Nazdárek, máte někdo zkušenosti s touto helmou? Potřebuji pořídit novou, ale zrovna tuhle značku nikde poblíž v krámě nemají, tak nevím.
http://www.kupkolo.cz/produkty/Helmy_53/Limar...
Mám ji z netu a musím říct, že je OK. Když jsem ji objednávala, měla jsem strach co to bude, ale sama jsem byla překvapená její lehkostí. Po 90 km na kole mě bolí úplně jiná část těla než za krkem. Jen abych něpěla samou chválu, musím konstatovat, že se z přilby odlepují jednotlivé písmenka. Protože si ale nepotrpím na značce, odlepila jsem je hned všechny.
A ještě jedna věc...píšou, že je silniční, já jezdim na bajku....můžete mi vysvětlit, jakej je v tom u přileb rozdíl? Nebo si ji snad nemam pořizovat, když na silničce nejezdim? :)
Rozdíly bývají dva, ale ne vždy je to pravidlem.
Silniční helmy se většinou prodávají bez štítku a bikové většinou se štítkem.
A druhým rozdílem, který se objevuje jen někdy je to, že silniční helmy někdy mají větší otvory. U bikové by to mohlo vadit, že by větším otvorem při pádu mohl projít klacek/šutr.
Ta helma co se tu řeší ale žádné předhnaně velké otvory nemá, takže bych se vůbec nebál.
Tedy pokud nechceš štítek. Já třeba štítek na biku nevozím a z bikových helem stejně zahazuju, takže mně by to bylo fuk.