http://www.emag.cz/jak-jezdit-na-kole...
Musím říct, že už mě párkrát napadlo, namontovat na kolo laser místo praporku, nenapadlo mě však s ním nesvítit na oblohu, ale na zem.
Tak ta laserová "cyklostezka" s lajnami bezpečného předjetí mi přijde rozhodně účinná. Ta vesta už míň, bál bych se, že se nějakej řidič tak zakouká na ty číslíčka, až do mě najede zezadu.
Jen jestli to bude vidět i pod uličním osvětlení.
Záleží na laseru. Ale není to problém. Spíš bych jako problém viděl to, že by se u laseru, který by byl vidět muselo zajistit, aby když kolo není kolmo k zemi, tak aby se vypnul. V okamžiku, kdyby cyklista třeba upadl, hrozí nebezpečí, že tím posvítíš někomu do oka.
Takový lasery prodávájí na kotoučových pilkách - promítá to čáru. Dá se to sundat a funguje samostatně na dvě mikrotužky. Posvícení do oka nevadí, jelikož ta čára má daleko menší intenzitu než původní bod. Ovšem co s dvěma pilkama? A jak tam dostat toho cyklistu? Co je k dostání, to umí jenom srdíčka, hvězdičky, I LOVE YOU a podobně...
Zajímavé nápady, ale myslím, že kvalitní a dobře viditelné odrazové plochy a blikačky budou mnohem účinnější a jistější.
Pěkný, ale jsou to hračky pro malý děti. Vždyť ta vesta umí ukazovat jen dvojmístné hodnoty rychlosti:-(
No vážně, na tom detailním obrázku je jasně vidět, že první číslo může být jenom do 6, zato je tam 0 a druhé jenom 1,3,5,7 a 9. Není jasný, proč to neřešil jako sedmisegmentovky - mohl by ukazovat až 99 a ušetřil by metry toho svítícího drátku. Samozřejmě to MY SPEED by mělo svítit taky. Jo, a ještě :-)))
Mne na tom videu s rychloměrnou vestou nejvíc fascinuje že ten cyklista má sice tu úžasnou vestu ale jede bez světel... :-(
Myslim, ze pro nataceni to ani jinak nejde - silne svetlo by ovlivnilo expozici kamery a relativne slabe svitici vlakna by nebyla skoro videt....
Jen jestli by to u řidičů aut nebylo stejné...