Ahoj lidi - potřebuji poradit ohledně cyklokalhot. Dostala sem je teď na narozeniny - jinak by mě přítel na delší trasy nedostal;) Myslím si, že mám celkem kvalitní - od pells. Chtěla bych se zeptat hlavně ženských - jezdí se na ostro nebo s kalhotkama? Díky za odpovědi. Vesna
Na vostro!!! A melo by to byt povinne porad:-) Hlavne v lete:-)
Buď si z nás dělá legraci nebo nahrává bikerům na smeč, obojí je nakonec chvályhodné.
hele a neptala se ona na názor ženských? že toho víte najednou nějak moc :-), ale odpověď je správná
To víš, projevili se znalci :-)
Tohle je obor, ktery me zrovna zajima...no:-)
A dekuji, ze jsi uznala spravnost me odpovedi:-)))) Je videt, ze studium tohoto oboru zacina mit vysledky. Jen doufam, ze souhlasis s celou moji odpovedi:-)
Jo, ptám se vážně vážně. Dík za odpovědi.
Ahoj Vesno, protože jsi asi NaKole nová, zasloužíš si na vážně míněnou otázku vážně míněnou odpověď. Takže, jezdi tak, jak ti to bude pohodlnější. Ovšem pokud se hodláš stát zasloužilou bikerkou, tak jedině naostro. Na toto téma se tady vede dost diskuzí, zkus okýnko \"Hledat\" nahoře na stránce. Až to všechno přečteš, pochopíš i předchozí odpovědi ;-).
Ale, ani nemusí být zasloužilou... Sama pozná co dokážou obyčejné ne-cyklo spoďáry udělat s rozkrokem a zadnicí po jednom celodenním výletu ;-)
Prostě a jednoduše, cyklokaťata s vložkou se vozí zásadně naostro ! A to píšu naprosto vážně...
Au, au, au - to bolí, jen když to čtu...
Rozedřená kůže na citlivých místech od gumiček z kalhotek, to bolí jak čert...
V cyklokalhotách zásadně na ostro!!!
Takže se zase jenom potvrdilo, že něžnýmu ženskýmu pohlaví tady rozumíme nejlíp já a ten mladej nepřhlášenej.
Dekuji za uznani. Jen nevim, zda se tim mam chlubit doma:-)))
Tímhle se chlubí v hospodě, ne doma... :o)
Do hospody nechodim....no:-) Tak si to necham pro sebe:-)))
o))) několikrát jsem si v novinách v poslední době všimnul, že vcelku přijatelný výraz: "něžné pohlaví" autor zaměnil za "ženské pohlaví".
Z toho pak vychází text, který se mi zdá poněkud komický. Kopíruji např:
" Největší reprezentaci má ženské pohlaví v obecních zastupitelstvech..."
Kdyby tam bylo "něžné pohlaví", tak bych to snesl.
Ale takhle ? Jak to asi u toho stolu při zasedání zastupitelstva vypadá?
Když se tě někdo ve formuláři ptá jestli jsi mužského a nebo ženského pohlaví, neptá se jestli se povazuješ za nějakého č..... a nebo p... . To jsou normálně používané výrazy. To, co máš na mysli, se jmenuje ženské pohlavní orgány ;-).
No, on to má každej nějak. Já to vážně naostro zkusil, a dost jsem od toho pak zkusil... Já prostě potřebuju na celým těle bavlnu, jinak se z toho osypu ve všech významech toho slova. Takže třeba já cyklokalhoty s vložkou zásadně jen na bavlněné spodní prádlo ;-) V zimě v létě, na celej den nebo na víc dní, vždycky.
Čímž netvrdím, že je to tak pro každýho správně. Spíš ať to tazatelka prostě sama vyzkouší oběma způsoby - kdo jí brání? Jeden mladej a jeden starej neregistrovanej? ;-)))
To je ale asi řešení fakt jen pro alergiky, co nic krom bavlny nesnesou. Z ježdění "bez" jsem měla dlouho zábrany, používala jsem "nepotivé" bezešvé sportovní prádlo. Šlo to, ale když jsem se po pár letech překonala... byl to významný posun k lepšímu. V bavlněném spodním prádle jsem vyjela jednou. Do té doby jsem netušila, že se dá na zadku a přilehlých oblastech tolik potit. Prádlo se dalo ždímat a durch mokrá bavlna na těle a na ní "umělohmotné" cyklokalhoty patří k mým nejhorším vzpomínkám...
hele já umělinu na holý tělo taky nemůžu. ANi jako příměs. Vopupínkuju se stejně jako ty. ALe bavlna musí bejt šílená ne? Taky jsem v tom jezdil, ale v podstatě si pak v rozkroku furt mokrej jako prase...
