Zdar, potřebuju poradit jak s přepravou kola. Jedu se SA a nevím jakou si představujou tu krabici, v obchodě mi nabízeliklasickou, kde se odmontuje pouze přední kolo, šlapky ap., jinak se kolo přepravuje celé. Je ale dost velká....Neexistuje nějaký menší model, kde by se daly oddělat kola a zmenšil se tak rozměr přepravované krabice a zároveň by nedošlo k poškození přehazovačky.......???? Za odpovědi díkec. Hop
Pouzij klidne tu velkou, nemel by byt problem, ja takhle prepravil dve lehokola. Kam jedes?
valim do norska, šefova mi konečně podepsala dovolenou:-)Byl sem tam minulý rok na treku a super, takže letos valim na kole, mam na to 21 dni, jedu sam. Ty krabice mě štvou, protože, ji nechám na místě vybalení kola a pak budu muset sehnat v Oslu nebo někde jinde zase novou. Do prčic. A navíc nevím, jak to funguje s vlakem a kolem, teda jestli musí být i tam v krabici...Dik a zdar. Hop
A což takhle si tu krabici na místě vybalení uschovat třeba na nádraží - co já vím - a použít ji při zpáteční cestě znovu??? Anebo, pokud se budeš vracet z jiného místa, si ji tam složenou či rozloženou prázdnou prostě poslat, aby tam byla na tebe připravená a nechat ji třeba uloženou na poště daného města až do Tvého příjezdu??,..Předpokládám, že tam nebudeš měsíc - dva , takže takových 14 dní by tam mohla na poště přečkat, než si ji vyzvedneš. ;-) Co já vím kde a jak budeš bivakovat, ale domluvil bych si třeba na poslední noc někde v místě odjezdu penzion a tam bych si tu krabici nechal poslat s tím, že bych na to upozornil majitele penzionu, na co že mi ta krabice bude sloužit...
Takhle si komplikovat dovolenou...
...otázkou je, co je lepší zda-li drobná činnost navíc před nebo shánění krabice na závěr dovolené s nejistým výsledkem.... Ještě mě napadlo se domluvit s nějakým tamním prodejcem kol po internetu o nějakou tu krabici za drobný úplatek.;-)
Vaše starosti o))), absolvuji to tak třikrát do roka a pětkrát to tady popisuji.
Jen poznamenává, že krabice mají opravdu různé rozměry. Líp se samozřejmě balí do větších.
Pokus o uschování je vždy otázkou jednání s místním vidláctvem, kteréžto považuji za povinnou součást dovolené. Když se to nepovede tak jsou možnosti:
1. na většině Zeměkolule se dá sehnat krabice od kola, skútru apod.
2. musím-li dojet až na letiště bez krabice, tak na poslední pumpě koupím lepicí pásku, na letišti ukecám uklízečky, taxikáře, obrazím ve vší slušnosti odpadkáče a pomocí pásky to nějak slepím.
3.letišě bývají vybavena balicími stroji (to holt bude u autobusů horší)
Já jsem používal vždy tu normální - tady velkou (menší jsem nikdy neviděl) a kolo tam bylo jako v bavlnce. Pedály vyšroubovat, vyhodit přední a zadní kolo, přehazovačku vyšroubovat, zabalit do bublin, nebo hadru a nechat na lanku, přidělat ji páskou k rámu aby tam nelítala, do vidle dát rozporku, jestli máš hydry, tak mezi destičky ten plastový bazmek, v krabici kolo vyložit bublinama - já jsem použil karimatku a hadry, krabici po zalepení omotat pořádně tou průhlednou balicí fólií a polepit nálepkama KŘEHKÉ - FRAGILE. Protože jsem počítal s tím, že v té samé krabici povezu kolo i zpět, tal jsem si na krabici přidělal takové šráky jak na tašce, abych ji mohl nést na rameni. Nic moc, ale pomohlo to na delší vzdálenosti.
Představujou si to takhle, což máš asi nastudovaný: http://www.studentagency.cz/mainpage.php?switch...
Nedívej se na řidiče křivě, nevíš, jak se vyspal. :-)
Jestli ti to pomůže, já jsem si balení kola do krabice vyzkoušela před 2 rokama http://www.vrstevnice.com/akce/2007/07cervenec...
Pro cestu zpět jsem měla zakoupenou silnější stavební fólii (z Hornbachu - je skladná a těch 14 dní se pohodlně v brašně vozila) s tím, že v místě bych zakoupila lepenku, provázek, potravinovou fólii a vyprosila si pár kartonů a kolo bych do toho prostě zabalila - teda je jasné, že šlapky by musely dolů, kola také, řidítka otočit a riziková místa by se musela obalit oděvem. Prostě moje představa byla udělat z toho balíček, teda větší balíček, který by se fixoval páskou a potravinovou fólií. Nakonec jsem to ale nerealizovala, protože jsme využili kamaráda s autem.
Jo a ještě - pokud by si letěl, tak některé společnsoti krabice na přepravu kol i půjčují. Za poplatek, ale je to bez problémů kam s ní a kde ji sehnat.
Jo a krabice od kola ze servisu je na zabalení kola tak akorát. Zapomeň na to, že by si ho dostal do něčeho menšího, pokud by si nepoužil pilku :o)))
hele ještě mě napadlo, co skládačka?
Jako že by vzal pilku a "složil" to kolo jo?
ne, jako ze by si s sebou vzal skládací kolo...
Skládačky sou pro holky, pokaždý když sem viděl chlapa na skládačce tak na tom vypadal celkem humorně:)
Víc blbě než humorně, skládačka opravdu víc sluší hezkým a štíhlým holkám
hmmm, ty si asi představuješ starou Esku, co?
http://luksoft.wz.cz/kola/skladacka.jpg
jenže doba pokročila a ne všechny skládačky vypadají stejně... Na téhle bych na první pohled ani nepoznal, že to vůbec skládačka je.
http://www.azub.cz/CZ/skladaci-kolo-dahon-matrix/