V nižších polohách už (konečně) slezl sníh, kytičky se klubou ze země a za chvíli jsou tu Velikonoce a s nimi tradiční nákolácká Velikonoční jízda. Na tu letošní vás zveme do okolí Plzně v sobotu 11.4.
Co nás čeká, resp. co (možná) uvidíme: městečko Dobřany a jeho minipivovar, rozhlednu na Křížovém vrchu u Chotěšova, Chotěšovký klášter, letiště Líně a snad bude létat (?) Albatros. Délka trasy okolo 50 km. A bude i nějaký lehký terének.
http://www.stod.info/modules.php?name=Content...
http://www.plzenskonakole.cz/cz/chotesovsky...
http://www.czechjetteam.com/cz
Sraz účastníků na parkovišti u nákupního centra Olympie mezi 9 - 10 hodinou (bude upřesněno), ležícího hned u dálničního obchvatu Plzně.
Těšíme se na vás! 8-)
Už to mám v kalendáři,t ak jestli se nic nevyvrbí, budu tam...
Jo a budu mít 1 - 2 místa v autě.
začínám přemýšlet...
Jak přemýšlet?!?!?! S tebou se počítá!!! 8-)
hele velikonoce jsou velikonoce. O velikonocích chodím koledovat. Jeden rok jsem nebyl a pak sem nemohl jít pár měsíců do krámu, abych nedostal vynadáno od nějaké slečny či paní, že jsem se na ní vykašlal....
V pondělí si jdi koledovat, kam chceš. Tahle akce je v SOBOTU!!! 8-)
A "Nakole" by si se pak nebál ukázat, když by si nám dal košem?!? :o)))
Ale jak říká Burajda - koukni do kalendáře, vymyslel sis dost chabou výmluvu :o)))
Já jsem kouknul na název a také jsem se doma zeptal co děláme na velikonoční pondělí :-)))
A co děláte? 8-)))
Prý ještě nevíme :-)))
Já na sobotu slyšel o nějaké akci v Plzni :-)
Doufám, že přijedeš. 8-)
ahá a to se jako budem vracet ten den domů?
tak já to přehodnotím a mrknu do blbánku, jestli už jsem někde něco neslíbil!
No místečko v kalendáři mám :-) a nikde jsem nečetl, jede se to na kolech "bez", nebo "s" ?? :-)) ale tuším, že asi bez))
Jede se to na kole "s... velikonoční nádivkou a mazancem :o)))
Jedině nádivku light a mazanec se sladidlem :-)))
Doufám, že tím light mysliš "bez housky"... Jestli řekneš "bez masa", tak se tu za tebe vydává někdo jiný :o)))
Bez masa?? Nejíst maso, tak život počítám už jen na hodiny :-) Ale masíčko raději libové bez toho bílého tučného :-)))
rozhodl ses změnit své prostorové obrysy?
Jj, být méně prostorově výraznější se mi zachtělo :-)
není to škoda, když jsi do toho vrazil tolik peněz a úsilí? ;o)
Jj, co naděláš, takovej nekonečnej koloběh :-))
jo jo já vím :o) Taky jsem teď po zimě koukal na břicho s nepěknými myšlenkami. Hlavně proto, že mi jsou bez problémů už jen jedny kalhoty... Zkusil jsem držet jen takovou lehčí dietku, ale já na to nejsem. Buď pořádnou a zhubnout deset dvanáct kilo za dva tejdny a nebo nic. Tohle mi nešlo. Ale začal jsem víc jezdit, tak už mi jsou dvoje a na tom vejletu s Václavem myslím zmizne ten zbytek a budu řešit spíš to, že mi všechno bude velký :o))) Přesně jak říkáš, takovej nekonečnej kolběh... :o)
No vidíš, a mě už zase zjistili helikobaktera, takže já mám o hubnutí postaráno... Recidiva po dvou letech u mě nabrala docela reálné podoby :o)))
Ovšem tentokrát bych ráda míň než 14 kilo, jako posledně. Jinak by se mu taky mohlo stát, že na potřetí už nebude mít z čeho brát :o)))
Pouze na kolech "s" vlastním pohonem! Tu motorovou krasavici nech doma, jestli už jí budeš mít. 8-)
Snad po neděli :-((
Teda napdlo mě "po který"?!? ale radši mlčím... Takhle sypat sůl do rány, to by bylo ode mne surový... a navíc sraz v Dolu se blíží a některý by si to mohli i pamatovat a mohlo by se mi to nevyplatit, že jo :o)))
No tak jako tak už to máš rozlitý, takže moc pohoršit už nejde :-)))
Jéžíšmarjá a vod kdy?!? Dyť na mě se dá dříví štípat!!!
No jo, no, tak já už si dělám seznam - pro "pančelku" jednu light snídani do postele... Hele, musím mít taky ten vohoz, co chtěl Airline nebo mohu být v cyklistickým?!?
Pak light vepřo-knedlo-zelo v tyčince na cestu...
Hele a dáš si taky mrkvičku?!? Možná, když ji zastrčím do light řízku, tak by šla, ne?!?
Jo a místo tý slivovice, becherovky, ferneta a whisky beru tedy suché bílé víno.
