Jedeme ve středu na kole z čr do it ( Benátky )...nechce se někdo přidat...? ....Pohoda :-)))
No letos se asi nepřidám ale přesně tohle máme v plánu příští rok. MYslíš že bys mohl potom napsat nějaké info co a jak? Kde byly problémy? A jak cesta z5 (pokud nejedeš zase na kole :-) ) Moc díky...
co tudy:
http://www.nakole.cz/clanky/528-na-kole-k...
http://www.nakole.cz/clanky/528-na-kole-k...
Zdar!
Do Benátek jsem jel předloni, po cyklostezce Via Claudia Augusta, a mohu jenom doporučit. Dobrý je cykloprůvodce od nakladatelství Esterbauer (www.esterbauer.com), ktrý se dá v Praze pořídit zhruba za 350 korun. Zpátky se dá nejpohodlněji dostat vlakem IC Allegro Stradivari do Vídně a zde přestoupit na Břeclav. Z Břeclavi pak Pendolinem do Prahy. Na vlak se dá nastoupit buď přímo v Benátkách (nádraží Santa Lucia), nebo na nádraží na předměstí (Mestre). V Mestre jsou rovněž kempy, takže bych doporučoval zakempovat tam, a koupit si jízdenku právě z Mestre.
Jinak Via Claudia Augusta začíná v Donauwörthu v Bavorsku a pokračuje jak jinak než na jih přes Augsburg, Füssen, zámky Neuschwanstein a Hohenschwangau, Fernpass, Tyrolsko, Reschenpass (dva lehce náročnější průsmyky, které je třeba překonat) do Itálie. V Itálii je po cestě kempů velmi poskrovnu! Zajímavé je, že čím jede člověk víc a víc z domova na jih je dráž a dráž.
Víc napoví nějaké moje fotky zde:
http://prasemrkev.rajce.idnes.cz/Via_Claudia... (prvních dvanácti si není třeba všímat)
Libor
Tak tohle mi úplně uteklo. Asi tím, že to není založený v oddíle do světa na kole. Libore, jel jsi zpátky tím vlakem? Kolo jsi do vlaku nějak skládal nebo dopředu rezervoval? A mohl by ses prosím podělit o zkušenenost s tvým protidešťovým zabezpečením? (v oddíle Do světa na kole to řeším v tématu o dešti).
Díky.
Jak vlastně nakonec dopadl ten tvůj plán "do Benátek bez kopců"?
Nejel jsem Benátky letos, ani Valachy. :-( Vyjasnilo se, že víla se mnou nepojede. :-(((. Benátky jsem posunul na pozdní jaro 2010, až budou sjízdné Alpy. Bez víly můžu i kopce, takže se to trochu zjednodušilo. A Valachy nechám na příští prázdniny.
No letošek nic moc. Spíš nic. než moc tedy. :-(
Nad Jizerou je to také hezké a skoro po rovině ...
8-)
:-))) Ještě jsou Benátky mezi Ždírcem nad Doubravou a Hlinskem na silnici I/34. Ale já plánuju tu Venécii italskou.
A maj tam ze Ždírce přes Kohoutov do Benátek podle silnice novou cyklostezku.
Jo? Máme tam kousek chatu a začala jsem si tam letos brát kolo a zvolna to okolí projíždět... a směr Hlinsko mě zatím odrazoval těmi frekventovanými serpentinovými silnicemi... Musím kouknout do nějaké aktuální mapy...
Ta I/34 je fakt kvůli provozu pro kolo nebezpečná. Cyklostezka ze Ždírce do Benátek vede odděleně od silnice, je úplně nová, ale myslím že dál za Benátky nemá návaznost. Spíš je to pro denní dojíždění do práce asi. A vede do pěkného kopce. :-)
Já teď proběhla všechny možné on-line mapy... a všude končí v tom Kohoutově. Tento víkend už něco mám, ale příští bych se mohla zkusit mrknout. Základnu mám ve Starém Ransku, takže od Ždírce coby kamenem dohodil. Nojo... kopce... :-(
Ježíš, teď koukám, že jsem pod nadpisem "do Itálie"... Pardon... :-)
Básník má pravdu, do Kohoutova kolem vodojemu po levé straně, přes Kohoutov nevede, musíš po chodníku. Za Kohoutovem po pravé straně, krpál jak blázen. Teď stezku trochu zahlinili zemědělci, jak ji přejížděli. Naštěstí je tak úzká, že se na ni traktor nevejde.
Ta silnice do Hlinska není nijak strašná...auta se ti vyhnou...vozím tam auto do servisu a zpátky a pak zase pro něj jezdím na kole...ta cyklostezka má podklad že by unesla snad tank, jak jsem koukal při výstavbě...
Tož a jak do Donauworthu? Jede tam nějaký vlak přímo?Na příští rok mám v plánu cestu od Bodamského jezera přes Rotterdam do Amsterodamu nebo právě Via Claudiu.