Zdar nákoláci. Již dlouho jsem tu nebyl, ale teď opět potřebuji znát Váš názor. Právě vybírám novou vydlici na mé kolo (Kellys Salamandr 2006) Jsem na rozpacích. Mám dva favority a nevím kterého. Rozdíl v ceně je jen 90 Kč a tak nevím nevím. Zkuste se na to podívat a říct mně svůj názor, do které by jste šli. Jen podotýkám že jezdím tak 3 až 4 tis. kilometrů ročne,sem tam nějaký ten maraton a vážím něco kolem osmdesáti kilo. Brzdy mám hydry jak v předu tak v zadu. Díky moc za každý přízpěvek. Moc rád jsem sem opět po dlouhé době zavítal ;o)
http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice...
http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice...
Doporucil bych tez tu s ETA - je to dobra vec i kdyz pouzivana (mnou) pomerne vyjimecne. V obou pripadech vsak uvaz, ze Marcochy patri mezi tezsi vidle. Me to sice nevadi, ovsem za podobne penize sezenes i lehci. (jenze to uz nebude Marzocchi :-)
No to jsem rád, že jste tak rychlí ;o) Vždy jsem tu narazal na partu správných lidí. Ta váha mi nevadí, s tím tak nějak počítám, jen jsem se chtěl zeptat co znamená ta zkratka ETA??
v zásadě to znamená že vidle se zamkne v dolní poloze a nikoliv v horní.
Myslim, ze presnejsi by bylo rici, ze se zamkne cca 3 cm pred koncem zdvihu - ty 3 cm zustavaji aktivni (i kdyz pekne tvrde). Pro mne je nejpodstatnejsi vyhodou tohoto zpusobu zamykani za prve to, ze se snizi predek kola a daji se tak vyjet fakt prudke kopce a za druhe, ze kdyz ji na kopci zapomenu odemknout, tak mi prvni koren nevyrazi riditka z rukou.
Dobře vědět !! ;o) Dík, jsem chytřejší.
kvůli změně geometrie to taky vymysleli... Ale lidem co zamykají spíš na zpevněném povrchu to může být nepříjemné. Ale jezdit s Marzocchi po asfaltu... fuj Ty 2,35" jsou hrozně líný :D
Ani ne, mam taky 2,35 Larset TT a nestezuju si. Spis snad, ze jsou tezke - cca 650 g +
Jsi žabař :) Fat Albert je teprve pořádná guma. Zvláště když sedí na Pantherovi ;)
ETA. Při naší váze (80kg+) už se počítá každý mm průměru noh.
Vidlice se hlavně pýše s měkkým Y-Bykere
Předpona vy- ti nic neříká?
Obecně se tato zařízení nazývají dlice. Pokud pruží zasunuté tyčky DOvnitř, jsou to DOdlice, VYsunuté kluzáky ven jsou poznávacím znamením VYdlice. Pružný element přivevněný z horní strany NA pevné části se pak jmenuje NAdlice, závěsná pružná součástka POD povnou komponentou je PODdlice.
Kus plechu tažený s RAchotem po zemi je RAdlice.
:o)