Ahoj, v sobotu ideme na BVV a keďže ma ryby ani rybárska výstava nezaujíma, poraďte mi, prosím, nejaký cyklistický obchod ľahko dosažiteľný z výstaviska (pešky alebo MHD). V Brne sa nevyznám, ale z minulej diskusie o Sportlife viem, kde je Mendlák :-)). Dík.
Kočař. Sedneš na šalinu (vypadá to jako tramvaj a taky to jezdí po kolejích) číslo 1 směrem do Řečkovic, vystoupíš na zastávce Hrnčířská, přejdeš na levou stranu ulice a vrátíš se ca 50m zpátky.
Není to nejkratší cesta, objedeš půl štatlu, ale je to bez přestupu, a docela dobrý obchod.
Tomu na kolejích co vypadá jako tramvaj se z druhé strany našich hranic říká "električka" ;-)
Tú šalinu som ešte dešifrovala, ale poraď: štatl znamená mesto?
Vďaka za tip. Pozrem do mapy, kdeže to vlastne je.
Roh Lidické a Dřevařské.
http://www.mapy.cz/#x=138135264@y=132862240@z...
Sedni na Pendolino a za 2:09 hodiny jsi v Praze, teda pokud nevykolejí nebo nenabourá. No a v Praze tam je výběr :-))
Teď nevím určitě(když tak mě opravte),ale mělo by to být v provozu.Solidní v sobotu otevřený(ne malý) je(nebo byl??) "Cyklos" na Vodní-Kopečné a asi nejblíže tomu Mendláku(3 zastávky na Nové Sady šalinou).Navíc se to dá dojít pěšky za 15 minut(z Mendláku).
Dík, budem sa musieť rozhodnúť, lebo za sobotné doobedie asi veľa toho neobehám (hlavne keď ten druhý obchod je "šalinou přes pul štatlu :-))) (sorry za to pul, ale nemám na klávesnici u s krúžkom).
Pokud pojedeš do toho "Cyklosu" a jela by jsi z výstaviště,jsou to 4 zastávky(Mendlovo nám.je hned následující).Šalina č.1 nebo č.2,vystoupit na zastávce Nové sady.Toto můžeš mít zvládnuto za necelou hodinu(obě cesty včetně prohlídky zboží).
A to jak Ti popisoval Joe@Cube(cyklo Kočař),to by jsi z těch Nových sadů zvládla za hodinu a půl(i když to je "šalinou přes půl štatlu").
A kdyby se Ti nechtělo k tomu Kočařovi(z časových důvodů),v sobotu dopoledne je otevřen i cykloobchod "Velo Hanák" na Křenové ulici(hodně zboží,odborná obsluha),je to 10 minut od hlav.nádraží.
Shrnuto:během dopoledne určitě stihneš 2 obchody(ať si vybereš jakýkoliv včetně Kočaře).
Díky za super zhrnutie. Už týždeň mojim rybárom vyhováram tú výstavu, teraz ale dúfam, že si to nerozmyslia a neodskočia od toho, keď ja už mám takto zmáknutý náhradný program. ešte raz dík a dobrú noc!
A kdyz jsi ve Velo Hanak, vrat se ani ne zastavku smerem k mestu, hned z kraje odbocky- ul. Spitalka- ma obchod takova rekneme cyklolegenda pan Svorada, to je moje brnenska cukrarna :o) http://www.xcr.cz/
Pokud pojedes do Velohanák, tam je taky snadná doprava a není to daleko, šmirglem č. 1 přestoupit na nových sadech nebo hlavním nádraží na 8 nebo 13 a svézt se 2 zastávky na zastávku Masná a pak se vrátit kousek směrem, ze kterého přijedeš.
Ešte jedna technická: pozrela som sa na stránku DPMB a zistila som ,že ak si vyberiem toho Jincom ponúkaného Cykloša a Velo Hanák (sorry Vašku, ale na cukrárnu treba fajnšmekra a ja som len prepytujem cykloturista), budem sa pohybovať v zóne 100 po trase električky č.1 v rozsahu 5 zástavok (Výstaviště-Hl. nádraží). Bude mi na jednu jazdu stačiť 10 minútový lístok? Kúpim ho za zvýšenú cenu u šoféra (všetky kamenné predajne lístkov okrem centrály sú v sobotu podľa stránky DPMB zatvorené) alebo sú na zastávkach automaty na mince? Dík.
Z výstaviště na Nové sady(č.1 nebo č.2) do Cyklosu stačí 10 minut.Totéž z Nových sadů(nebo nádraží) k Hanákovi(zastávka Masná).Ale zpět(z Masné na výstaviště)již určitě dražší.Ne na všech zastávkách jsou automaty(aspoň si myslím).
jízdenky se dají koupit skoro v každé trafice, na hodně zastávkách jsou automaty na mince a u řidiče je přirážka 5 kč, prodává ale pouze ty dražší jízdenky. Nevybavuji si jistě, kolik stojí, normálně asi 15 korun a u řidiče tedy + 5kč ještě.
Jak psal jinec, asi by ti stačily 2x 10 min + 1x 60 min.
Také pokud tvůj doprovod půjde na výstaviště, zkus si zjistit, zda k vstupence nedostane jeden lístek 60ti minutový. K některým akcím na výstavišti se totiž jedna jízdenka dává "zadarmo" a tak by se mohla využít