ale většinu trasy znám osobně.
Tu hřebenovku používám jako divák toho maratónu a popojíždím, takže špičku závodu stíhám hned na několika místech.
Dobré odpoledne,
Taky bych se přidal pokud smím.
Jasně, že jo, není problém :-)
Bohužel má žena v tomto udobí státnice, takže mám oba caparty na povel. A s oběma sám najednou bych to opravdu nezvádl. Kdo viděl letos po jaru jen tu naší malou raketu, tak pochopí. ;-) Což teprve mít s sebou ještě toho druhého pershinga...:-()Tak snad na přesrok. Užijte si to!:-)
Já bych se taky dovolil předběžně přihlásit. Snad už to tentokrát vyjde.
Mám dotaz na vyznavače saunování. V kempinku by měla být sauna:
http://www.atcrozkos.cz/o-autocampingu.htm
(viz "Nabídka služeb")
Měl by někdo další zájem navštívit toto zařízení ve večerních hodinách po návratu z etapy?
ja se snad ani hlasit nemusim :)
Taky je v sobotu ve Skalici Jiřinkový ples, po sauně hupky na parket! :))
Tak jsem vznesla dotaz na povolané a dověděla jsem se toto:
Sauna v sobotu ani v neděli není v provozu, ale můžeme si jí objednat jen pro sebe. Je pro cca 16 osob a roztopení a provoz by nás vyšel na 2 500 Kč/ 4 hod. Takže mi to vychází, že by bylo třeba více jak 12 lidí, aby to bylo finančně trochu únosné. My s Burískem bychom určitě šli (to jsme 2). Kdo se hlásí dál?
Jestli tam bude moc zenskych, tak radsi ne, to by nedelalo dobrotu :o)
zatim je tam presila chlapu, ale cekala bych presne opacnou reakci :D
mně překvapuješ, drahoušu, vždyť saunu nemáš rád?? :-)
Alvapinko neboj, maj to na 4 hodiny, takže první dvě tam jsou baby a pak na zbytek klucíí :-)) takže žádný okukování bodů zájmu nehrozí :-)))
Airline topič to ohlídá :-))))
My dojedeme zase s celym pojizdnym cirkusem :o) ale az v nedeli pred polednem. Zustava tam jeste vubec nekdo do pondeli?
Těšíme se na kachnu
Zelíčko a knedlíček bude taky? I když já tu kachýnku klidně zdlábnu i s chlebem. Hlavně, aby bylo pivo na spláchnutí...
:-))
Neboj! HonzaK by nevybral kemp, kde točí špatné pivo. 8-)))
No, Budvar sice nepatří mezi mé oblíbené značky, ale buďto ho nějak zkousnu anebo tam snad budou mít i lahvovou Plzeň... ;-)
Jaké pivo?? Snad bude bečka burčáku :-)))
tak na ten mam obzvlast dobre vzpominky z lonska :), bude? ;)
Jj, terasu v Oslavanech ještě od burčáku nevyčistili :-)))
To si budete muset tentokráte dohodnout bohužel s jiným (nabízím Michala aka Crow75), už jsem to s ním lehce předjednal. Já tam přijedu až v sobotu večer a navíc ještě ne z domu...
Dobrá, lehké předjednání změň na těžké dohodnutí a ať nám please dovalí bečku dobrého burčáku :-) Zaplatím ji jako omluvenku za Gardu :-))
Člověk míní, život mění. S ohledem na rodinný klid se dostavím v sobotu ráno a zmizím v neděli ráno.
V kolik je v plánu odjezd na vyjížďku, abych dorazil v čas.
a tos mi teda prekazil plany :), nechces si ten domaci klid jeste promyslet?
S ohledem na to, že začínám silně uvažovat, že již v březnu dubnu budu chtít pustit na 14 dní na kolo, tak bych ten domácí oheň neměl moc rozdmýchávat, protože ten čas je již za rohem.
Ty máš zajímavé měřítko pro čas. 8-)))
Na Rozkoš jedu 25. 9. vlakem z Hlaváku v 16:11. Nejede ještě někdo stejným spojem?