Bude Vám to tak vyhovovat pane šéf?!?
Koukám, že stačí zdvihnout ukazovák a ono to jde :-)))))))))))))) myslím, že před odjezdem navštívím kravičku .-))
Tak zatím jede Pro-pa a Radka společně s Burísky? Slaboučký :-((
u me ted bude hodne zalezet na tom, kdy mi vytrhnou osmicky. doufam, ze to zvladnou co nejdriv, abych s vami na to kolo mohla
Ahááá, tak proto... Člověk teda nejdřív musí přijít o rozum aby pak měl nápady v tomhle období jezdit na kole :-))))))))))
nevim, jestli by to zrovna tobe pomohlo ;) bys urcite nasel jinou "chabou" vymluvu :)
Jinou ? Mám pořád dvě stálé, "blbé počasí" a "hnusné terénní podmínky", to mi bohatě stačí :-)))
ahaaaaaa tak proto jsem te na kole jeste nevidela :D
:-)
Taky kdy jsi začala jezdit s Nákolákama ? Loni na podzim ? Tou dobou jsem ale už měl zazimováno :-)))
Já bych skoro zvážil, jestli má cenu odzimovávat :-)), než se udělá hezky, vyschnout terény, tak už skoro začnou podzimní plískanice :-))))
tak ti nevím ale mě se nepodařilo už asi třetí zimu zazimovat nějak na to nebylo počasí
nahodou jsem zacala na jarnim srazu 2007 ;) Tak letos jo? - aspon jednou na kole, az bude nejteplejc :D
tak zlobive osmicky jsou venku, do velikonocni uz budou venku i stehy. takze se mnou muzete pocitat, jen jeste resim, jak se tam dostanu. A s Jirrikem jsem to jeste neresila ;)
Haló, pánové! Krásné a inteligentní dámy (jak je to s tou "konstantou"? 8-))) ) už účast přislíbily, tak se nenechte zahanbit.
ony přijedou nějaký holky, co neznám? :-o Ty jo, tak to máš říct rovnou, tak to já si jdu zařizovat, abych mohl jet taky a už se těším!!!
teda Juri, ja nemam slov! Vzali mi jen dva moudraky a dva mi jeste zustaly, tzn. ze jsem blba jen napul :)
já myslel, že už tu pusu nemáš oteklou, že už můžeš mluvit.... Tal to tě lituju... :o( Bolí to furt?
neboli, ale krasy jsem ted s tou opuchlinou moc nepobrala :D
Záleží na úhlu pohledu. 8-)))
Je fakt, že zezadu by to až tak moc vidět být nemuselo :-)
zezadu vypadam docela normalne ;), ale to bych musela predjet i ty co predjet nejdou :D
Třeba by jeli dobrovolně za tebou. Několikrát tady v diskuzích proběhlo, že pohled (mužů) na pěkné cyklistky zezadu má něco do sebe. 8-)))
Jmenuj :-) Já tam určitě nepatřím, že ne ? ;-)
nemela jsem tu cest , tak nevim. ale na velikonocni te jiste predjizdet nebudu muset ;), no a Buriskovi namontuju hranaty kola :D a je to.
Žádný hranatý kola, Burísek hezky pojede PŘED TEBOU! Anebo až ZA MNOU! 8-)))
takže ti vytrhli půlku inteligence a krása šla taky do kopru? Chudák Jirrik....
vsechno je o penezich..
.
.
.
.
.
.
ale ty ja taky nemam :D
Tak uz mi zbyvaji jen kouzla a cary ;)
A v těch jsi dobrá? ;-)
hele neber mi posledni moje iluze :D nebo ti vykouzlim bedara na nose ;)
Ale nééé, tak jsem to nemyslel. Já jen, jestli mám čekat ve vláknu "Ukážete svého mazlíčka" fotku tvého nového stroje:
http://www.easyshops.cz/catalogimages/2559.jpg
to uz neni moderni, ted mame na motorovy pohon
:o)
http://www.fastcr.cz/domaci-spotrebice/vysavace...[40013760]?ItemIdx=9
Dneska jsme projeli podstatnou část trasy Velikonoční vyjížďky, takže přidávám další informace:
povrch trasy - 60% asfalt, zbytek lesní a polní cesty, možná vydrží i blátíčko
profil trasy - "po rovině nebo z kopce" :-)))
osvěžovny po cestě - Hotel a pivovar Modrá Hvězda v Dobřanech (výborné černé 14° pivo, mají i kvasnicové), restaurace Vakor v Chotěšově (česko - vietnamsko - thajská kuchyně) a na závěr restaurace U Matasů v Plzni - Černicích
počasí - určitě bude hezky! A když ne, tak za to ale fakt nemůžeme. :-)
Už se na vás s Burískem těšíme!
