Ahooj všichni cyklisti, mám takový problém. Jsem šestnáctiletá cyklistka a štve mě neustále otlačený zadek. Mám tvrdé pánské sedlo a je to po každé vyjížďce. Teď jsem během tří dnů najela asi 110km a na hýždi v tom místě, kde se sedí na sedle mám takový červený pupínek, který trochu bolí. Nevím co to je a hlavně nevím co s tím dělat. Teda jako asi to je z toho otlačení no.Poraďte prosím. Jsem ochotna si koupit i nové sedlo ale tohle je horor=D.Díky=)
Jestli ten pupínek "zraje", tak jich v šestnácti očekávej podstatně víc... :-))
Jinak u sedla není až tak podstatné, jestli je tvrdé, nebo měkké. Ale jeho správná šířka. Důležité je nesedět na sedle měkkýma tkáněma (ty se omačkávají pokaždé znova), ale sedacíma kostma (ty si zvyknou).
Na ukrácení volné chvíle, než ti něgdo odpoví, si můžeš číst třeba todle:
http://www.nakole.cz/diskuze/26-tema-jake-sedlo...
Každopádně výměna sedla bude nutná, sedla pro holky jsou tvarované výrazně odlišně, mají širší část pod hýžděmi a zkrácený nos. Někdo tomu tvaru říká sloní ucho.
Jezdit jezdit jezdit. Je potřeba zadek omlátit... ;-)
A nemusí to být jen ježděním, že ? :-)
A proč ne ? 16 není na překážku, pokud to neudělai rodiče doteď tak je nejvyšší čas, může začít zlehka trénovat a až ji bude 18 tak může využít všech způsobů :-)
A jéje, to zas bude odpovědí, hlavně od chlapů :-)))
Ale jinak doporučuji změnit sedlo, jsou v nich docela velké rozdíly a někdy najít to správné je docela na dlouho... Možná bych zkusil některé z BG řady od Specialized, v krámě by Ti měli umět změřit Tvůj rozkrok (rozměry sedacích kostí, které máme každý jiné) a podle toho určit jaká šíře sedla Ti padne.
:-) Tak všem poděkuj za rady a kup si tohle: http://www.vseprokolo.cz/jizdni-kola/Sedla+a+sedlovky/AUTHOR/AUTHOR/1634-AUTHOR%20ASD-ErgoDensity.html . Pupínek v tvým věku je normální a zmizí....
Ten pupínek, to nic neni. To je jenom nežit. Nic strašnýho. To se vyřízne, dá se tam dren a když na to pár tejdnů, spíš měsíců nebudeš sedat aby se to zacelilo, tak ti pak vezmou kůži z ucha a překryjou to. A když budeš nosit trenýrky, tak to ani nebude vidět. Jak řikám, naštěstí to neni nic vážnýho.
P.S. Pupínek koupej v heřmánku a sedínka si musí zvyknout. Nebo vyzkoušej jiný sedlo. Já se napoprve taky netrefil. (Prvně jsem si koupil moc měkké, což se ukázalo v mém případě jako chyba)