Zamýšlím se nad tím... jen musim první dojet domů a pak budu plánovat... :-D
Jedu stejným spojem. Vlak přijíždí na Hlavák v 15:59, o tři čtvrtě budu čekat u tabule odjezdů.
jedeme 3, budem se snažit v 15:45 být na místě. Co to je za vlak v 15:59?
To je ten, co s ním chcete jet, on má příjezd na Hlavní nádraží Františka Josefa Wilsona v 15.59. (Výchozí stanicí je Smíchov)
Přesně tak, zítra ahoj :)
Změny názvu nádraží:
nádraží Františka Josefa I. (1871–1919)
Praha Wilsonovo nádraží (1919–1940, 1945(?)–1953)
Praha hlavní nádraží (od 15. února 1940 do roku 1945(?) a od ledna 1953 dodnes)
Ahoj, byla by ještě jedna chatka pro 3-4os.????od pátku do pondělí. Kolik se Ti hlásí již lidí?????? Renda50
...bylo nas pet,no pes chcipnul.
Dejte mi sem někdo webový odkaz na ten kemp, ať vim, do čeho lezu :-)
http://www.mapy.cz/#mm=FP@x=136814272@y...
Díky, Honzo :-)
Mám dotaz, jaký je stav ubytovanosti ?
Zvažuju účast jako single tak abych nespal pod širákem....
Tak to vypadá, že na část srazu taky dorazim. Vyrazim ale až v sobotu ráno z Prahy, tak doufám, že to do večera stihnu. V neděli bych si střihnul společnou vyjížďku a v pondělí ráno bych se zase vydal kolmo do Prahy. Jestli se ještě vejdu k někomu do chatky, bylo by to fajn. Tak teď už jen, aby vyšlo počasí.
Nevím co bude, nevím jak bude, takže nikomu nic neslibuju :-(
Jestli nekdo odjizdi uz v nedeli, my zase v poctu 2 az 3 dojedeme a budeme potrebovat nocleh prave jenom z Ne na Po, bude tam nejaka volna chatka?
Mírně jsem upravil nedělní trasu
http://www.bikemap.net/route/246170
Za Tebou pojedu třeba do pekla :-)))
já bych moc nekřičel. na lehosraze nás vytáhl na černou horu. On si totiž potvora na kolo pořídil motor!
Jsem zvědavej co chystá teď. Zvičinu? Sněžku? :o)
Žaltman
to je o 560m nižší než ta Černá Hora. To ty zábradlíře pěkně šetříš ;o)
..mohli by jsme zajet do skalniho mesta na Adrspach, neni to daleko :-)
proč ne, tam je ale tak přecpáno lidma, že jsem tam přestal jezdit. Pár kol navíc už by bylo asi uplně fuk...
přesně tak, úpně nechutný, dřív se dalo aspoň v zimě a jaro s pozimem - teď jedou celoročně...
Dovolím si mírně oponovat. Byla jsem tam letos o prvním prodlouženém víkendu v červenci, bydlela jsem v penzionu přímo na parkovišti u prvního vstupu do Adršpašských skal (ne v Adršpachu, ale za Teplicema) a byla jsem velmi překvapena, jak málo lidí tam je.
Musím konstatovat, že jsem to očekávala mnohem, mnohem horší.
Průchod jsme zvolili napříč skalami - vlakem jsme skály objeli na druhou stranu a pak jsme to prošli (od jihu na sever). 2/3 cesty byly naprosto pohodové. Skoro nikoho jsme nepotkali. Lidi se začali objevovat až za tím "polárním průchodem", co je tam šílená zima a úměrně se počet navyšoval, jak jsme se blížili ke vstupu. Bylo to ale únosné.
Letos se zřejmě na turistickém ruchu projevuje "krize" - tohle srovnání sice nenávidím, ale asi na tom něco bude. Lidi prostě velmi málo cestují. S prázdnými penziony jsem se setkala i během prázdnin, když jsme jeli cyklovandr ze Stříbra do Plzně. Hracholuská přehrada byla téměř prázdná.