Co tohle?
http://www.termopradlo-devold.cz/obchod...
mám je už snad dva roky a nemůžu si to vynachválit. Netuším, jak na tom budeš na klasickým sedle, ale švy jsou plochý a ta bavlna, co máš dneska taky nějaký mít musí, takže to i z tohohle důvodu bude jen lepší. Mají jen jedinou nevýhodu a to je cena. Ale zas je můžeš použít pár dní za sebou a uschnou skoro hned.
No, mě ta bavlna zase tak moc netrápí, asi se tam míň potím nebo co, prostě to není nijak hroznej problém. Ale stejně díky za tip, ta cena je teda dost vysoká, ale za pokus by to stálo...
je. Já o tom taky kvůli tomu dlouho přemejšlel a teď už mám několikery a několik dlouhých a trička s krátkým i s dlouhým a zimní... :o) Zkrátka je to úžasnej materiál a tak prostě jednou za čas dám peníze dohromady a koupím další věc. Nejradši bych nenosil nic jinýho :o)
nechci zakládat nic nového, ale chci se pochlubit. Včera jsme s kamarádkou asi 2 hodiny prohrabávaly a zkoušely oblečení na Strahove v axonu. Mají akci 1+ 1 zdarma, takže jsme odešly docela spokojené. Dokonce mělii hezkou cyklosukni.
Že se všude do všeho hned tahá politika :(
No raději se ještě vážně zeptám někde kde budou jen ženský... dotaz mám ještě doplňující, ale to pro chlapy vážně není. Nic proti vám ;) jste jinak bezva stvoření.
Užívejte sluníčka, najeďte co nejvíce kilometrů - mě čekají teď o víkendu kilometry v Lednicko-valtickém areálu, jupííí :)))
Tak do Lednice si hlavně nezapomeň repelent. Jinak musíš jezdit hodně rychle, aby ti komáři nestačili.
Jaká je potřeba rychlost na komáry ?
Já mám odzkoušeno, že na mouchy stačí rychlost 12.
Pořídila jsem si kalhotky na kolo - bezešvé, příjemné, nic nedrhne, protože když jedu na tejden nebo 14 dní na dovolenou, tak opravdu nemám na každej den jedno cyklooblečení ani se s tim nedbudu denně prát, což je u ženskýho prádla potřeba :-) Nevim, jak to děláte vy, pánové...
Sice se ptáš pánů, ale dovolím si jednu radu dámskou.
Já mám cyklokalhoty asi dvoje a když jedu na delší dobu, používám jednoduše tenké Alwaysky. Hygiena je vyhovující a jedny kalhoty tak můžu mít i tři dny (to je teda pro mě maximum).
Osobně jinou značku hygienických pomůcek nedoporučuji - vyzkoušela jsem jich víc, ale tyhle jsou bezkonkurenčně nejlepší.
Na delší trasy vozím dvoje vybavení a skoro každý den peru a suším:
http://burisek.rajce.idnes.cz/Cyklocundr_2008_-...
Bikerská zásada: když můžu tak peru, když nemůžu, tak se z toho ..nezblázním.
Praní je to první co dělám hned po otevření piva po každé etapě, když jetedy šance, že to může uschnout.
Pořád vzpomínám na toho bikera v Alpách, vidlák z Tyrolska. Spali jsme nad stájí a na něj už nezbyl ani náznak postele. Tak jak byl v dresu se zavrtal po čtyřech pivech do sena, ráno vylezl, rozcvičil se a jel dál.
...a celou cestu si z vesela prozpěpoval "vlčku, vlčku vystrč růžky, namažu si obě půlky..." že jo :o)))
Hele, ten pak stáhnul dres i z kůží, ne?!?
Teda nic proti němu, ale fuj tajbl... Tohle bych rozhodně nevydržela...
No, a co bys asi dělala o)))).
...chcípla bych... :o)))
Hele, ten když ráno vstal, to muselo být horší, než když se selka odkope...
Sice se všude píše, že kvalitní oblečení pohlcuje já nevím co všechno, ale když uvážím prach z cest, pot, nějaké ty další sekrety, sem tam otřená nudle, poslední kapka "do trenek", ucáknuté pivo, otřené ruce od šmíru... no, nejsem si jista, že by tohle všechno nějaké oblečení pohltilo :o)))
Dokud jsem neměl více kusů, tak pravidelně prát, do rána to vždy uschlo.
