Teraz som si vsimol ze ani jeden bicykel co som pozeral aj nejake foto na internete nema medzi kazetou a vypletom na zadnom kolese taku tu plastovu chranicku co sa tam niekedy davala.
Uz sa to nepouziva?
Idem si menit kolesa a asi aj kazetu + nejake dalsie veci, preto som pozeral ze kde sa to da kupit. Jednak som to zatial nikde nenasiel (myslim tu plastovu chranicku) a jednak som si teraz vsimol ze to zaiden bajk uz nema. Tusim to tam byvalo preto aby nahodou retiazky nevletela do vypletu, riesi sa to teraz inak? alebo sa len spolehnam na to ze je dobre nastaveny doraz na prehadzovacke?
Vdaka za radu
Na některých kolech je, na jiných není. IMO je to zbytečnost. Já si raděj seřídím řazení, správně seřízené kolo nesmí za jízdy vydávat zvuk;-)
Tak ano, ja som doteraz s tym problem nemal ze by preskocila retaz az za velke kolecko, takze s tym nastavenim som pocital ze to musi byt presne. Skor som to bral ako taku zaloznu ochranu :) keby nieco, aj ked mozno mas pravdu ze ked sa to dobre nastavy tak je to nepotrebne
Ahoj, mám půl roku starého Authora Zenitha a ten tuhle chráničku (nevím, jak se to přesně jmenuje), má. Je čirá a má jen o málo větší průměr než největší kolečko. Proto asi na fotkách není vidět: http://struha.rajce.idnes.cz/Otvirani_hospudek_...
To byla snad první věc co šla z nového kola dolu dříve, než jsem se jím začal v obýváku kochat. Citlivě jsem to odmontoval kuchyňským nožem. Je to k ničemu. A pokud mi vylítne řetěz z kazety, je to trest za to, že jsem se kolu nedostatečně věnoval a mám ho blbě seřízené a dobře mi tak. :-)
Lepe se to odmontovava sundanim kazety, on je ten plast docela tvrdy.