Máte zkušenosti s cyklocomputerem HOLUX GPSport 245 Outdoor GPS? Uvažuji o koupi, prosím o info.
Zkus
http://www.cyklodiskuze.cz/obecne/holux-gpsport...
nebo
http://www.bike-forum.cz/forum/cyklo-comp-se...
No já ho mám, zatím se s ním učím, mám v něm nový firmwer 2.0 a můžu jen doporučit. Za ty peníze je to bomba.
Vypadá dobře, ale jak je to přesné? Trochu bych se bál, že jakmile ztratím nebo bude horší signál GPS, jsem v háji a veškeré údaje o najeté trase budou zkreslené. To samé s nadmořskou výškou. Je hodnota nadmořské výšky získaná z GPS přesnější než z barometrického měření? A co baterie, jak dlouho vydrží? Já jsem zatím zůstal u klasiky (Sigma Rox 9.0) a GPS s sebou tahám jen v PDA - když někde váhám, kudy pokračuje cyklostezka, tak mi pomůže.
Jisteze je hodnota nadmors. vysky presnejsi z GPS, nez udaj ziskany z barometrickeho mereni, ale odchylky u kvalitnich pristroju a navic treba i ve spojeni s korekci chyb v SW v PC jsou zanedbatelne nebo skoro nulove. Mrkni se do historie, bylo to tu probrano uz hodnekrat.
Teoreticky mozna, ale prakticky je vertikalni odchylka GPS radove vetsi, nez horizontalni. Barometricke mereni za predpokladu, ze je casto kalibrovano na znamych mistech a relativne staleho pocasi je velice presne.
presne tak, kdyz vyjedes vyskovy profil trate z gps tak je presnost +- desitky metrů a jsou tam velke skoky vlivem nepresnosti mereni. Kdezto barometricke mereni je krasne plynule a pokud je zkalibrovane, je velmi presne. Mnohem presnejsi nez gps. Takze prosim neplette lidi ze gps je presnejsi na vyskovy profil nez barometricke mereni, neni to pravda!!
Dobrý den,prosím o pomoc.Zakoupila jsem si tento přístroj a nevím si rady se záznamem trasy.Jakmile přístroj pustím a jsou nalezeny satelity,tak mi automaticky začínají nabíhat km,i když přístroj leží v klidu na stole. Pokud přeci je snímána aktuální poloha ze satelitů,tak by se souřadnice polohy měnit neměly (pokud přístroj leží v klidu) a tudíž i km by měly být 0. Umíte někdo poradit, zda tam může být chyba v nastavení (Vím,že jedna z možností je spouštět záznam tlačítkem start(resp. vpravo), ale to mi připadne nepraktické. Děkuji za radu
No teoreticky k tomu dojít může - přesnost žádného přístroje samozřejmě není absolutní, tzn. i když stojíš, tak souřadnice nejsou stále identické (zdánlivě se pohybuješ) takže se načítá i ujetá vzdálenost (daleko více se ale mění nadmořská výška což vyplývá i z nízké přesnosti systému GPS pro měření výšky). U automobilových navigací se to řeší zapnutím tzv. Statické navigace, která načítání ujeté vzdálenosti spouští při překročení určité minimální rychlosti (kolem 2-5km/h) - samozřejmě u outdoorových navigací určených pro kolo nebo pěší turistiku něco takového nefunguje, protože rychlost pohybu je velmi nízká, takže by docházelo ke hrubému zkreslení výsledků. Co se ujeté vzdálenosti týká, je klasický cyklocomputer (správně nastavený) v reálu přesnější. Doporučuji používat tlačítko Start, případně si pečlivě pročíst návod a sehnat i nějaké informace na internetu - je možné, že existují někjaká skrytá nastavení, které zapnou jakousi obdobu statické navigace.
Tady máš recenzi, pokud jsi ji už nečetl...
http://navigovat.mobilmania.cz/Clanky/AR.asp...