To mi nějak neštimuje, profil po rovině, nebo zkopce :-)) a nic jiného :-))
Burajda mi dost připomíná jednoho kamaráda... Ten nám takový profil dokonce jednou nakreslil http://www.bbcc.cz/Brc/2002/100km/decoy.htm
a ani se neptej, jak to bylo doopravdy :o)))
Hele, nechci vypadat jako pedant, tak trochu tu oblast znám a fakt tam nejsou žádný dlouhý kopce, jen krátká stoupáníčka (na sklon se historie neptá :-D)
Ty neznáš Ligiho parodox? Aha, tys nebyl na Mácháči. 8-)))
Mě se nejvíc líbil Ligiho povel v itiku "na silnici zahnete vlevo rovně" :o)))
Srandičky, prdelky....doufám, že to není to jedíný, co ti z toho Mácháče utkvělo v hlavě:-))
Samozřejmě, jestě mnoho dalších pozitiv této akce - třeba, že "někdo" tvrdil, že se tam vůbec, ale vůbec nedá zabloudit, takže já jsem zabloudila vždycky, jen jsem vystrčila nos z chatky :o)))
to bylo tehdy ještě tou kámoškou laryngitýdou nebo kámošem helicobacterem co tě stále doprovází na cestách
Neznám, nebyl.
Je to obdoba příkazu "Mlžit, mlžit, mlžit!" v případě, že se akce zúčastňují i cyklistky. 8-)))
Jednou jsem kdesi u Novohradských hor neúmyslně "zamlžil" asi 40 km z plánované etapy - prostě se to skládalo ze tří map a já zapomněl započítat km z té prostřední. Když jsme ve dvě ráno tu stotřicetikilometrovou etapu dojeli, přítomné cyklistky neměly v očích mlhu, ale vraždu. Ale byly to krásné časy... ;-)))
Vakoru jsem byl před několika měsíci a nedoporočuju.Túto je lepší http://www.tuschl.cz/Klaster/
Jinak můžu se taky účatnit? Jako starší začátečník? Možná,že bych zbláznil i manželku.
Dík za tip. My jsme jinou restauraci než Vakor v Chotěšově nenašli. Ale najedli jsme se tam dobře.
To je dobře,ale ta mnou doporučená je přeci jenom trochu útulnější,mimo hlavní silnici a měli tam Bernarda a to je tady na Plzeňsku vzácnost.Všude tu máme EUpivo.
Hmm! Vypuštěním Vakoru by odpadl i ten nepříjemný stoupáček k hlavní silnici. 8-)
Myslíš ten malý výšvih?
Výšvih musí mít délku nejméně 1 km. 8-)) Tohle stoupání je kratší, ale za to má dost nepříjemný sklon. Jela jsem to na "kašpárka".
Co furt máte s tím "kašpárkem", já když jedu na VeloGauči do kopce, tak mi tam furt nějaké lehčí převody scházejí, takže na lehokolech asi "kašpárka" nemáme (nebo že by to bylo spíš z ložnice a o velkém divadle s malým kašpárkem ??? :o)))))
Hele, ale když tak nad tou Velikonoční přemýšlím - co to na nás v tý Plzni šijete?!?
Trasu projíždíte už druhý víkend a my bychom to měli zmáknout za jeden den.
Na trase jsou 3 hospody, což mi přijde docela dost.
A zcela chybí cukrárna!!!
Ale už tomu začínám rozumět - my prostě budeme od rána sedět v jedný hospodě za druhou, takže na tu cukrárnu už nezbude čas, že jo :o)))
Klíííd! Kousek vedle pivovaru v Dobřanech je cukrárna.
No vidíš, že to jde...
Hele a mám si na tu restaurační turistiku brát vůbec kolo?!? :o)))
Klidně prý můžeš zase po trase rozvážet lízátka autem. To ti vzkazuje Burísek z gaučíku u TV. 8-)))
Jen ať se nebojí, lízátek je dost - dnes jsem zjistila, že mám na kole lízátka postrkaná snad v každé kapsičce. Otevřeš zip a vypadne lízátko :o)))
A ještě přiberu nádivku a když se mi vejde, tak ještě zbytek vaječnýho koňaku od vánoc :o)))
No jó, vidíš, úplně jsem zapomněla na "lákadla". V tašce na nosiči budu mít bochánek a Burískovi do ruksaku nacpu taky nádivku. Loni se po obojím jen zaprášilo. 8-)
Uvažuju také, uvidím ještě jak to se mnou na velikonoce bude.
Modrá hvězda je dobrý cíl, jen ten start u Olympie a dojezd do Černic, to už horší startovní a cílové místo být nemohlo :-)
Ale nemůžu remcat, když nemusím jet odněkud zdaleka.
Tohle místo srazu (cíle) bylo zvoleno právě pro jednoduchou dostupnost z dálnice. Díky tomu návrat do Černic nebude nic moc. Ale pssst!! 8-))
Taky bych se chtěl zeptat kudy na Křižák? Teoreticky to lze od Černotína, Losiný, od Mantova a od Stoda.Když to budu vědět,tak bych tu cestu o víkendu mohl jet zkontrolovat.Když už jsem u toho dotazování,tak ještě kudy z Dobřan na Chotěšova? Pokud mohu doporučit tak ne přímo přes Vodní Újezd.Tam je docela provoz.
No tak do Černic už jsme jednou dojížděli po dálnici (při podzimním srazu v roce 2006 v Plzni) a to navíc po tmě.