Takže pokud se chcete podívat do skal, pak letos to vysloveně doporučuji :o)))
ale jo, klidně oponuj, se "čtvercem" vzdáleností od vstupu do ádru se počet návštěvníků zmenšuje....a teplický skály jsou imho stejně hezčí (i kvůlivá počtu lidí)...a v zimě to platí dvojnásob!-v létě sem tam vandroval jen s pětiletýma potomkama (a to jen proto, že je to blízko)
No já tam byl v třetím červencovém týdnu a mám zkušenosti poněkud jiné - šli jsme to přesně opačně (tedy z Adršpachu od severu k jihu a pak vláčkem zpátky na parkoviště k autu) a od vstupu do skal až po jezírko (s cca 50 m frontou na lodičky) to byl hodně nechutnej václavák - hrůza! Ale za jezírkem až do Teplických skal už skoro ani noha a paráda.
Mapy tras ke stažení, kdo může, tak si je vytiskne.
mapy 1:50 formát A3
http://www.rodinne-domy.info/50sobota-teren.pdf
http://www.rodinne-domy.info/50sobota.pdf
http://www.rodinne-domy.info/50nedele.pdf
velké mapy 1:25000 (3Mb, 8Mb) formát A1, budou vyvěšeny na Rozkoši.
http://www.rodinne-domy.info/So-jestrebi.pdf
http://www.rodinne-domy.info/Ne-zamecka.pdf
Moc hezké, pokud by někdo chtěl, mohu přivézt trasy vytištěné barevné. Jen nevím kolik?
ja uz si ji za statni penize nechala vytisknout :), ale dik za nabidku
No a pak nemá jít do takových dluhů :-D
Jak jsem zjistila, část účastníků spoléhá na moje "schopnosti" ohledně objednávky počasí. Tak snad to vyjde:
http://zpravy.idnes.cz/prichazeji-nadprumerne...
A když ne, tak za to prostě může Burajda :o)))
A když to počasí vyjde, poděkujete mi alespoň? 8-)))
Ano, koukal jsem, že jsi nějak zařídila na víkend chladněji, než bylo tento víkend, takže nemusíme tolik řešit, že na slunci vedru, ve stínu chladno.
http://www.wetter.com/wetter_aktuell...
Ochutnávka nedělní trasy
http://www.youtube.com/watch?v=PJjZhRSRveY
Stručný popis tras:
sobota - Jestřebí Hory
Pojedeme z kempu přes Zlíč do Studnice, kde se protáhneme těsně podél hospody (vlevo) a dojedeme do Řešetovy Lhoty. Odsud směrem na Trubějov, ale před žel. přejezdem odbočíme vlevo a po cyklotrase 4018 ho podjedeme. Z lesa vyjedeme na hrázi rybníka Špinka, podél něhož se dostaneme k rybníku Brodský, na konci jeho hráze se můžeme zastavit v hospodě (otevírají v 11hod.).Pak východně mineme město Červený Kostelec a přes Horní Kostelec a Bohdašín se vyšplháme na Panskou cestu (4091), která vede po hřebeni Jestřebích hor. Ta nás provede celými horami. Cestou se nemůžeme stavit v Odolově v hospůdce U Lotranda, protože je již několik let zavřená (škoda). Projedeme kolem věznice, ale tam se stavovat raději nebudeme. Zato ale odbočíme vpravo, abychom se podívali na panoramata z rozhledny na Žaltmaně. Odtud pojedeme na Paseky, kde (doufám) dáme vrcholové pivko na turistické základně u Řehačky. Potom se vydáme (po 4090) přes Markoušovice, kde se u čp. 1 pokusíme najít sochu Josefa II, po trase 4092 do Malých Svatoňovic. Zde je muzeum bratří Čapků. Kolem haldy se pokusíme dostat do Rtyně v Podkrkonoší a pak dále po trase 4094 k Devíti křížům, zde se opět máme možnost občerstvit. Kolem zříceniny hradu Vízmburk sjedeme do Havlovic a podél řeky Úpy pohodově dojedeme Babiččiným údolím do Zlíče až k hotelu Holzbecher s výbornou českou kuchyní. No a kemp je na dohled.
