Včera byl vyhlášen druhý ročník soutěže Unilever Sprinter roku 2009. Cílem soutěže je podpořit města a obce, které v posledních dvou letech investovaly nejvíce úsilí a finančních prostředků na rozvoj cyklodopravy či cykloturistiky. Stejně jako vloni zasedne NaKole.cz v porotě, která ocení tři vybraná česká města.
A nebylo by vhodné také patřičně ocenit a vyzvednout obce, které na cyklisty nemyslí vůbec ?
To by mohlo být cyklistům mnohem prospěšnější.
To snad nemyslíte vážně?Za koho vlastně píšete,nebo nás vyvádíte aprílem?
Naprosto vážně a jsem snad podepsaný :-)
Občas se sice předbíhám nebo mám zpoždění, ale nikdy není o víc než dva dny a 5 dní je už fakt moc.
No a určitě by to pomohlo víc než dát pár tisíc nějakému městu, které disponuje stovkami milonů.
Nevíš že Pán Bůh s*re na větší hromadu?
Ve vesnici jsou priority zhruba silnice, kanalizace, vodovod, škola, a na výstavbu cyklostezek se málokdy podaří něco najít. Moc se mi líbí saský model, kde cyklostezky staví stát a předává je obcím do údržby. Což je sice také finančně zatěžuje, ale není to taková darda.
To je docela dobrý systém, já bych s ním souhlasil a hodně obcí by to určitě přivítalo
Zajímavá myšlenka - najít a dát peníze tomu, kdo je potřebuje, ne tomu, kdo už je investuje.
Ale toto není žádná seriozní analýza, nýbrž jen PR akcička jendoho z největších nadnárodních distributorů potravin a spotřebního zboží. Něco jako Hervis Jizerská třicítka nebo čépé plejof outů extraligy;-)
Kdo proinvestoval nejvíc peněz daňových poplatníků se určí snadno, ale v čem se proboha měří úsilí, zejména úsilí státních úžerníků?
Odkaz v článku (http://../images/photos/clanky/000492... mi nefunguje:-(
Už to funguje - formátovací chybka :o)