Pochybuji, že dokážeš připravit větší adrenalin :o)))
Neboj. neplánujeme jízdu na kole po dálnici. Leda by sis zase špatně vysvětlila pokyny vedoucího trasy či zvolila trasu vlastní. 8-)
Vy jste teda mazáci. Ještě řekněte, že jste jeli v levým pruhu a končím s kolem :-))))
No tak to ti snad zamlčím, že v prostisměru :o)))
Ne, vážně... Prostě jsme to drtili po setmění do Plzně a najednou kde se vzala, tu se vzala, pod kolama dálnice...
A jak nám "lepilo", to si ani nedovedeš představit :o)))
Zastavit se nedalo, tak jsme prostě museli počkat, až bude první sjezd a pak teprve jsme mohli zjistit, kde to vlastně jsme. Ještě, že tam sjezd do Černic byl, jinak bychom skončili až na Rozvadově :o)))
V mapě je sice směrem od Lisiné (E49) značen přejezd nebo jakýsi sjezd podél dálnice, ale v tý tmě nebylo nic vidět...
co vozit světlo? :-D
Světla jsme měli všichni - předni i zadní. To bychom se jinak plazili polem a nejeli bychom po hlavní.
Ale nikdo neměl takový šajnidlo,a by to usvítil.
Navíc nás jelo asi 6 nebo 7 pěkně v lajně za sebou a dost jsme to švihali, takže nikdo moc nekoukal napravo nalevo. Drželi jsme se bílý lajny vlevo a ta nás prostě dovedla až na dálnici.
Teda v jednu chvíli vím, že byl na asfaltu v čárách nějaký zmatek, ale bylo strašně nebezpečný zastavovat a zkoumat to. Tak jsem to prostě mastili dál :o)))
Hele, ale než nám došlo, že ta velká silnice je dálnice, to taky chvilku trvalo :o)))
Tak hlásím účast.
Nejel bych pouze pokud by se něco stalo, což samozřejmě nepředpokládám.
Tímto nabízím 2 místa v autě, takže jestli by chtěl někdo vzít, tak se ozvěte.
P.S. koukal jsem na to místo setkání "na parkovišti", tak jsem mrknul na jejich stránky a vyskočilo na mně 1 865 parkovacích míst :-), šlo by to nějak upřesnit aspoň na rozsah ve které stovce se máme nacházet v hodinu "Há"?
Třeba toto místo je volné: http://www.mapy.cz/#x=130766480@y=134606352@z...
vždyť je to tak jednoduchý....
Místo srazu je tam, kde bude stát Burajda. Když tam, kde budeš stát ty, Burajda stát nebude, tak seš blbě? Kapišto? :o))) :o)))
Upřesňující informace o srazu:
V sobotu 11.4. se "srazíme" mezi 9.45 až 10.15 na tomto místě:
http://www.mapy.cz/#x=130770160@y=134604208@z...
Prostě hledejte prodejnu INTERSPORT. Na fotomapě ještě není, ale když si překliknete na normální mapu, tak tam už ano.
To je u velkého Tesca co je u příjezdu od prahy?
Zdar. Zvazujeme cestu vlkem. V Plzni bychom byli v 9.40. Na misto srazu je to odhadem 6 km pres mesto. Je realne to stihnout? Je prujezd mestem slozity? Jinak, pocka nas tam nekdo kdo plzen zna? Treba petr? :-)
Pardon - P a P, nejak mi ta velka pismena na te male klabosnici nejdou.
Předpokládám, že vlk = vlak. 8-)))
Jeden z nás na vás může počkat na nádraží a protáhnout vás na místo srazu. Domluvíme se.
No to zni uzasne :-) Vlk=vlak. OK, treba se jeste nekdo z Prahy prida.
A budeme asi 4. Ja, Mandarinka, Kubus a Any.
Uděláme časovku z nádraží na místo srazu :-)
Bacha, Any je po vcerejsi vyjizdce zranena, na nejakou casovku se nam asi vys... :-)
Copak časovka, ale celá cesta je furt a pořád do kopce. To vám teda nezávidím... Bez mučení se přiznám, že vlak jsem zavrhla právě kvůli téhle cestě z nádraží nahoru do Černic...
Ale kdyby bylo nejhůř tak zavolej a sjedu pro vás k nádraží autem :o)))
Pokud se nic zvláštního do soboty nestane, tak se hlásím já a Fafejt. Možná s námi pojede ještě jeden, snad mu do soboty dojde benzín :-)))
Máš na mysli toho čerstvě zamilovanýho? 8-))) Rádi vás uvidíme.
Jj myslím, že je zamilovaný stejně jako já, ale mě už došel benzín dnes a teď se prý musí koupit do auta, aby dojelo do Plzně :-(
Ale mě to nevadí a už se na vás těším :-)))))
Jen doplňuji, že se přidám až v Dobřanech (a asi ne sám, ale bude nás více).
A byla by tu případně i možnost z Dobřan jet terénější variantu do Černic, kdyby měl někdo zájem.
Dokonce tam vidím hned po ruce úsek zajímavé zelené značky, kterou jsem nikdy nejel, tak to může být spojené i z průzkumem :-)
Zařadit by se dala i Radyně s celkem zajímavým sjezdíkem (i když ty nejlepší sjezdíky z Radyně nejsou úplně vhodným směrem).
