Vydrží-v souvislosti s telefonem asi myšleno "baterka". Ze zkušenosti SE.
Třeba toho Siemensa ME 45 sezenes v bazaru kolem 1000, a mozna je lepsi mensi investice do neceho starsiho, co je provereno, nez do relativne noveho telefonu za tolik penez, se kterym jeste moc lidi zkusenosti nemají. Na druhou stranu pri rozumnem zachazeni vydrzi vsechny.
Je dulezite uvest, co ten telefon vlastne ma vydrzet:)
Po šesti letech mi u něj praskl kryt baterie.
ja ho mela asi 3 roky, uz byl v te dobe po zaruce kdyz jsem ho koupila a pak ho prodala zas dal a i tak byl porad jako novy, takze s tema pogumovanejma krytkama otvoru a standartni vydrzi kdyz to obcas spadne celkem dobrej foun, pokud clovek nepotrebuje barevny displej, fotak a jiny blbsots
ano, takova navigace na barevnem 176*220, nebo v lepsim pripade 320*240 a prirucni fotak jsou vskutku blbosti :)
Jak dlouho tu navigaci používáš ??
uz skoro rok a spokojenost, je to program trekbuddy
Já mám v E51 TomToma, Sygic, SmartCom a Handy Geocaching a display s rozlišením 320x240 bohatě stačí, jak na autonavigaci, tak na prohlížení map a že by to bylo naprd mi nepříde, Jenom trochu složitější ovládání proti Autonavigaci, ale jinak se to vyrovná. Zrovna dneska jsem testoval Evolve MultiTraxx s iGo8 a Sygic v mobilu a navigovalo to stejně.
Nechci vám do toho moc kecat, ale testovat a porovnávat navigace v době, kdy ještě nejsou pořádně olistěné stromy, a nejlépe pěkně namoklé, mi nepřijde jako rozumný nápad ;-)
Ale to se týká především navigací, se kterými se pak v létě jezdí někde po lesích apod.
Pokud to máš jen do auta, tak na tyhle moje kecy zapomeň :-)
Na jždění po lesích mám eTrex Legend HCx od včerejška, ale podle toho že chytá signál v baráku asi 4 m od okna a to máme 60 zdi, tak bude na příjem docela dobrý. Nokii mám vyzkoušenou jak v autě tak v lese a přestože mám již zrak trochu věkem unavený :o)) nemám problém s čitelností (jen jsou občas ruce krátký).
Fajn, tak si k tomu připočti ještě další věc, a to jak si poradí s několikanásobnými odrazy ;-) Citlivost je jedna věc, ale když se signál cestou do GPS "pomlátí" o takovéhle vodivé prostředí, tak kolikrát pak GPS ukazuje pěkně ujetou polohu. To, že momentálně vidí 10 silných satelitů je jen jedna stránka věci...
Neřeším... Koupím nový, začne umírat, koupím další... Musím teda smeknout před Nokii 6021, co ta vydržela (a stále tak nějak funguje) - skoro čtyři roky na kole, na lyžích, na túrách; zmokla hodněkrát, vyklepával jsem z ní několikrát písek, pádů nepočítaně...