neděle – zámecká
Vyjedeme stejným směrem jako v sobotu, ale nedojedeme do Zlíče, ale za žel. přejezdem zabočíme doprava podél lesa. Po modré pro turisty se přes Starkoč vyškrábeme na Kramolnu, odkud sjedeme na „náchodský zámeček vršku kulatýho“. Z Náchoda povalíme podle Metuje až do Pekla, a Olešenky vzhůru k Orlickým horám. Z ůdolí pod Novým Hrádkem vyjedeme směrem na Dobrušku, ale protáhneme si cestu odbočením vlevo (na kopci) a posléze se napojíme na cyklotrasu F.L. Věka, jež nás dotlačí až na náměstí v Dobrušce. Z Dobrušky se projedem kolem rybníku Broumar a dál k zámku v Opočně. Další cesta vede přes Pulice, Běstviny a Spy do Nového Města. Tady je poslední ze tří zámků na naší trase. To už máme Rozkoš na dohled a přes Vrchoviny, Provodov a Kleny se vrátíme do kempu, pokud ještě nezajedeme na Primátora do Holzbecheru.
A ten kdo se směje našim Makotřasům a Číčovicím se tam počůrá smíchy :-D
Dost se těšim, byl sem tam loni pěšo, ael na kole i to užiju úplně jinak, jen ten náchodskej zámek je trochu na kopci...
Včera večer jsem si připravil věci s sebou: na jednu hromádku oblečeníčko, na druhou takový různý drobnůstky a na třetí trochu papáníčka a hlavně: beru elektrický teplomet - pro případ chladných nocí :-)))
Jo a radka mě včera donutila udělat tu bábovku bez kakaa - to je teda pro mě nóvum:-). Předpokládám, že příprava zůstane stejná, jen tam v danou chvíli - kdy by se mělo přisypat kakao - nepřisypu nic. Mohl jsem sice přisypat víc hrozinek + mandliček, ale ty taky nepřisypu, sněd jsem je, když jsem si dával věci na hromádky. A výčitky si nedělám, Burísek taky sní karboše cestou :-)))
Že tys udělal tý bábovky tolik, že si kvůli tomu bereš vlastní auto? Jinak jsi v předstihu, já sem dneska vyzkoušel venkovní teplotní prostřední na jednom žižkovském chodníku před jedním nejmenovaným divadlem a bude teplo... :-) Takže ani toho oblečení moc nepotřebuješ...
Ahoj! Jsem z Jaroměře a rád bych se zúčastnil Vaší akce na Rozkoši, kam to mám kousek, takže nocleh ani nepotřebuju. Jenom prosím o nějaké časové údaje na sobotu, popřípadě mobil na HonzaKa. , abych se mohl v sobotu přihlásit. Děkuji předem. Vašek - soused
Ahoj, v sobotu vyjedeme cca v 9 hod.
Jsem se bál, kdy to přijde a už to přišlo!! Už v devěěěěěěěěět???? :-)
Pojem "vyjedeme v 9" znamená, že fyzický odjezd by se mohl stihnout do 10:00.. ;-)
Taková "akademická hodinka" ?.. -).
Naprosto vpořádku, jen buď tvrdej a tu devátou zachovej - jedou se tam vyspat nebo chtěj trocha pojezdit? :-)))
(event. možno i 8:00, s Kominikem vstáváme hodně brzo:-) )
No jistě, BORO bude v sedm, odjezd klidně v 7:30.
Hele, vy absolventi vojenské základní služby. nechte si ty záhadné zkratky jinam. Kdo to má rozšifrovávat! 8-)))
Nepotřebuješ to rozšifrovat. Stačí když teď víš, že odjezd je v 7.30. :)
Ale nevím, o co přijdu (v horším případě co mě čeká) v 7.00. 8-)))
Hele vy dva... Koukejte si ráno při rozcvičce oběhnout jedno kolečko kolem Rozkoše navíc a nechte nás mladý a spavý v klidu dospat!!! :o)))
Honzo,nejdřív můžu přijet v sobotu večer,nejpozději v neděli ráno v 9 hod.Nevadí to.Nevyfoukne mi někdo postýlku?
Postýlka na tebe určitě zbude, ale účtuje se za chatku, takže se může stát, že si postýlku budeš platit i za pátek.