Hmmmm, terénější varianta, to zní celkem dobře :-))), že by náznak palácové revoluce :-))
Jsem nejdřív myslel, že vezmu celopevňáku a pojedu naplánovanou trasu.
Měl jsem (spíš pořád mám) najeto hrozně málo kilometrů, začal jsem až začátkem března, celkem slibně, ale pak 3 týdny nemoc (2 týdny doma a pak týden než jsem se odvážil na kolo), takže jsem měl ke konci března jen 100km a k tomu byl po nemoci.
Tak jsem aspoň poctivě začal mimo terén trošku více základní vytrvalost na celopevňáku ať se aspoň trošku rozjezdím (přeci jen takhle mi to jde mnohem rychleji).
A mám tedy asfaltu a celopevňáku plné zuby a jedu v sobotu rozhodně na fullu, tedy proto bych klidně jinou variantu trasy.
Ale samozřejmě případně i nějaký ten kus po asfaltu na fullu přežiju.
Klidně si palácový převrat udělejte. 8-)
Trasa je plánována z Černic do Dobřan a ne naopak. Cestou zpátky Dobřany úplně mineme. Ale dělejte si hoši, jak myslíte. 8-)))
já zůstasnu v kolektivu. Blbnout můžu klidně sám, já se chci projet a hlavně pokecat!
To byl taky jen nápad, kdyby mělo zájem více lidí, ale jinak samzřejmě nemám problém se přizpůsobit naplánové trase, případně jen decentně jet sem tam něco jinudy.
Jak psala Burajda, tak to je mi jasné, že se znovu přes Dobřany nejeden a tedy vyloženě terénnější by byla už pak úplně jinudy. Tam kudy je plán, tak tam to až tak moc spestřit opravdu zajímavým terénem nejde, protože tam žádný není (možná na Křížový vrch, tenhle kousek ani neznám, protože na tuhle stranu moc nejezdím za Dobřany).
Je mi ale jasné, že většina (nebo třeba i úplně všichni) pojedou naplánovanou trasu a třeba já také (asi se mnou pojedou i někteří, kteří pojedou na trekingu a tedy určitě tu plánovanou trasu), se uvidí.
Cestou zpátky vjedeme kousek za Chotěšovem do lesa, projedeme okolo letiště v Líních a z lesa vyjedeme až na Valše (předměstí Plzně). 8-)
To je možná skoro stejná trasa, kterou jezdíme vždy do Dobřan a kterou tam také pojedeme.
Zajímavý bude úsek po cestě do Dobřan hned na začátku a to žlutá kolem přehrady od Borského parku - průjezd staveniště pod věznicí, nedávno to tam hlídal na té stavbě nějaký hlídač a nechtěl nás pustit skrz (a to jsme ale jeli z opačné strany, takže kdybychom to neprojeli, tak bychom se museli vracet úplně zpátky.
Tenhle úsek už se ale předpokládám na cestě zpět nepojede vůbec a z Valchy se to vezme rovnou přes lávku přes přehradu.
Nic proti této části nemám, jak je naplánovaná a klidně ji pojedu, pouze zajímavým terénem se to opravdu nazvat nedá ani s velkým přimhouřením oka :-)
Ten Křížový vrch by mohl ale být zajímavý, už se snažím zjistit, který sjezd dolů je nejlepší :-)
A vypadá to tedy nejspíš na to, že pojedeme všichni společně s případným malým odskočením na pár set metrů.
Právě jsem skoukla počasí a nezapomeňte si krém na opalování. 8-)
Dále něco informací o možnosti uspokojení žaludků po cestě. Přestože je v plánu návštěva tří hospod, nebude to úplně bez problémů. Pitný režim bude dodržen, ale s jídlem je trochu těžší.V Dobřanech budeme do 12 hodin, počítám tady spíše s menším občerstvením. V nohách budeme mít něco málo přes 10 km. Hlavní jídelní zastávku jsem plánovala do Chotěšova do Restaurace pod klášterem. Ale tady se poněkud zhrozili nad počtem účastníků naší akce, že by jim trvalo moc dlouho nás obsloužit. Takže jsem zamluvila nějaké polévky. Kdo by měl neukojitelný hlad, toho vezme Burísek do té druhé hospody. Prostě bychom se rozdělili na 2 menší skupiny. Pokud by se někdo chtěl nacpat na cestu domů, v Černicích (v cíli) jsou dvě pěkné velké hospody. Jinak nějaká ta sváča na cestu to jistí. 8-)))
Právě koukám na předpověď počasí - tak teplo jako u nás není ani ve Španělsku!!! :-O
Vypadá to, že objednávka počasí na sobotu byla vyřízena kladně a rovnou to šmahem vzali na více dní. 8-)))
poslyšte děvčata, když už se to prezentuje jako VELIKONOČNÍ vyjížďka, berete doufám kraslice? !! Já pomlázku samozřejmě ano!! Právě jsem si dopletl jednu speciál na kolo. Prťavoučkou, snad jen půl metru dlouhou, ale uzounkou a štípavou....