Postupně jsem pořídil více kusů. Ono když se jezdí více, tak se více kusů rozhodně vyplatí. Vyjde to finančně nastejno (je fuk, jestli mám třeba 5 kusů a vydrží mi 5 let nebo jeden kus a po roce ho vyhodím), pouze je třeba dát ty peníze najednou na začátku.
kamarádka, co s námi jezdila na vandry narozdíl od těch co nemohly, neboť by si nemohly každý večer umýt vlasy šamponem, vždycky tvrdí, že od tý doby, co vynalezli hygienické kapesníčky, tak nechápe, kde mají ty holky problém.
Jinak já si pořídil vlnu a je mi to pár dnů jedno. Letos jsem jel třítýdenní cestu ve dvou variantách prádla. Cca jednou za tři dny jsem to proodil a to špinaý přepral někde v potoce.
Ale vím, že je to jen o zvyku a o pocitu. Jdenou jsem s enemohl mýt ani převlíknout dva týdny a ten šílený pocit, že se musím okamžitě umýt, jinak umřu špínou se vrátil vždycky zhruba tak jednou za tři dny a mezi tím mi to bylo uplně jedno. Člověk si zvykne na všechno. I na metr hlíny nad prsama....
Fakt se ti to vracelo? Já to mám blbý vždycky tak první dva tři dny. To mám pocit, že špínou chcípnu a potřebuju sprchu. Potom (zajímavý je, že ať už sprchu najdu nebo ne) mi to najednou začne být jedno. Pak už je to jedno pořád až do doby, než se zase vrátím do civilizace a někde v mhd si všimnu, že nechutně páchnu... :-)
Pardon, to vše neplatí v zimě. V zimě čím jsem špinavější, tím je mi větší zima, to se občas umýt musím...
hmmm fakt. Takový periody :o)
Ale už je to dlouho, už jsem to dlouho nezkoušel :o)) Nebyl důvod...
Maximálně v zimě na vandru. Není se kde umejt, když je všechno zamrzlý. Ale i tak se alespoň trochu vydrhnu sněhem a nějak jsem s tím na vandrech smířenej, takže mi to nevadí. Být doma, tak se zblázním, ale na vandru mi to neva...
Většina ponožek a spodního prádla se čistí větráním na batohu.
V studených oblastech, kde není tolik vlků a infekcí při jediné sadě spodního prádla, stačí po týdnu obrátit prádlo naruby (a to jsem prý změkčilý, zkušení polárníci a horolezci obrací po 14 dnech). S cyklokalhotami to bude složitější, ale za pokus to stojí...
až někdo začne vyrábět žlutohnědý biotrenky bude problém s praním definitivně vyřešený, jednou za půl roku koupíš nový a ty použitý se zvolna rozloží na kvalitní humus někde v koutku zahrádky :-))
Tak dlouho jsem si dělal srandu, že nejpraktičtější trenky jsou hnědé, a nikdo je nevyrábí, až jsem dostal trenky v barvě zdravého temně hnědého hovna.
Pokud by to někoho zaujalo, tak GINA (www.gina.cz) vyrábí v této barvě většinu pánských modelů.
důkaz toho, že vývojoví manageři začali skutečně myslet na nás, obyčejný sráče :-))
:))
sem se pěkně zasmála :))
Tak už je dělají. Nevím jestli jsou to rozložitelné biotrenky, ale tyhle musím zjistit kdo vyrábí a objednat si je k vánocům:-)))
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file...
http://www.nowashunderwear.com/servlet/StoreFront
$9.90 / ks, $10.81 poštovné. Kdo se přidá, ať se podělíme o poštovné?
Naprosto dokonalé. Ba co víc, to je oslava dokonalosti. Jestli do toho půjdeš, tak se přidávám.
Hmm, jen aby nezačali dělat verzi pro ženy.
Tanga nejsou kalhoty (ani -tky). Tanga jsou postroj :-)
Obvykle rajtuje ženská na chlapovi - viz feldkurát Katz, naopak by to bylo obtížnější. Žena může zvedat břemena tuším že do 15 kg. Ale viděl jsem už tanga na chlapovi, takže tam by ten postroj seděl :-)
Ono je také otázkou co si představit pojmem "tanga", tahle jsou ještě celkem rozumná ;-) Ale i tak bych to na sebe nenavlékl ani náhodou, ta holá pr**l mne dost odrazuje :-)
http://spodni-pradlo.emanuela.cz/panska-tanga/
Tyhle ještě jdou. Ty co jsem viděl já in natura, měly látky mnohem méně. Vzadu byl opravdu jen miniaturní trojúhelníček látky a pak už ta šňůrka hop rovnou mezi půlky. Zepředu jsem je neviděl. Dotyčný pracoval v předklonu a kalhoty mu padaly přes boky, takže mu lezlo půl zadku ven. Ale pánské tanga naživo jsem viděl opravdu v premiéře.