Hele, od kolika stupňů Celesiuse tak jezdíte v kraťasech?
Na jare pozdeji, min. 15 radeji 20. Na podzim je to jine, klidne i kdyz to k veceru pada ke 12. Ale vetsinu roku mam v batohu navleky na ruce i kolena.
Souhlas, také dlouhé na jaře sundavám až dkyž je minimálně 20 a na podzim často vozím návleky, přece jenom teplota navečer padá celkem rychle a kolena mám jenom jedny :-)
v kolenách prej chybí nervová zakončení, která signalizují zimu, takže ju necejtíš. Ale působí..
No já teda zimu na kolenách cítím; začnou hned bolet ;-)
To je tím, že v nich máš vodu. Když zamrzne na led, a ten se tam pak drolí a sype, tak to bolí.
Musíš užívat něco na vytěsňování vody. Mě se osvědčil rum. Když si ho dám dost, tak mě nic nebolí.
A ta voda zamrzá i při plus 25-ti? :-)
Tys ještě neslyšel o chladícím faktoru větru?
Tady cca uprostřed stránky je vzorec:
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?107353-wind...
úpravou zjistíme, že
V = ((WCT-13,13-0,62*T)/(0,486*T-13,95))^6
A po dosazení WCT = 0 a T = 25 zjistíme, že podmínek pro zamrznutí vody dosáhneme již při 16191722 km/h
;-)
Kraťasy oblékám tak jak Hekynen, když mi je v dlouhých horko. Vozím sebou něco jako šusťáky - pozor nezaměňovat s vietnamskými výrobky, a ty oblékám a vyvlékám podle pocitů zimy. Když někdy ráno vyjedu, tak je docela kosa a za hodinku už to v nich nejde vydržet.
Takže pružně reaguju na vrtochy toho debilního počasí :-)
Bohuzel moje kolena uz nejak nesnesou byt odhalena...ne kvuli eroticnosti, ale proste bolej:-) Takze ja jsem si oblibil 3/4. V kratasech mi obcas kolena ofoukla a bolela...
To mam asi za to, ze jsem v mladi byl jak ten moderator, ktery chodil i v zime v kratasech. Ale babicka mi rikala, ze na to doplatim....:-)
Vloni (když pracoval ve Scotlandu) jsi jezdil v kiltu, nebo´s nás tu jen "lakoval"?
8-)
:-)))
Kilt jsem bohuzel nikdy nevlastnil:-( Tento nedostatek musim zmenit. Me se proste Kilt libi:-)
Jenže v klitu ti ofouknou nejen kolena... :-(
Mas recht...i stehna:-)
V průměru 15,4. Ale hodně do toho fušuje humidity. ;-)
Není nad přesnost.
Já jsem tak na 18 C. Samo, když jde teplota během dne dolů, tak pak jsem nucen i na míň. Ale 18 C je pro mne taková hranice.
Ty vedra jsou někdy hrozný o)), říkám si, když se podívám z okna, kor, když se pak udělá sucho a měsíc nezaprší.
Lepší je mít ty kraťasy vzadu jako síťkovaný, aby se člověku nezpotila záda. Taky sandále jsou ve vedru dobrý, ale trošku se v nich bojím o prsty na nohou.
Teplota vzduchu je jedna věc, ale když svítí slunce nebo je pod mrakem, fouká vítr či je relativně klidno (na kole fouká vždycky), může být tato teplota vnímána různě. Takže se připojuji k těm, kteří oblékají kraťasy podle subjektivních pocitů.
Ale určitě je oblékám dříve než Burísek. 8-)))
Odborníci tomu říkají realfeel temperature. Kraťasy bery tehdy když mě z toho druhý den nebolí kolena. Což je tak 20 až 25 st.C.
Nebereš to zbytečně vážně? Já ani nevím, kdy kraťasy nasazuju, záleží asi na momentálních pocitech. Těžko říct.
On to právě vážně asi nebral :-)))
Že jo ? Pak do toho ale asi hodně kecá i rychlost jízdy :-)
Pro rychlejší pochopení doporučují přečíst toto: ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_index
Něco podobného stručněji a strojově přeloženo. Trochu jako by to vysvětloval massa Bob, ale pochopit se to dá:
http://translate.google.com/translate?hl=cs&...
A co cyklosukynka....nepremyslel jsi nekdy?:-))
Hehe, už jsem slyšel i výraz, že někomu kýchá kačenka :-)))
No počkej. Já se ho ptal jako chlap chlapa. Tak co sem pleteš nějaké kačeny? Když už, tak kačer:-)
No takhle, je jasný, že ráno mi bude chvíli zima, ale pak to půjde, 20 -23 C se dá vydržet :
http://www.weatheronline.co.uk/Morocco...
Tak si tady to bílý svinstvo, ježdění na něm a na ledu užívejte, jdu hledat ty kraťasy. Nemáte nějakej tip na dobrý pláště do sucha a písku? o)))))))) .
Radko...jaaaa ti rikal, ze je v tom nekaka bejkomirkovina!!!! Neni preci normalni, aby se nekdo zacatkem unora ptal na kratasy. Parchant jeden bikerskej:-)
Ale takovej písek v kraťasech ... 8-))) Aby nakonec nelitoval!
co pa písek ,dnes napadlo v Maroku 5cm bíléhosvinstva :()
Jezdi si treba ve slipech!!!!!:-)))
Nabíhá to tady, na těhle stránkách, dva měsíce já za to nemůžu, že jsem tak málo odolnej vůči reklamě. Každej se mohl přihlásit nebo jsme to mohli zorganizovat sami.
Slipy do kraťasů nevozím, nechci se v tom vedru o)))) voprudit.
Kamarádka doktorka nám vždycky kladla na srdce - kolena, lokty a ramena zakrývat jakmile teplota klesne pod 15° C. Jinak nám to prý klouby dají jednou pěkně sežrat :o)))
Ale vážně - při nižších teplotách údajně dochází k rychlému prochlazení a tím pádem se chrupavky v kloubech stávají nepružnými a tím pádem dochází k rychlejšímu a nerovnoměrnému opotřebování...
Co je na tom pravdy nevím, ale raději se toho držím a mám u sebe minimálně návleky na kolena a ruce.
Ostatně jakmile ta teplota pod 15° C klesne, je to znát tak jako tak a klouby zakrývám rada nerada...
Chodit v zimě v kraťasech ale považuji za naprosté šílenství a dotyčným to teda jednou nezávidím...
Správně, inu doktorka, to se hned pozná študovaná hlava !
Někdy, ale lepčí než návleky letenku do teplíčka, kde to pod 15 C neklesne.