Kraslice??? Marně přemýšlím, kam bych je na kole uložila, aby z nich nezbyla jen hromádka skořápek. Leda si je umístit někam na tělo. 8-)))
aha , tak asi omyl. Já nemyslím to vyfouknutý. Prostě malovaný vejce natvrdo. Jak tomu řikáte v Plzni?
A kde je povezeš je tvoje starost, já po tobě taky nechci radu jak dovézt čerstvou a pružnou pomlázku... :o)
já tu přípravu vubec beru nějak zodpovědně. Sežral jsem před chvílí půlku mazance a teď jsem si došel i pro tu druhou... :o)
A je to venku, právě sis snědl svačinu na sobotu, tak se scháníš kdo ti jí přiveze a balíš to do kraslic :-)))
Lidi, mám k vám prosbu. :\ pojede nějaká spolujezkyně, která nemá ještě letos nic najeto? Jinak tu svoji nej... polovičku sebou asi nedovleču. Pořát mi tu brečí, že nás nechce brzdit, nechce si dělat asi ostudu či co... No zkrátka potřebuji ji něčím povzbudit, aby se nám na to druhé kolo zase letos neprášilo. :) (jó,... a s citem. Je ke všemu plachá)...
Nemusí mít strach,moje manželka na kole letos ještě neseděla.Zatím jsme s "nákoláky" ještě nikdy nejeli a tak uvidíme, jaká je tu výkonnost.Možná to bude i naposled,ale kolo určitě nezavrhneme, jen si budeme muset stačit sami.
Ale no tak, chlapi, dyť my jsme všichni taky jenom lidi !!! A nekoušem !!!
Teda aspoň mě ještě nikdá žádnej nakolák nekousnul :o)))
No už to vidím, všichni vyjedete Křižák bez problémů a já zahodím flintu (kolo) do žita.
Máš smůlu budeš muset vyjet 6ito ještě není a házet kolo do oranice?ještě bys ho odřel
Ať se nebojí. Beru manželku, která jezdí opravdu extrémně pomalu (tím myslím oproti jiným ženám/slečnám/dívkám). Když má najeto, tak sice jede pomalu, ale dojede daleko.
Ovšem teď nic najeto nemá (tedy má 50km letos) :-)
Možná pojede i její sestra, která je přesně její opak, tedy ta je rychlá až to není hezké, když mám najeto hodně, tak ji někdy i stačím :-)
Já jsem na tom letos také katastroficky, takhle málo jsem touhle dobou už hodně let neměl, kombinace studená poměrně dlouhá zima + delší nemoc když se začalo už v březnu aspoň trošku oteplovat udělala svoje.
Takže mám jen 300km a koukám, že jsem na tom ještě dobře :-)
taky mi to najizdeni letos moc nejde... zatim 510 a vetsinu po rovine (dohromady cca 3000 vyskovych metru)
Tak koukám že budu vypadat jako blázen ale dnes jsem přejel třetí tisícovku.
Před chvíli jsme dorazili domů plni krásný zážitků. 8-)
Nakonec se sjelo nečekaných 26 účastníků. Opět jsme poznali nové tváře a přiřadili si je ke známým nickům. Největší podíl na úspěchu akce mělo naprosto ideální cyklistické počasí. Děkujeme všem zúčastněným cyklistům za vytvoření dobré nálady během celého dne.
Sqělé)) díkes všem, hlavně pančelce za organizaci, trasu a tím pádem i za úžasný den)) sedím u TV, popíjím velikonoční plzeňskou patnáctku (vzal jsem si jí petku)) a rovnám v hlavě zážitky)) jsem rád, že jsem rovněž in natura poznal nové tváře a potkal ty tváře známé)) fotky a video z loučení se brzy někde objeví.. fota na rajčeti a videou na yotube) hned jak najdu kábl k foťáku((( a jestli ho mám v práci, tak až v úterý(((((
Děkujeme také. Trasa byla vybrána skvěle i pro svátečního pilota. Počasí na akce budu objednávat u Tebe. Musím tu ještě pochválit toho mého Pejska. Zvládla to na výbornou a stejně jako já si připsala nové říjemné lidičky do své paměti. Dík všem za bezva atmosféru.
Já jsem domů dorazila včera až v půl jedenáctý v noci, tak se až teď připojuji k ostatním - bylo to super :o)))
Počasí, nádivka, trasa, společnost... no a ta sladká tečka nakonec taky nakonec byla :o)))
Užijte si všichni krásný zbytek Velikonoc a začínám stříhát metr na Blatnou :o)))
A trošku si pospěšte s těma fotkama, ať konečně můžu zjistit, kudy všudy jsme to nakonec jeli :o)))
Já jsem domů dorazila včera až v půl jedenáctý v noci, tak se až teď připojuji k ostatním - bylo to super :o)))
Počasí, nádivka, trasa, společnost... no a ta sladká tečka nakonec taky nakonec byla :o)))
Užijte si všichni krásný zbytek Velikonoc a začínám stříhát metr na Blatnou :o)))
A trošku si pospěšte s těma fotkama, ať konečně můžu zjistit, kudy všudy jsme to nakonec jeli :o)))
Když tak opakovaně urguješ ty fotky 8-))) :
http://burisek.rajce.idnes.cz/Velikonocni_jizda...
Fotky super.
