Mawe, a taky rehabilitisti -- kouknite na kratší variantu .
Být váma, tak přemejšlím o účasti
http://www.volny.cz/starobrnotour/propoz.htm
To je nějaká blbost ne ? Kde by se kolem Brna vzalo
převýšení 1190 m, myslím, že i těch 540 m bych těžko hledal.
Asi budes tezko nekde od Brna, vid.
Najit kopec se stoupanim 150 vyskovych metru da okolo Brna mensi praci, nez najit rovinu. A staci si spocitat, kolik malo takovych kopecku je potreba k 1200 m prevyseni.
Snadno zjistíš odkud jsem. Zřejmě myslíš nastoupané metry a ne převýšení. Převýšení 1200 m udělám když jedu od nás z Hradce až na Zlaté návrší, jenomže po cestě nastoupám nějakých 1800 m. Třeba v Orlických se dá na převýšení 500 metrů nastpoupat 3000 a v tom je dost podstatný rozdíl.
Aha, takhle. V cyklistice se pouziva pojem "prevyseni" ve stejnem vyznamu, jako pojem "nastoupane metry". Je to proste zazita terminologie, neni potreba v tom hledat mouchy.
Aha, tak jen zmatení pojmů :-)
Dyť z Lelekovic k lapaču lelků nastoupáš 200 metrů, a to jseš skoro na periferii Brna.
To jo, 200 m najdeš ledaskde, ale 500 už hned tak někde nepotkáš a kolem Brna asi nikde.
200 m je jen takový hrboul v krajině, kopce začínají až nad 300 :-)
Ted jsme trasovali jednu vyjizdku tady v Lucembursku. Na 40 km cca 950 m prevyseni (nastoupanych metru, chces-li :o)
Clovek vubec nemusi nutne do hor, aby neco nastoupal.
On asi myslí nastoupat 300 metrů "najednou", na jednom stoupání...
Ja vim, ja reaguju jenom na ty "poradne kopce", ze je to velmi relativni pojem :o)
To souhlasím, ona třeba taková Vysočina to nejsou žádné hory, ale přesto za den tam našlapeš "bez větších problémů" 2000 m a umí člověka pěkně zrychtovat. A někteří jedinci jsou slušně zrychtovaný po klaždé jízdě vysočinou :-)
stačí třeba u nás na Benešovsku. V podstatě jsi skoro celou dobu mezi 400 a 500metry nad mořem. Ale rovina neexistuje. Buď jedeš do kopce nebo se vzeš z něj....
Jj, znám, Neveklovsko je kraj mého dětství a části rodiny. I na kole jsem tam zavítal. Mimochodem trasa Praha - Prčice vede právě středem oněch míst, tak jsem si je vloni docela rád připomínal. No a do Prčic a trochu jinou cestou zpátky nám to dalo celých 150 km a nastoupaných neuvěřitelných 2.300 m, no a počitadlo mi ukázalo jen asi 15 km roviny, zbytek nahoru nebo dolů.
Ano, tak jsem to myslel. I na relativní rovině kolem Hradce na 40 km se mi podaří nastoupat 600 m a žádnoý úsek nepojedu 2 x, ale je to dřina vymyslet takovou cestu. V Orlických to je celkem snadné a to nemluvím o Krkonoších nebo Krušných, tam je spíš problém je nemít :-)
Tak v horách se to posune úplně někem jinam. Tam se jezdí zhruba takhle:
http://data.mlok.net/gps/jeseniky/profil.PNG
Převýšení 700 na těch 25km. A to nebyl žádný extrém, v Beskydech nám byla doporučena i trasa 40km (podotýkám, že okruh, tedy nemohlo to být jen do kopce a zkončit na kopci) s převýšením přes 2000m. To už jsem ale raději nejeli, přeci jen směrem nahoru je dobré, když to jde i v pohodě vyjet :-)
Na Plzeňsku jezdíme běžně 2% trasy, tedy s 1000m nastoupanými na 50km. Tedy kromě nákolácké velikonoční vyjížďky, která byla snad jediným směrem od Plzně, kde kopce v podstatě téměř nejsou a taky to bylo nakonec jen těsně přes 1%.
Já ti dám "rehabilisti"! :-))
Starobno se ale přece jezdilo 8. května; co že to přešoupli o týden později?
No, možná bych se tam ukázat už mohl. Teda jako ne se ukázat s fofrklackem, jako na "Kancovi", ale tentokráte už na kole. A asi spíše na té krátké, přeci jenom z těch výškových metrů mám zatím strach (momentálně ještě stále nevyjedu ani železniční nadjezd; nemůžu vůbec zabrat). Ale je to za měsíc, tak by to snad už jít mohlo; co mohlo, mělo! Co mělo, musí!! :-)
Když tak si pořídíš "sportovní elektrokolo":-D
Tak tím se to celé vysvětluje. Pořád jsem nevěděl pro koho to sportovní elektrokolo je určené a teď už je to jasné. To není pro nějakou obecnou cílovou skupinu, to je prostě dělané pro hekynena :-)
Tak to maj celkem blbé, protože já si žádné sportovní elektrokolo kupovat nehodlám...;-)
A ani vlastně nevím, čo si vojín Kefalín, mám pod takým pojmom "sportovní elektrokolo" predstaviť. To mi jako při jízdě bude dávat do zadku elektrošoky?:-)