Nevím jak kde, ale v Praze se rozmáhá boj proti cyklistům sypáním hřebíků a napínáčkům na cesty a cestičky kde si konkurují s pejskaři. Myslím, že by to stálo založit rubriku na "nebezpečné" úseky. Já mohu přispět se dvěma, kde se pravidelně objevují hřebíky ve velkém množství a již jsem tam vícekkrát píchnul, i když se snažím hřebíky sbíret. Je to:
- stezka od ulice Malešická (Praha 3) kolem PLUS pod železniční podjezd (už jsem vysbíral asi 2 kg hřebíků) a pravidelně se objevují
- cesta v chatové osadě Na Balkáně v Praze 3 (naposled jsem píchnul včera večer, hřebík měl 12 cm).
Máte také svá místa, na která bychom si měli dávat pozor?
V Brně jsem to slyšel o cestě vedoucí kolem Svitavy v Obřanech, u zahrádek a u hřiště s hospodou. Naši tam jednou zjistili nový význam výrazu "vícenásobný defekt", když otec osm děr zalepil a pak mu došly flastry. Celkem myslím jedenáct rýsováčků ve čtyřech pláštích během několika metrů jízdy. (Rýsováček je v Praze myslím ten napínáček, kdyby někdo nerozuměl:-)).
Jezdím pravidelně tu samou první trasu - od Plusu doprava přes nadjezd/podjezd kolem cyklostadionu a na žádný hřebíky jsem nikdy nenarazil...
Poté, co jsem tam píchnul 2 krát je tam pravidelně sbírám, ještě tam občas někde nějaký leží. Snad už je to přestalo bavit je tam dávat.
pejskařema bych to asi nevysvětloval.. co když se něco takovýho zapíchne pejskovi do tlapky?