Zdravím,
koupil jsem nové vypletené rafky,středy Deore FH-M530
a 8kolečko (puvodně 7),ale těd jsem si všimnul že když
mám vepředu zařazeno na střední tác a vzadu na nejmenší kolečko tak řetez drhne o největší tác(řetěz je moc do strany)Tak nevím co s tím,snad dopředu koupit delší středovou osu aby byli kliky dál od středu???Děkuji za jakekoliv rady.
S prostrednim talirem nemuzes pouzivat 1-2 krajni pastorky nahore i dole, s nejmensim taky 1-2 nejmensi, s nejvetsim taky 1-2 nejvetsi. Neni to ani opotrebenim prevodniku, ani delkou stredove osy, ale proste rozsahem, vzdycky to bude trochu drhnout. Retez a vsechny ozubena kole se pri tomhle razeni taky opotrebovavaji mnohem vic. Proste zarad driv i vpredu, o rozsah prevodu neprijdes.
Souhlasím co se týče způsobu řazení,že není vhodné příliš křížit řetěz,ale zároveň tvrdím,že i při devítikolečku nesmí při použití střední pily a jakéhokoli pastorku nic drhnout.
Ja jezdim s velkym tacem obcas i na nejvetsi pastorek vzadu, teda pokud nejde o nedelni vyjizdku a skoro nikdy to nedrhne, jenom to ma blby zvuk. U stredniho prevodniku ale ten velky proste zavazet muze, zalezi i na prevodnicich, neco muze udelat i ta retezova linka, treba drhne jenom raminko presmykace, kdyz ho spatne vysteloval, co my muzeme vedet. Proste takhle se normalne nejezdi, proc to resit.
Částečně nesouhlasím. Na některých kombinacích to lze seřídit, aby nedrhlo nikde nic na žádném převodu.
Ale někdy ne. Záleží na kombinaci kliky, osa, délka zadní stavby a přesmykače (kazeta předpokládám, že je ok a tedy že má řetězovou linku vždy stejnou).
První věc, co někdy nejde seřídit je na prostřední placku všechny pastorky a tedy buď na největší pastorek nebo na nejmenší to může už škrtat o přesmykač.
A střední pila/nejmenší pastorek může také někdy lehce škrtat o velkou pilu při některé kombinaci. Na Hollowtech II tohle díky té debilní řetězové lince (které je o 2,5mm horší než by měla ideálně být) tam tohle nehrozí, protože jsou převodníky posunuty právě o těch 2,5mm směrem k malým pastorkům, tedy tento problém to vylučuje, ale zase se to o to více kříží na největších pastorkách.
Zkontroluj si řetězovou linku: http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id...
Píšeš osmikolečko, původně sedmikolečko. Neměl bys mít užší řetěz?
Ne, řetěz je stejný pro všechny normální 6-8kolečka (na 6-kolo Favorit šel dát širší řetěz z 4-5 kola).
Já mám 3x8 a na prostřední tác řadím všechny pastorky. Tohle není normální.
Podívej se na tácy (prostřední a velký) - zda nejsou zdeformované - prostě křivé tak, že by se v některém místě viditelně přibližovaly.
Pak zkontroluj řetězovou linku, jak radí abernathy.