Ahoj, koupil jsem si nové BMX kolo, nechal trošku povolit řetěz.. a po pár prvních kilometrech mi začíná kolo zpívat při každém šlápnutí.
Čím to asi je? Co může mít vliv na vrzání řetězu, pokud není starý a rezavý.. deformace předního kotouče, napnulismus řetězu nebo šmajdavé uchycení zadního kola ve vidlici?
Z BMX se docela často a snadno padá a tak bych tomuto fenoménu vrzání rád bránil.
Děkuji za pomoc, Míša
Často nevrže řetěz, ale pedály, možná i střed. Podívej se po diskuzi, je tu toho spousta na téma "kdo maže, ten jede a hlavně se nenervuje zbytečnými zvuky" :)
Mě to dnes taky začalo při šlapání docela vrzat. Jako první jsem kolo včetně řetězu umyl ve vaně vlažnou vodou a cyklostarem. Až uschne, namažu. Pak uvidím. :')
Doporučuju zkusit namazat řetěz....
Protože Píšeš žes vše namazal pak teda Zkontroluj jaký máš typ pedálů,pokud jsou v umnělohmotné platformě pak vržou zcela určitě oni.Někdy se ozývá i příliš utažený spoj kdesi?nutno vyzkoušet.
řetěz nevrže. máš nedotažené kliky, vem si 14-náctku klíč a dotáhni kliky na střed otáčení a bude po vrzání