Jistě že zaplatím,hlavně že nemusím tahat s sebou spacák a stan.Na mrazu se spát nechce.Díky,už se těším na Tvoje vyjížďky.Škoda ,že ta sobotní není v neděli.Ale snad si ji projedu podle Tvého itineráře někdy jindy
se mnou to momentálně vypadá tak nějak všelijak, snad se do pátku zahojím tak, abych mohla na kolo
zahojím? :-o Cos vyváděla Luciferko?
padala z kola................ to je teď, alespoň tady na diskuzi, hrozně moderní :)))
:-( koukam ze davam spatnej priklad....
Jen koukej prijet, budem kdyztak chodit na pesi vylety :-)
necháme se od radky zaškolit na autoturistiku :)))
Tak nezapomenout kýbl lízátek :-)))
UŽ SE NÁM TO BLÍŽÍ !!! Jednou se vyspíme a sme tam!!! :-)
Koukám, že se vůbec netěšíš!
Já už jsem nabuzenej jak veverka na voříšek :-) Od včera jsem kompletně sbalenej, zítra brzo ráno upeču bábovku, pak trochu do práce - a už, UŽ! :-)
Tak to já kvůli tomu ani do práce nepudu. Večer pobalím, co uvezu a hned ráno vyrážím hledat Rozkoš :-)
Nezapomeň|: Tvým cílem je Rozkoš u České Skalice, nééé ta bez rizika :-)))
Tak mě jistá církevní organizace dneska zkazila náladu, proč ten člověk z Vatikánu bude mšít zrovna při labi a v pondělí??? Resp. to si ten Boleslav nemohl vybrat lepší místo? Tím mi úplně zkazí plán jet domů při labi až do Neratovic a budu muset jet přes prahu :-( :-( :-( A co teprve doprava v okolí....
No vidíte to, jedete páchat hříchy, vyhledávat rozkoš, páchat obžerství se štrůdlíky, cpát se buchtama, jíst naše přátele zvířata a bůhví co všechno se tam ještě semele.
Ale Církev Svatá Vás vidí i Velkého Pontifika, bavoráka, Ratzingera někde támhle vod Muhldorhu na Vás posílá. měli byste se zamyslet.
Zrušte ten sraz a modlete se !
A kdybychom tě hezky poprosili, nemohl by ses za nás pomodlit ty? S rukama na řídítkách to jde dost špatně. A ty stejně nebudeš mít co dělat, když na sraz nejedeš. 8-)))
Když my tady na jihu sme spíš kališníci. A já jsem se s círví svatou rozešel, když farář kázal proti supermarketům a globalizaci. Nedal si to vymluvit, že když vovce rychle a efektivně nakoupí v supermerkádu, tak budou mít víc času i na to slovo bóží.
Fakt - zrušte ten sraz, bude to lepší, když je tady taková návštěva. Podívej už ten název: Rozkoš na sv. Václava - to je nevkusný.
Církev svatá uchovává jeho vostatky (lebka s dolní čelistí, zlomky tří obratlů, zlomek klíční kosti, dolní hlavice kosti pažní, tělo kosti loketní, zlomek lopaty kosti kyčelní, dva zlomky kostí stehenních, kost patní a kost zánártní, drobné části mumifikovaných tkání zachované na lebce a v mozkovně nepatrné zbytky suchého obsahu) a Vy jedete páchat na jehho výročí Rozkoš ! Fuj !
Ještě je čas to zrušit.
Mluví z tebe slepá závist. Ta Rozkoš (dokonce s velkým "R") ti nedá spát, co? 8-)))
Tvé rozsáhlé vědomosti o vostatcích sv. Václava jsou na vidláckého kališníka překvapující. V latinských názvech bys názvy těch kostí dohromady nedal? 8-P
Latina je jazyk papeženců, my kalichové když už slovo boží muší bejt, tak teda hezky česky (mutterschprace).
Jakýpak "zrušte ten sraz"! Dyť ty tu budeš jak na trní, aby ses dozvěděl, jakým rozkoším se oddáváme :o)))
Pak bysme si museli všechno vymyslet, aby se ta tvoje hříšná duše nabažila našimi zážitky :o)))
Pár námětů na společenské hry, kdyby vypukla nuda...
http://www.stream.cz/video/5/83607-ruda-z...
:-))