Již dlouho jsem nenadával tak jako dnes při montáži tachometru a následném zapnutí.Vypravil jsem se do nejbližší prodejny s úmyslem koupě jednoduchého modelu pro synovce jež na kole sedí teprve několik měsíců.Při informaci od prodavače že má 5 základních funkcí jsem ho bez prozkoumávání vzal.Překvapení přišlo ale nepříjemné a nečekané. UJETÝ ČAS , PRŮMĚRNÁ a MAXIMÁLNÍ rychlost nikde.Pouze ODO , DST a hodiny.Režim ODO je ještě v provedení že funkce neustále sami přepínají a blyká jakýsi symbol SCAN.
SUMA SUMÁRUM = Do pěti základních funkci se počítá
1/aktuální rychlost
2/vzálenost vyjížďky DST
3celkové kilometry ODO
4/hodiny
5/jakýsi nesmyslný SCAN
Jak jsem jel dlouho a jakou průměrnou a maximální rychlostí si budu asi cucat z prstu.Navíc jde tachometr nezkutečně těžce vycvakávat.Děcko nemá šanci.
Označení Precision Cycling Computer tomu opravdu sedí.
V návodu uvnitř se ovšem paradoxně píše o funkcích všech + ještě nějakých navíc.(,DST,TM,AVG,MAX,ODO,SPD,TTM,)
Jsem z toho docela jelen.Nemá někdo z tímhle krámem zkušenosti? Mám chuť do toho třísknout kladivem.
Já nevím, ale když uvádějí 5 funkcí, tak se nedá čekat, že jich tam bude víc a za nějaký 300 kč nemůžeš čekat nic extra.
A ten návod je univerzální i pro další modely, které mají těch funkcí víc.
Starý známý pořekadlo o tom, že nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci platí i v této době, možná asi o to víc :-( takže vrátit, nebo kladivo a při úderu si říkat, že člověk přišel v životě o mnohem víc..
Jiný pořekadlo praví "Když už si nevíš rady, přečti si návod k použití".
Loni z jara jsem koupil v Lidlu tachometr, stál pár kaček a měří všechno co zmiňuješ + teplotu. Tak to s tím tvým ještě chvilku vydrž a třeba bude letos v prodeji taky. :-)
A rada co dělat s tím co koupil??? Rána kladivem a skočit zjara do Lídla????
Za stravenku poradím. :-)))
Už jsem večeřel, takže stravenky nětreba :-) zkus tedy poradit přes obálku autorovi dotazu))) já jen abych tu radu nějak nezneužil :-))
Žádné rady nečekám.Zkrátka mě to jen nasralo a potřeboval jsem se svěřit.Příště se držím osvědčených značek.Jako třeba Sigma.
Union 8 má všechny tebou požadované fce, holt "scan" počítají za funkci. Někteří jiní počítají za funkci autostart a za další autostop - asi čím víc funkcí, tím víc Cateye :o)))
I když Marwi-Union je francouzsko-německý výrobek (původem snad z Čech, nebo Polska), žádná CHINA, tak ho nemlať :o)