stavím si nové kolo a na předek sem si navařil úchyt pro kotoučovku. Do budoucna uvažuji o montáži i vzadu. Je nějaký rozdíl ve velikosti a uchycení třmenu u přední a zadní brzdy? Jestli to mám obšlehnou nebo radši až podle toho co koupím.
To musím vidět, můžeš to vyfotit?, jak jsi navařil na vidli úchyty pro kotoučovku?
normálně, je to ze 4mm pásovinky a heftneš to aji s namontovanou brzdou a nábojem do správné polohy. pak to sundáš a fest provaříš. Foto možná udělám
Já to chci taky vidět !!
foto zde: http://billicek.rajce.idnes.cz/Nova_slozka_3/
Přijde mi to jako pevná vidle. Tebe pružení nebere nebo je řešené jinak?
nebere, zatím sem nikdy na odpruženým ani neseděl a jezdím všude. Možná až mi někdo někde půjčí stroj na vyzkoušení tak začnu honem stavět odpružený :-)
Jardovi to můžeš věřit. Sedlá několik celoodpružených lehokol ...
8-)
Tak za prvé, nikde tu o těch vašich jezdících postelích doteď nepadlo ani slovo, tak nemůžu tušit, že jde zrovna o tenhle případ ;-) A za druhé, odpružená vidlice je odpružená vidlice, rozdíly a výhody se poznají snad u každého pojízdného vehiklu, ne ? :-)
Chjo :-)
Xe hned nečil, sem snad tolik neřek´.
A že je Bilíček horizontál, to tu určo ví většina NaKoláků ...
8-)
To je výborný název! Pojďme se dělit na vertikály a horizontály. Konec potupným jezdcům na zábradlí, žiletkářům, posměvačným povalečům, gaučářům a kdovíjaké nadávky ještě dokážeme vymyslet, jen abychom dokázali jací jsou ti druzí pomatenci :-)
Odteď jsem horizontál a jsem na ten název pyšný!
...stejně se ale divím těm... :-)))
To je jak transsexuál :-)
Alespoň budeme moderní :-)
No, v tom případě bys ale měl začít být neosexuál :-) Prý je to teď nový trend a myslím, že bude vyhovovat mnoha chlapům ;-) V tomto případě se totiž o sebe nemusí zas tolik starat, hlavním požadavkem je vypadat jako opravdový chlap, mírně zanedbaný :-)))
No kdybych to delal sam, asi bych se zameril na to, jaky typ uchyceni trmene bude pouzit abych se vyhnul pouziti redukce.
no to já třeba nevím, že existují různé typy uchycení. Takže asi lepší nejdřív sehnat brzdu a pak přivařit. ok
No, existuji. Ja sam se v tom buhvijak nevyznam bo mam vecka, ale vim, ze standardy jsou dva, vzajemne se diametralne odlisuji, ale pro oba existuji adaptery pomoci nichz lze pripevnit i brzdu druheho typu. Proto jsem psal to co jsem psal vyse - kdyz uz si to delas sam, tak tak, aby nebyl adapter nezbytny => nejdrive koupit trmen a pak varit.