Přidávám k tomu vyexportovanou mapu do png s projetým tracklogem (Dobrany_Krizovyvrch_Chotesov.png), takže tam si každý může prohlénout kudy přesně se nakonec jelo. Je to ta terénější varianta, takže někteří jeli některé úseky trošku jinak.
A pak je to až od Dobřan (do Dobřan jsem jel přímo z Košutky, ne od Olympie).
A na Výsluní k Tyršáku jela hlavní skupina také trošku jinak.
A kromě vyexportované mapy je tam i přímo tracklog (Dobrany_Krizovvvrch_Chotesov.gpx).
http://data.mlok.net/gps/plzen/
Hele, Mloku, mě to nějak nejde zobrazit... Kde může být chybka?!?
A néééé, že je to rozbitý :o)))
A zaprášený kontakty to asi taky teď nebudou...
to zkus tady :-) http://www.bikemap.net/route/150101#lt=49.66607...
Proto jsou tam ty soubory dva. Jeden je obrázek (png), ten by měl jít zobrazit každému a ten druhý je tracklog a na ten je třeba už nějaký ten SW na prohlížení tracklogů. Oboje je ale to samé.
Tedy přímý odkaz na ten obrázek, který by měl jít v každém případě:
http://data.mlok.net/gps/plzen/Dobrany...
Musím se jenom přidat k již řečeným pochvalným slovům, skvěle objednané počasí, pěkná trasa, žaludky také nezůstali ochuzení, zkrátka se to opravdu moc povedlo, jsem rád, že jsem mohl poznat nové tváře a další nicky už mají své konkrétní tváře.
Díky Burajdě a Burískovi za zorganizování a hezké fotky :-)
Njn, zase jsem poslední...
Bylo to super, Burískům patří pochvala za nádhernou trasu a organizaci ! Už se těším na nějakou další akci.
A Radce s Jurimírem děkuji za to, že mne do mne už celý týden předtím hučeli, ať jedu také :-) Jinak bych asi dřepěl doma ;-)
A ještě něco pro Jirku77 - nezapomněla jsem a vyhledala jsem ti to k té sporné Popeleční středě, období masopustu a půstu
http://cs.wikipedia.org/wiki/Masopust
Takže teď už je snad jasno, která středa je ta Popeleční :o)))
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popele%C4%8Dn%C3...
Toto, co jsem vyhledala, se sice týká římskokatolického liturgického kalendáře, ale myslím, že co se týká Popeleční středy, tak ani v ostatních liturgických kalendářích nebudou velké odchylky :o)))
Rozhodně Popeleční středa nepatří do "Velikonoc" - tady se středa nijak nejmenuje, je až Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílá sobota http://cs.wikipedia.org/wiki/Velikonoce
Já se místo do Wikipedie podívám do své hlavy a je to takto:
Velikonoční týden začíná (ostatně jako každý liturgický týden) nedělí. Ta před Velikonocemi se jmenuje Květná, další dny maji také svá jména i když nejsou tak obecně známá: Pondělí je modré, úterý šedivé. Známější je až středa, ta je škaredá. Další dny jsi již vyjmenovala. Ještě bych poznamenal, že v Německu nosí na Zelený čtvrtek velikonoční zajíček dětem dárky. Překvapuje mě, že se toho naši obchodníci ještě nechytli. ;)
Pravda, škaredá středa, jak jsem jen mohla zapomenout... Ale kouknu do občanky a je mi to jasný :o)))
Nicméně včera v té diskuzi s Jirkou77 šlo o Popeleční středu a masopust, kdy on tvrdil, že masopust je jeden den a to 40 dní Před popeleční středou, což je středa o Velikonočním týdnu.
No jo, jak to ti lidé mohou vědět, když se to ve škole neučilo, byť je to jedním z pilířů evropské kultury. A obávám se, že se to moc nezlepší. Letos jsem jel okolo jedné školy, kde na Popeleční středu! dělali děti masopustní průvod.
Tak to je slušný nářez :o)))
Ale přiznám se, že já jsem byla ještě před měsícem zhruba stejně neposkvrněná jako oni, páč jsem si to až letos vyhledala asi před 3 týdny - vedli jsme s kamarádem diskuzi o tom, co je to vlastně půst. Nám šlo teda zejména o to, co se při půstu vlastně nesmí jíst.
Ale musím říct, že je to dost zajímavé čtení a určitě by neškodilo, aby dětem ve školách byly alespoň nějaké základy připomenuty.
Jenže to by asi musela být iniciativa učitelky, protože si dost dobře nedovedu představit, že by to dali do osnov. Okamžitě by vyvstal problém, že každé náboženství má svůj liturgický kalendář a co by z toho ty naše státní hlavy udělali za problém, to si už určitě dovedeš představit sám...
No třeba Rettigová má ve své kuchařce jednu kapitolu věnovanou postním jídlům (ryby, žáby, šneci,...)
K výuce našich evropských tradic a k odklonům od hesla "V Římě buď římanem" se tady nebudu vyjadřovat, přeci jen je to cykloserver.
Tak já to ještě zúžím - nás konkrétně zajímalo, zda jsou v období půstu povoleny tuky a to živočišné, protože nějaké rostlinné oleje povoleny byly.
