Ahoj,
prosím vás, potřebuju poradit, zda se dají sehnat balanční kolečka na kolo pro dospěláka? Jedu za dva týdny na dovču do novohradek a nějak se mi nechce vzdát představy vzít si sebou kolo... jenže nemůžu já jezdit na kole a přítel za mnou chodit pěšky... a protože stále neumí jezdit na kole, ačkoli pár metrů už zvládá, mám dvě možnosti. Buď sehnat někde balanční kolečka? kde? nebo jestli mi někdo půjčí tříkolku? Nějaké vratné záloze se nebráním:)
Mno, začínat s kolem zrovna v Novohradkách, to mi nepřijde moc rozumné ;-) Jestli na tom opravdu neumí, tak bych ho to učil spíše někde v placaté krajině a ne tady v kopcích... Počítej s tím, že Ti s kolem asi druhý nebo třetí den sekne a vykašle se na všechny pokusy :-)
on by rekl, ze to k nicemu nepotrebuje a nedal by ani korunu a ja si monentalne muzu dovolit max tu kolobezku:) Navic s trikolkou by byla asi desna manipulace do vlaku :(
Jinak nad porizenim trikolky uvazuju, ale az po dovce. Muj plan je takovy, ze ho donutim na necem jezdit, to ho zmuze, protoze neni na pohyb zvyklej, odpoledne odmitne jit ven a ja si budu moct projezdit na kole co budu chtit:))
Ježkovy zraky holka, ty máš zaděláno na to mít svatozář, tolik úsilí věnovat sportování partnera. Jinak se přikláním k Básníkovi, balanční kolečka, i kdyby existovala, rozhodně ne.
v tom pripade zbyva pouze kolobezka... jakych rychlosti muze byt prumerny nesportovni clovek schopny dosahnout? za hodinu
Jinak bacha ať nevyhodíš prachy za nesmysl nebo dětskou hračku. Koloběžka pro ježdění (opravdové, ne dětské hraní) musí mít podlážku co nejníže u země, jinak namáháš zbytečně koleno nohy, kterou se neodrážíš. Když vidím kolobky v marketech nebo i gigasportu, kde by o tom měli něco vědět, jímá mne hrůza. To jsou nepohodlné krámy, které v provozu každého odradí a bolí zbytečně. Kolobka (podobně jako inlajny) není do terénu a musí být nízká, jinak je zle.
jestli je tak korpulentni podstaty, jak jsi kdysi psala, tak by ty vzpery pro kolecka musely byt z valcovaneho profilu a pridelane nekolika M10 kami, to neni jak pro ditka, kdy staci priohnout nejakou mekkou trubku z konstrukcni oceli, ta ditka na tom taky jezdi akorat kolem hriste a ne desitky kilometru. kup mu kolo pro invalidy viz: http://www.loped.cz/photos/pan_na_kole.jpg jak se na tom vetchy kmet riti!
Nevím jestli bys měla mít zrovna svatozář, jak psal někdo, ale spíš být tebou bych se smířila s realitou, že hold budeš jezdit sama a partnera přestaneš trápit něčím co chceš zrovna ty a teď. Novohradky jsou nádherné, málo lidí příjemné kopečky a slušné cesty. Na koloběžku to určitě není, asfaltu tam je málo a pokud na ní nikdy nejezdil, nejspíš by se trápil víc jak na kole.
on s koloběžkou souhlasil, netušila jsem, že s tím sou takový složitosti. Nakonec stejně asi budu muset jet bez kola:(
netruchli, stejne zde bylo nedavno dosazeno konsensu, ze trekkingova kola jsou k nicemu :)
no ja mam kola dve:)) takze truchliiiim a moc, protoze bych si tam aspon jedno rada vzala:)
A ví Tvůj přítel, že by jsi moc chtěla, aby jezdil?
ano, to ví. Taky se s kolem snaží. Ale zatím jsou úspěchy spíše velmi drobné. ALe šokoval mě, je ochoten zkusit kolečkové brusle, protože prý nejlevnější jsou za pár stovek a na to, aby člověk zjistil, zda ano nebo ne to stačí...
Asi jsem tvrdý,ale asi se nesnaží dost.Nedovedu si představit, že někdo není schopen splnit přání partnera, na kterém mu záleží(den má 24 hodin - lze tajně trenovat a příjemně překvapit).
Proto ta moje otázka(zda ví), pokud by odpověď byla pouze ano, následovala by další - "a co pro to dělá?"....
tak to já si to představit dovedu. Moje bývalá žena si třeba strašně přála, abych s ní chodil tancovat. Nebyl jsem nikdy. Já prostě nerad tancuju. Chodil jsem se dívat moc rád na její vystoupení, ale já tancovat nechci. Nebaví mě to a fakt to nemám rád. Neměl jsem jí ale proto míň rád...
