Co na to říkáte? Zdá se mi to být životaschopný "vynález", na rozdíl různých fantasmagorií. Přijde mi to jako dobrá kombinace klasiky a jednokolky.
http://cestovani.idnes.cz/cesky-konstrukter...
PS. jak budeme říkat kolům se sedlem, když tohle je "vzpřímené"?
normálně zábradlí :o)))))
Ne teď vážně. Bylo to letos na SportPragu. Mařenka co na tom jezdila ověšená chráničema, baly pěkná a docela sdílná, ale nechtěla to půjčit ani na chvilku :o( Možná dobrý jako cvičební nářadí, ale jinak....
Já jsem otevřený všem novým věcem, tak proč ne. Akorát mi u toho ten kluk nepřipadá moc vzpřímený, dost váhy má i na rukách. A vypadá to, že kdyby mu sklouzla noha z pedálu, tak je to dost o pytel...:-)
Já budu kolům se sedlem dál říkat drtikul. :-))
Nojo, ta noha z pedálu.... to mě taky hned napadlo :o)))
Taky se asi nedá moc prodce zabrzdit - leda tak gesichtem o zem. Ale proti jednokolce je to stabilnější (tady u nás jezděj teda kluci i po lese, skoro DH, na jednokolkách) a hlavně má řazení! Kdyby byla hmotnost pod 8kg, bylo by to super. Pravda, ne pro mě.
Drtiku je Mark Hamill http://www.youtube.com/watch?v=P_7HVcYjM3Y
Zajímací. Kdyby to mělo hačadlo, tak by se to dalo využit i do města.
Jen jednoho bych se bal. Když ti sjedou nohy z pedálů na klasickem kole, tak se do pindika jen bouchneš. Ale tady by ses mohl bouchnout o pěkně rotující rašpli...au:-))))
Totalni blbost. Krome jineho... ten typek na tom rozhodne nejede v poloze "erectus" ... ale v poloze, ktera neni vubec daleko od stoje na normalnim kole a rychle z ni zacnou bolet zada... kdyby se chlapec poradne narovnal, pujde mu predni kolo porad do vzduchu a za chvili nekde "hodi zada". Do vzduchu mu to jde mimochodem i tak...
Vzprimeny posaz je davno vymysleny, stylem "pan starosta na nedelni vyjizdce", tedy klidne v kvadru, dustojne a hrde vztyceny, muze clovek jezdit na starych panskych kolech... a koneckoncu i na rozumne serizenem citybiku. Sedla odstranujici nevyhody sezeni na klasickem sedle existuji taky...
No nevim, ja bych tuhle vec asi ani nezkusil...