http://www.novinky.cz/krimi/168969-cyklista...
Neže bych chtěl nějak prudit, ale prostě je to fakt, helma se fakt vyplatí a v neznámým terénu přibrzdit taky, nezapomeňte na to...
Patrně se řídil hesly "radši mrtvej než druhej" a "kdo brzdí prohrává".
brzdit je nebikerske, ne? :)
A pak ještě : "Brzdí jen srab."
Někdy si to dej z Davidovek dolů a hlavně - nebrzdi!
Chlapec asi myslel že je mistr světa.
Pamatuji jak nedávno zde v nějaké diskusi málem lynčovali zastánce povinného nošení přilby. Prý je to jejich život a jejich svoboda. Měli by to teď vysvětlit příbuzným tohoto cyklisty...
Asi takhle, helmu vozím sám ze svého rozhodnutí, vím proč ji mám na hlavě pokaždé nasazenou... Ale nevím proč by na to měl být nějaký další paragraf v zákoně !
Snad máme všichni dost rozumu na to, abysme si sami uvědomili, že helma je nutností...
Pokud z nás zákony opět mají dělat někoho, kdo je zase o něco málo svéprávný, tak je tady něco špatně... Nechci tu zákony, které mne omezují už jen tím, že ze mne dělají blbce, který neví co je třeba !
Nechápu, proč jsou zákony na připoutání v autě, proč se nesmí jezdit pod vlivem alkoholu atd. Vždyť jsme přece všichni tak uvědomělí...
Jenomže na kole bez helmy zabiješ/zmrzačíš maximálně tak sebe. A do toho, podle mne, nikomu nic není, ani nějakému zákonu !
Hm, krásný argument. A pásy v autě? A přilba na motorce? Končím diskusi, která postrádá logiku.
Ano i tvůj nezapnutý pás v autě ohrožuje druhé. To je prostě fakt.
Náhodou ty zákony jsou prima věc, ještě by mohly zakazovat chlast, cigára a tlustý jídla. Dovolím si tvrdit, že by to zachránilo daleko víc životů než helmy na kole a pásy v autě dohromady. :-)
Jak vypada "hubeny jidlo"?:-)))
Z jakýho důvodu jsi do toho zamotal hypotetický zákony? Vždyť byla zmínka jenom o nesouhlasu s něčím názorem. A k tomu sebezmrzačení; jednak nemáš pravdu (když to do někoho rozjetej napálíš, můžeš mu lehce těžce ublížit), a pak mi to zavání zneužíváním kolektivní solidarity, zrovna jako nakouřená rakovina nebo propitá cirhóza.
Já to chápu: stát cítí potřebu udělat znás nesvéprávné ovce. A v některých případech se mu to již viditelně povedlo.
:-(
Proč vlastně volíme takové lidi, kteří z nás udělají nesveprávné ovce? Ikdyž na druhou stranu, i svéprávná ovce je pořád jen ovce. :-(
Protože většině to vyhovuje, a protože volby jsou mechanismem, jak prosadit rozhodnutí většiny:-(
Kdyby volby mely neco zmenit, uz davno by je zrusili.
:-)
Zrušení voleb by mohlo být vnímáno jako nedemokratický krok. Mnohem efektivnější je nějaké volby ponechat a ovlivňovat jejich průběh a výsledky. Buď pečlivě vybírat kandidáty (1946-1989) nebo moderovat většinovou volbu kandidátů mediálně (dnes).
Ono i samotná změna volebního systému (Hagenbach-Bishoff vs d΄Hondt), číselných řad použitých pro přepočítání, velikost okrsku či kvórum je docela zajímavá možnost ovlivnit výsledky i když, pravda tam je to trochu sázka do loterie.
Jenže v případě uzákonění něčeho takovýho by pak hrozila vyložená buzerace třeba v případě vyloženě pohodové vyjížďky s piknikem po asfaltové stezce k blízkýmu rybníku. Tam mi teda přilba připadá jako nadbytečná. Ale takový nadržený orgán určitě nebude rozlišovat mezi piknikem a závoděním v kamenolomu...
prilba neni nikdy nadbytecna !!!!! i na 50ti metrech se muzes zrakvit !!!!
On je život furt jedno velký nebezpečí. Taky ho ještě nikdo nepřežil...
to je varování světové zdravotnické organizace, stupeň č. 6 ?? ##(-:
Já mam nápad zabalíme se do půl metru tlustý vrstvy molitanu a budem tak jezdit na kole, bezpečí především že 8)
Kdyz jsi debil, dokazes naprosto cokoliv :-)
A dyť neumřel tak o co de? Kdybych měl brečet pokaždý když si nakole poškrábu koleno, nebo zlomim kost tak bych musel chodit pěšky... helmu bych osobně na hlavu nikdy nevzal jednak to vypadá příšerně a jednak sou to vyhozený peníze který můžu utratit za chlast 8)
Jestli závěr svého příspěvku myslíš i jen trochu vážně, tak tedy potěš pánbů! 8-(
Sem měl na mysli iontový nápoje samozřejmě:)
kdyz ne helmu, tak aspon vrtacku!
http://zpravy.idnes.cz/video-chlapec-krvacel-do...
Takže si vždycky pře jízdou na kole vyvrtám do hlavy díru a nemůže se mi nic stát, parádní rada, díky chlape:)
S příklepem nebo radši bez ? :-)))