Mám problém se zadním nábojem Author s průmysovými ložisky, objevila se mi na něm vůle. Novej půl roku. Je to možný nějak dotáhnout nebo se to dá vyřešit jedině výměnou ložisek?? Problém je že jsem na Islandu a reklamace by byla min. na měsíc. Nenašel jsem žádnýho červíka, ale nemám stahovák na kazetu, tak je možná pod tím, abych se vůbec dostal dovnitř...
díky moc
Jak velká ta vůle je? U silničky Šírer (taky na průmyslových ložiscích) mi vysvětlovali, že určitá vůle vznikne v průběhu záběhu (cca prvních 500km), dále už se nezvětšuje a je nutná pro provoz ložiska. Průmyslová ložiska myslím že neseřídíš jako konusová.
No, právě si říkám, jestli není lepší mít kónusy, když něco tak si vystačíš s klíčem a máš to spravený...
k té velikosti vůle, nevím jak to změřit popravdě, pokud vezmu výchylku naměřenou na obvodu ráfku tak asi 1mm, ale je to dost znatelný, prostě to klechtá...
No u té silničky to sou myslim spešl náby který tu vůli mít mají, ale tady bych řekl určitě být nemá. Matky to taky žádný nemá, je to prostě ložisko zalisovaný v miskách náboje, tzn. jsem v prdeli... sakra, už od nich asi nikdy nic nekoupím, a to to stálo 12 set, pár kiláků a je v háji. Nejlepší je že když jsem tak daleko tak to nemůžu ani reklamovat... ach jo.
Nevyšiluj! Koukal jsem na předpověď počasí pro Reykjavík - minimálně do konce měsíce denně sníh a déšť. Tak vo co GO?
Vždy máš dvě možnosti, takže je na tobě, kterou si vybereš!
1)jezdit nebudeš/ budeš
2)když budeš, vůle se dál nezvětší/zvětší
3)zvětší o trošku/kuličky se vysypou
4)vysypou-li se, pak servis
Pošleš-li to do Česka na reklamaci, přijde ti ráfek pomlácenej k nepotřebě ... A co pak, občánku?
No v podstatě máš pravdu, ale sere mě to. Kdybych to posílal tak jenom náboj v krabici.
Vyšiluju protože sem dal 1200 abych měl klid a místo toho větší sr... ajajaj : )
No jinak s tím počasím, předpovědi tady maji akorat orientačni charakter, teplota plus minus, sražky vubec... a v pátek bylo jaro, krásně, dneska hezky, pak totálně hnusně, zase hezky... no jono, jezdím i tak, ale s podělaným nábojem to prostě není vono : )
Za klid se platí víc. Neviditelná ruka trhu je i v krematoriu ...
Po detailnější prohlídce boužel bez nářadí takže se nemůžu podívat ani pod kazetu, vůle je způsobená tím že celé ložisko v ořechu lítá asi o 1mm ve směru osy, takže můj závěr je že buď prasklá vnější objímka ložiska nebo prasklý plášť náboje kde je ložisko uložené... nebo nevím, zítra zkusím nahnat někde stahovák a budu pokračovat v tomhle tragikomickém seriálu... ach jo, poprvé po několika měsících stesk po domově, teda spíš po svým nářadí : )
Hele, vůle kazety i s ořechem jsem se taky kdysi zděsil, ale pak mi bylo vysvětleno, že je to normál a v pořádku. I když milimetr je asi dost. Ale je to opravdu milimetr ? Není to jen trochu vůle, která na největším pastorku vypadá jako milimetr ?
A vůli v nábě s průmyslovým ložiskem mám taky. Jak píše už kolega nahoře, po krátké době se objevila a od té doby se nezměnila.
Když vyndáš kolo z rámu a zkusíš vakl přímo rukou na osičce, je znatelný ? Nebo je to zřetelný až u obvodu kola ?
Ložisko nemá štelovací prvek a určitou minimální vůli mít bude z výroby. A na obvodu kola se něco málo může projevit. Na průměru 10m by už to mohl být i cenťák. Je to prostě jiná technologie, je to trvanlivější, má menší odpory, ale má taky trochu jiný vlastnosti, než kónusy.
Asi bych jezdil a jezdil a občas okouknul, jestli se to mění.
Mne se vůle "vzadu" po pár desítkám km přetavila v rozpadlou kazetu (úplně se povolila a "rozpadla" na jednotlové převodníky)... Byla docela sranda na tom těch cca 40 km dojet... Stačilo ji jen zase poskládat zpátky a pořádně stáhnout na krev...
Tak dámy a pánové (asi teda jenom pánové), právě sem se vrátil z dílny, ještě že sou tady islandští přátelé a jejich bikeclub (http://www.fjallahjolaklubburinn.is/content... ... mají to fakt super,to sem u nás nikde neviděl, domeček s dílnou a klubovnou,vyjížďky,výlety,...)... takže sem to rozebral a co?? Jak sem myslel, prasklý tělo náboje pod ořechem, ložisko tam drželo jenom protože bylo dost zahryzlý na osičce. Takže teď su pěkně v pr... reklamace vezme tak měsíc a půl, juchů... no měl by za to někdo trpět. A to ještě čekám co mi řeknou, něco jako že sem si to zavinil sám, to pak doopravdy pudu do té bouchačky...
Kolik tam ten náboj (kolo) stojí?
k tý bouchačce: jel´s tam vydělat, tak še3. Provaz ti určo bude stačit ...
8-)
No jsem tady na škole takže spíš prodělávám... a tu bouchačku ne na sebe : )
Jinak ceny jsou tady zhruba to samý co u nás
no tak kup novej, namontuj nebo nech namontovat a jezdi dál....
No a ten starej budeš reklamovat. V životě není moc věcí, n akterý se můžeš stoprocentně spolehnout, to se holt stává, že se něco nepovede. Život jde dál....
To je smůla, no. Dnes jsem měnil zadní kolo, kde mi taky odešel náboj - Novatec. Měl za sebou ale 60 tis. km. Celou dobu tam žádná vůle opravdu nebyla, teď už asi ten 1 mm. Čím to je, to zjišťovat nebudu, on už i ten ráfek to má za sebou. Další je zas tan samej Novatec, i když teď vypadá trochu jinak.