Správně odhadujete, že " Parník" není totéž co "parník". My se svezeme po Bečvě tím prvním, fungl novým hostinským pivovárkem. Sraz bude v neděli 15.3. u přerovského Tesca v 11 hod. Odtud se přesuneme do "přístavu", pokecáme krátce s Námořníkem /10%/ a pod taktovkou Kapitána /12%/ vyplujeme vstříc šťastným cyklistickým zítřkům.
Budu tam.
Koukám Moraváci, že jste odborníci a fajnšmekři na pivo (myslím upřímně). Mně dvanáctka nejede, vypiju jednu a mám dost, už nemám chuť. Jedenáctky všude mne štvou, mám z nich takovej pocit, že jsou chuťově výrazný, přecpaný. Stýská se mi (zvláště na kole) po dobré desítce. Která desítka je vám nej? Doporučte. Díky. K Holomócu zdar. :-)))
Vůbec pivu nerozumím,ale pokud vím, za poslední léta jako desítka dosti válcuje konkurenci Starobrno.
Starobrno patří Heinekenu, takže válcuje reklamou, podmazáváním hospod penězi či dodaným vybavením /pípa, ubrusy, chlazení, zahrádky atd./, kvalitou piva to moc nebude. ale je tu jedna chuťka z Brna - 16-tka Baron Trenk, ten se ještě zmršit nepodařilo, sežene se ovšem pouze jako lahvové, ale člověk si pošmákne
Nevím,soudil jsem pouze podle toho,že se prezentují kvantem medailí z všelijakých soutěží.
může být, záleží jak je vybraná konkurence, kdo soutěž pořádá, sponzoruje - těch momentů je tam mnoho, vlastní žebříček kvality si nakonec udělá každý pivař sám, ale pravdou je, že prezentované medailové umístění může ovlivnit jeho chuť, podobně jako masívní reklama
Je vidět že pivu opravdu nerozumíš amoc se díváš na televizi.
tak zde je dobrá rada skutečně drahá, čím uspokojit žízeň poety ? osobně desítku prakticky nepiji, protože mi to připadne jako vyhozené peníze, ale budiž - z lahvátorů je použitelná desítka Budvar, ten jejich Pardál se dá na vyčurání taky použít, docela dobré je Sklepní s kvasinkami z černé Hory, ale nevím jak to v Tvém regionu vypadá ze zásobováním. Z točených desítek si dám vyjímečně Krakonoše z Náchoda / U Pepy v Prostějově za 14,-, tomu se nedá odolat/, ještě méně Zubra z Přerova a možná jednou za rok Litovel. Většina "desítek" nedosahuje ani 4 procent alkoholu a patří tak do kategorie devítek, osmiček, ba i sedmiček /za komančů se sedmička fasovala třeba u pecí, v obchodě stála 90 halířů/. v tkzv. hostinských pivovarech je situace jiná a desítka sice bývá jak voda, ale chuťově je dobrá, např. U Ječmínka /opět Prostějov/ ji dám přednost i před dvanáctkou. závěr - nemáš to snadný :-)) / o jedenáctce se moc mebavím, to je pro mě taková zvláštní kategorie a nemám potřebu se ji věnovat, snad s vyjímkou litovelského Moravanu, který je na Olomoucku často na čepu , případně Zubr Gold - když člověk přijede do hospy a ono tam nic jiného není, tak není zbytí/
Mně taky jedenáctky moc nejedou, a štve mne, že se tak rozšířily v hospodách místo desítek. Tady jsou všude. Desítka na čepu je na vymření. Z těch značek co jsi napsal je u nás v jihočesku dostupná 10 lahvový budvárek a pardál. No a gambrinus.
Jednou jsem pil i Svijany a to bylo fakt dobrý.
v Olomouci stále prší, dnešní plavbu odvolávám. ahoj
nakonec se váš neúnavný : -) organizátor na Parníku krátce svezl... vyjel jsem až po poledni a cesta tam i zpět byla paradoxně na suchu. zvenku působí budova minipivovaru spíš jako kancelářský komplex, teprve uvnitř člověk ocení rafinovanost architekta, interiér zaslouží hodnocení " za jedna". desítka si vysloužila dvojku, dvanáctka jedna mínus /mňam/, obsluha rovněž solidní. drobným kazem na kráse /v jinak nekuřácké restauraci/ byl nepříjemný odér linoucí se z kuchyně. návštěvu nicméně doporučuji, přes týden je otevřena i kuřácká pivnice, provoz začíná v jedenáct
Nejlepší desítku pivo neznám, ale tam kde jezdím na chajdu se točí desítka Černá Hora a to je nejhorší pííívo jaké jsem kdy pil. Co mě chutná je 12 Gambáč z tanku a pak Prostějovský Ječmínek.
oživuji zasunuté téma - pokus č. 2, neděle 29.3., tentokrát zkusíme sraz u Tesca v 15 hod., předpověď sice nevypadá nejlíp, ale za pokus to stojí
Přijedu. Předpověď se ještě 3x změní a nakonec parník potřebuje aspoň stopu vody pod kýlem.
třeba se objeví i některý z ultranotoriků, každopádně budu vyhlížet NĚCO ŽLUTÉHO. rovněž doufám, že vybraní zaměstnanci naší vzdělávací mašinerie nebudou mít v sobotu nějakou vydařenou /leč zmrtvující/ ochutnávku :- )
Doufám, že přes zimu zodpovědně trénovali a nějaká leč je nemůže porazit. Já už jen dolaďuji formu, odpoledníma vyjížďkama přes les do Lobodic, tam dám v nélevně lehkou tréninkovou dávku - jedenáctka zubr je na čepu a beru to nazpět.
V sobotu účast na ochutnávce,ale v roli řidiče :-(((
Tak neúčast na parníku pouze z meteorologických důvodů:-)))
Tož nasedl jsem na parníku do podpalubí a ochutnal Piráta - polotmavý ležák 13stku a pochutnal jsem si.Mnam,mnam,mnam.Už vím jaké pivo budu v Přerově pít.
dneska jsme to stopli - tam a zpátky v dešti by nebylo příjemné, ale věřím, že jsi nám v tanku ještě něco k degustaci nechal / á propos - v pátek jsem se stavoval v hotelu Excelent v Rýmařově, kde vaří rovněž polotmavou třináctku a chrochtal jsem blahem, jak příslovečný pašík v žitě, budu mít na Parníku s čím srovnávat/
Pěkně trénuješ.Ne abys nás tahal tak daleko.Po zimě v brlohu by to byla má smrt.
příště očekávejte, přátelé drazí, posílení členské základny
Ten nick se mi vůbec, ale vůbec nelíbí. Nechceš si ho změnit, sem trochu pověrčivej. Živí lidi samozřejmě vítáme.
majitele nicku osobně znám, dokonce jsem mu lehce pomáhal s registrací - až ho poznáš, zjistíš, že si vybral velmi dobře :-), možná s námi už vyjede tuto neděli na Tesák, možná bychom Tě mohli na zpáteční cestě /jestli bude dost sil/ navštívit v hospůdce s vynikající litovelskou 12