Ale určitě jsi se nesnažil..Řekl jsi jednoznačně "ne" a byla to daná věc, která k Tobě patřila. Já například odmítal s nebožkami jezdit na dovolenou, nenechal si mluvit do řízení a práce - protože jsem nechtěl(a ani jsem o tom nepřemýšlel, nesnažil se, nesmlouval...)
Nápodobně... Mne třeba už nikdo nikdy nedostane na inlajny... Nikdy mi to nešlo, tak nevidím důvod to znova pokoušet i v tomto věku, když vím, že to pro mne bude jen utrpení... Pokud na tom bude ženská zakládat nějaké konstrukce "má mne rád = bude se mnou jezdit na bruslích" a vice versa, tak si o ní pomyslím svoje a s klidem ji pošlu do prdele :-) I s bruslema...
Přesně tak, zakládat by si neměl ani jeden z partnerů, ale malé popostrčení někdy docela stačí, ale musí sám chtít. Kdysi hodně dávno jsem sice sportovala, ale třeba chození po horách jsem si nedovedla představit, pak mě můj, tenkrát ještě přítel vzal do Slovenského ráje, pak do Tater a rázem z toho bylo pouto k horám a nakonec jsem to byla já, která chtěla stále dál dojít a vylézt.
kdyby mi na rovinu řekl, že jezdit nebude, tak je to něco jiného. Ale řekl že bude, snaží se, doufá, že se to na starý kolena naučí, takže to není o tom, že ho nutím. Kdybych ho nutila, tak bych z toho ani neměla radost. Ale já ho nenutím. On má prostě jen krapet jinou výchovu a jiný postoj. Zatímco pro jednoho by byl vrchol snažení v noci tajně krást kolo a šlapat, pro něj to je dvakrát týdně, že se donutí. A dvakrát týdně pro někoho, kdo v životě neprovozoval žádný sport a pohyb a 30 let seděl doma na zadku a vyhovovalo mu to je celkem výkon
A co na koloběžce oba?
...nebo tandem.
člověka, co neumí jezdit na kole bych na tandem nevzal. to dle mého názoru je tak akorát na rozbití huby. tedy konkrétně jde o to držení rovnováhy, pokud spolujezdec není trénovaný alespoň z motocyklu nevěřím tomu, že by to fungovalo.
Mawe je tu ještě třetí možnost. Pořiď si vozík za kolo a voz toho svého přítele ve vozíku. Budete spokojeni oba.
Tak to je lepší si jít sednout do kriminálu za vraždu přítele.
??? Něpanimáju :-)
Ta degradace ženství - makat na kole a ve vozejku vysmátej borec s ovarem a jitrnicí v ruce....
Ale vždyť ona si o to říká. Neznám ve svém okolí ženskou, která by pro chlapa dělala to co Mawe. Vlastně znám, ale to jsou zoufalé existence, co dělají chlapovi služku. Přines, podej, podrž...Takhle to končí. Je mi po tom samozřejmě prd, ale i když si z toho dělám legraci, tak to nechápu a je mi z toho spíš smutno. Je tu ale možnost, že Mawe si z nás dělá prdel a se svým přítelem, závodním cyklistou, se nad našimi moudrými radami popadají za břicho smíchy :-)
Myslím, že pro jízdu na koloběžce je potřeba podstatně vyšší fyzička než pro jízdu na kole.
Takže jednoznačně ne. Ujel by pár set metrů a padnul by únavou na hubu. Zvlášť v kopcích.
to je fakt... A u bruslí, který Mawe zmiňovala výš to platí taky. Navíc jsou na rovnováhu určitě horší než kolo...
brusle a bezky jsou jedine sporty, kde je jizda z kopce utrpenim a nebezpecim :)
běžky nenávidím, tak bych byl možná i trochu nakloněnej s tebou souhlasit :o) Ale u bruslí jde o to, jestli to umíš. Ale taky jsou lidi jako já, co na bruslích brzdičku nema, bo jim překáží:o) a pak to někdy je adrenalin. Třeba když to svištíš vinohradskou dolů a v boční ulici dostanou červenou.... Ta magistrála je v klidu o tý víš, takže to ubrzdíš. Ale nebezpečný to není. Jen je to občas adrenalin a zábava ;o)
Hele Mawe už mne neštvi. Sundej mu sedlo tak nízko, aby při sezení v sedle a s rukama na řídítkách stál plně chodidlama na zemi. Bude jezdit odrážečku nohama. Potom dá jednu nohu na pedál v dolní poloze a odrážet se druhou, vyzkouší obě nohy. A za dvě hodiny musí šlapat a jezdit jak širón, jinak je nemocnej a jděte k doktorovi. Základ je to sedlo nízko aby stál nohama na zemi. Pro ten začátek.
Nebo prostě nechce a když nechce, tak to nepude. Aby to šlo musí chtít.
Nebo si tu z nás děláš p.del, což si myslím že je tak asi nejblíž pravdě, viď??? Tak pozdravuj holky na intru a můžete se řehtat dál. :-)))
Teda básníku, žádná poezie a jen próza a místy reaslistická :-)