Chystá pro nás od 27.3.2009 těžkoodolatelná lákadla! Chce naše penízky, neřád ...
8-)
já bych se teda optala, jaké uzasné věci tam budou?
http://www.penny.cz/download/57/sub1/57_127927...
Ty brýle za 129 Kč. No nekup to. Za poslední rok jsem měl dvoje cca za 600 Kč. Oboje jsem ztratil. Nyní už toho při ztrátě nebudu tolik litovat. Stejně jsem platil jenom za značku ( Uvex ).
A zrovna na brejlích bych moc nešetřil. Zvlášť sportovních. Jednak si nechci moc mrvit zrak (už takhle mívám "krátký ruce"), dřív jsem měl docela dobrý, ale pak jsem si koupil pořádný uvexky a ten rozdíl je markantní.
A pak taky bych u těch laciných krastenových výlisků měl trapet strach o oči při nešikovným pádu, aby se krapet netříštily "skla"...
Já naopak brýle beru jako spotřební materiál. Hodně jsem jich rozbil, rozsedl, ztratil, taky mi nějaké ukradli a tak kupuju brýle levné. Pak mě tolik netrápí, když o ně příjdu.
Spotřební materiál to může být tak akorát, když se jdu na 20 minut opalovat a nemusím upřeně třeštit oči. Rozhodně bych dlouhodobé necivěl přes nějaký šmejd. Dobrý oči má člověk jen jednou.
Já bych si naopak při opalování vzal nějaké kvalitní brýle. Jaký je rozdíl mezi brýlemi za dvě stovky a mezi brýlemi za 1500 Kč? Nemyslím značku, obruby a velikost UV filtru. S levnými brýlemi jezdím celou dobu a zatím se mi zrak nijak nezhoršil. Když jsem měl dražší brýle a přišel o ně naopak se mi výrazně zhoršil tlak :-)
Jak ti to vylíčit ? Zkus je a sám uvidíš. Fakt je přes dobrý skla líp vidět. Navíc jsou ty "skla" opticky korektní, bez vad. Když máš ty obyčejný na nose jen chvilku, tak je to jedno. Ale po šesti, nebo osmi hodinách už to oči poznají, to si piš. A že nejdou oči do kopru po pár hodinách, nebo i letech ještě neznamená, že je nehuntuješ a že se to nenastřádává.
UV filtr je obvykle to jediné, co funguje i na plasťáčkách od čongů. A o vlastnostech obrub a skel už jsem psal výše. Neznám naštěstí osobně nikoho, koho by potrefil přímo tenhle úraz, ale když vidím, jak se umějí levný plas´táčky pěkně štípnout... Pravděpodobnost sice malá, ale proč ji riskovat.
Asi máme každý jiné zkušenosti. Na kole jezdím jenom s brýlemi a to celý den. Když jedu na víc dnů, tak brýle sundávám vlastně až večer, nebo v hospodě a obchodě. Oči mě nikdy nebolely. Zatím mám nejlepší zkušenosti s brýlemi Uvex, které jsem si koupil v pracovních potřebách za 170 kč. To považuju za levné brýle. Mají vyměnitelné skla, postraničky(jak se tomu správně říká) jsou nastavitelné délkově i úhlově a materiál je takový měkký, takže při zlomení nehrozí nějaké ostré štěpiny. Vydrží i dost nešetrné zacházení.
Tohle to jsou zatím nejlepší brýle, které jsem měl. A měl jsem i drahé brýle a nevydržely zdaleka tolik, co tyhle.
Netvrdím, že je to nejlepší, ale já prostě za brýle nejsem ochoten platit velké prachy.
27.3.2009 teda budu mit uplne jine starosti nez je nejaka Penny:-)))
Kdyz sectes den a mesic...dostanes vysledek:-)
jj, spacák do -6 za tři kila :-)))
Ten ti mě zaujal, naše holky jezděj občas se sborem a s rokenrolem na různý vystoupení. Spěj různě, většinou ve školách, tak by snad nemuselo vadit, že je cyklo a do -6, ne? Na těch pár použití za rok a pod střechou, se mi pro ně nechce kupovat ve spotru spacáky po 2litrech. A s našima starejma Skalákama už se nikde ukázat nechtěj, no.....
Ještě by to chtělo koukat na kvalitu materiálu a především šití, aby to nebylo opravdu na pár použití. Když si od těch tří stovek odečteš dopravu z Číny a několik obchodních marží, tak na materiál a práci zbyde sotva stovka. A i při hodně levný práci to je sakra málo. A z prdu kuličku těžko udělat... :-)
Tu dvojitou cylindrickou pumpu jsem měl, ne z penny, ale poznávám. Shit, šmejd, rozpadlo se to brzo. To nestojí ani za ty dvě stovky. Varuju.