Uvažuji v létě vyrazit na "těžko" na silničce a přemýšlím jak upevnit nosič. Zatím mě napadly dvě možnosti.
1. klasický nosič a brašny. Protože rám nemá návarky, tak použít tohle:
http://www.saeshop.cz/cyklisticke-nosice/lrc--...
a nahoře upevnit pomocí kovových objímek.
2. možnost je nosič na sedlovku a brašny přímo určené na něj.
První možnost je samozřejmě pro mě levnějsí, protože nosič i brašna mám. Nosič na sedlovku a brašnu na něj bych musel koupit. Předpokládám zátěž tak max do 10kg.
čím nižšie ťažisko, tým lepšie, som za brašne, ten úchyt je perfektný, kiež by bol keď som niečo také potreboval, vyriešil to malý otvor v úchyte pre koleso
Zajímalo by mě jestli má s tím úchytem někdo konkrétní zkušenosti.
Jezdím natěžko na silničce a používám první možnost - neexistuje nic, co bych tomu vytknul. Nosič na sedlovku jsem pouze viděl u kamaráda - nelíbí se mi těžiště vysoko a taky možný problém s tím naložit třeba o petku s vodou víc... Ale samozřejmě záleží na stylu použití.
Taky se mi víc zdá klasický nosič, uvažoval jsem i vyvrtání díry se závitem do patky, ale mám strach, aby to patka vydržela. Ale na druholu stranu je to starý ocelák, a když by patky nevydržela, aspoň bych mohl koupit nový rám. -).
Hele a když máš starý ocelák, nech si tam ty návarky přiletovat, nebo vyměnit celý patky a rovnou si nech navařit i ty čudliky na zadní vzpěry pod sedlem. Není nad klasickej nosič, ty na sedlovou trubku jsou dobrý spíš na jednodenní výlety. I když - už jsem viděl i nosič na sedlovou trubku se vzpěrama. Ale stejně to byl paskvil.
S těma přídavnýma patkama zkušenost nemám, ale určitě to bude fungovat. Při defektu zadního kola to bude asi o trochu složitější práce.
Co se pamatuju, tak nejobyčejnější železný sportarzenal obsahuje v balení hafo objímek. Kdyby se ti to zdálo málo, zatáhni kolo do krámu, tam mají s takovejma jistě zkušenosti.
Švagr i sestra mají nosiče na starých favoritech na návarkách asi 10 let, kdysi s tím i cestovali po Evropě.
Ty pomocné patky jsou blbost, blbě se s tím manipuluje, kór s plnými brašnami ..
můžeš buď: 1: Na starý Fe rám navařit matice M5 ..; 2) Chytit to dole objímkami, stejně, jako nahoře .. Vyzkoušeno .. J.
gdes byl vod silvestra, sem tě zval na stodolní na pijatiku tys někde chlastal sám a kocovina byla fakt dlouhá a pořáde trvá podle toho co zase potíš na net