Prolistoval jsem svoji Rettigovou a jediný tuk, který jsem našel bylo máslo. Ale pravda, že tam není, jak jsem se mylně domníval, extra kapitola "postní jídla", to bylo asi v nějaké jiné, ale nechce se mi to hledat.
On byl povolen ještě nějaký konopný olej či jaký -ˇteď to nemůžu najít. Ale bylo tam i napsáno, že ten tak děsně páchnul, že ho používali jen zřídka.
Olivový olej je ale z postních jídel vyjmut, takže ono to i s těmi rostlinnými tuky není až tak jednoznačné...
Jééé, vy teda máte starosti. Hoďte tu flákotu na nějakou moderní pánfu, na které se dá smažit i bez tuku (nebo třeba jen na vodě).
Jak prosté, milý Watsone...
Ještě nějaký losproblemos ohledně žranic v době postu?
;-))
Tobě se to říká, ty si uděláš letos zásoby komářího sádla
("Komáři se ženili, bzum, bzum,...) :))
http://brnensky.denik.cz/z_domova/hodoninsko...
ok, kaji se. zmatly mne ty privlastky dnu, cili bych v zivote nerekl, ze streda je vyclenena tak daleko od nich.
Kát se nemusíš - buď rád, že jsi včera na Velikonoční nebyl zbytečně :o)))
Stejně bych ale našim předkům ten tvůj výklad nepřála - zkrátit jim masopust z několika týdnů na jeden den, to by ti asi moc nepoděkovali :o)))
no spis podekovali, pac by se nemuseli postit :) mel jsem v tom zmatek, myslel jsem, ze masopust je a oslava pred zacatkem pustu, kdy se jeste naposled nadlabnou veprovym.
"masopust je TA oslava", sakra klavesnice
No to, samozřejmě, ano, ale není to jeden den, ale období od těch 3 králů do popeleční středy, která je 40, resp. těch 46 dní před Velikonocemi... Ale to už se dost opakuji :o))) V období masopustu se dělaly zabíjačky a průvody apod. trachtace. A kdo se nemohl účastnit, tomu se posílali výslužky.
Když si to přečteš, tak na popeleční středu se mohli ráno naposledy nacpat a dál už se postili. Tzn. nejedlo se maso kromě ryb a mohlo se jíst zpravidla jen jednou denně (nebo taky jedno velké jídlo denně). Ikdyž, to jsem možná četla i v jiných pramenech...
tak už jsem taky asi půl hodiny doma....
Bylo to super a díky všem za společnost a Burískům navíc za plánování, Radce za odvoz, Kandráčům za postel a Michalovi za výměnu oleje a pastorku. Někdy příště zas emoc rád!
Video z loučení je na http://www.youtube.com/watch?v=l3Mclq0IT8Q&... a fotky dám, až spustěj rajče( hlásá mi to, že nejde aktualizovat či co a nejdou vložit fotky .-(
mě rajče funguje Jiří... Dával jsem to tam teď ráno.
fotky tady:
http://jurimir.rajce.net/11.-12.4.2009...
Tady je rozcestník fotek atd. http://www.vrstevnice.com/akce/2009/04duben...
odkazy na další fotky apod., samozřejmě, přidám :o)))
Tak si tam přidej ještě mé rajče http://wert.rajce.idnes.cz/ udělal jsem jen půlku popisků a pak jsem byl odvolán k ohni. Po jeho zdolání a poježdění jsem dobrečel zbytek :-))
Taky jsem si pobrečela :o)))
Ovšem bejt tam těch kruháčů víc, tak tam kroužíte ještě dnes taky, soudě podle toho, jak šel vašemu vozidlu najít při odjezdu směr na Prahu :o)))
Ale abys neřekl - nebejt pro-py, co jel před náma, tak bych s tím výjezdem měla taky drobínek problémek :o)))
To je omyl, mě se v Plzni líbilo tolik, že jsem si musel ještě pojezdit po kruháči :-)))
Jen pro tebe, směr jsem věděl, ale jen jsem nechtěl jet první, aby případné bloudění nebylo na mě.
A jako poslední přidávám poděkování Burískům a všem ostatním zúčastněným za super strávenou sobotu. Tak hurá do Dolu!!!
tak a konecne i ja s necim do vinku: http://fajnofky.blog.cz/0904/nakolaci-v-plzni
tak mě jsi rozřechtala už v prvním odstavci, kde píšeš že datum v občance hlásí, že na výpadky paměti už máš nárok....
Jelikož jsi byla asi druhá třetí nejmladší, tak jako my ostatní už jenom slintáme a děláme ééé a ááá, jo ???? :o)))
Snad me holky moc nezbijou....
www.damika.cz
Už mám asi tu občanku taky hodně starou. Která to byla, ta co vyhrála tu tvou soutěž??? Nemohl bys přiřadit k jednotlivým fotkám obličeje? :-)))
Jé, promiň Fafejto, fakt jsem tě nepoznal.......:-)))
tak se taky pridam s fotkama, moc jsem to nepromazaval, tak se tam aspon kazdy najde :)
http://jirka-77.rajce.idnes.cz/Velikonocni...