Vím, že se to tu probíralo, ale sortiment se od té doby mohl rozšířit, mohly proběhnout nové testy, takže se zeptám znovu.
Chci koupit nabíjecí baterie AA (do Garmina a do Fenixe) a AAA do nějakých hraček (to byste nevěřili jak taková mrňavá mašinka žere)
Rád bych to objednal na DealExtreme, neb jsem se tady dočetl, že to snad není takovej problém a ceny jsou skutečně někde jinde.
Bohužel o baterkách vím pouze to, že je v nich schovaná elektřina která se z nich dá odčerpávat :-(
Rád bych tedy poprosil někoho, kdo se v tomto oboru pohybuje a kdo má přehled - jaké koupit?
Poradíte? - Díky.
Nejlépe, když koupíš značku GP 2700. Na tuto značku, ač se dělá v Číně ( ale ono, co se dnes z elektroniky vlastně v Číně nevyrábí, že?), jsem četl docela slušné recenze.
Jinak s kapacitou baterií rozhodně nechod´pod 1000 mAh. Nic nevydrží a i takové LED světlo to sežere za hodinu i méně trvalého svícení.
Osobně používám 2500 mAh - neznačkové a běhají dobře. V práci pak ty GP do fot´áku a ty jsou také OK.
Jo! Abych nezapomněl! Současně s tím bych zakoupil kvalitní nabíječku na baterie, která Ti umožní i před nabíjením baterie patřičně vybít. Jinak ti v nich ty zbytky po pár nabitích bez předchozího důkladného vybití užerou za čas tolik kapacity, že se nebudeš stači divit...
S tim vybijenim bych si nebyl tak jisty. Mel jsem (a uz nemam) odkaz na popis provadenych testu kde dosli k zaveru, ze uplne vybiti baterie pred dalsim nabitim sice opravdu lepe zachova (=mene zmensi) jeji maximalni kapacitu, ale podstatne zkrati zivotnost baterky. Naopak nabijeni nevybite baterky (treba kazdy den po vylete, ackoliv by vydrzela 3 dny) snizi trochu jeji maximalni kapacitu, ale jeji zivotnost je podstatne delsi. Je dobre o tom uvazovat zejmena u zarizeni, ktere maji baterku natvrdo v sobe s vice ci mene obtiznou moznosti vymeny (mp3 prehravace, mozna mobily apod.) kde je lepsi kdyz to vydrzi o den mene nabite, ale bude mi to fungovat nekolik let, nez kdyz budu mit sice super vydrz ale baterka je brzo k nicemu. Tohle si tykalo NiMh baterii, u LiPol je pametovy efekt zanedbatelny, takze tam uz se vybijeni absolutne nevyplati. U NiCd je pametovy efekt velky, ale taky uz je nikdo nepouziva.
O tomhle jsem zatím neslyšel, nebudu se přít. Moje praktická a téměř 15-tiletá zkušenost s Akku bateriemi v čemkoli mi ale spíše potvrdila to, co jsem již psal výše, že systematicky pravidelně dobíjená baterie, která není dostatečně vybitá před dobíjením samotným, mi v následném užití ve spotřebiči vydržela stejně dlouho - co do okamžité momentální výdrže při této spotřebě, jako ta , která byla dobíjena vždy zcela vybitá, ale do dvou let dobíjení byla ta ne zcela vybíjená nepoužitelná z důvodů výše uvedených - ztratila jakoukoli kapacitu. Od těch dob jak telefon tak další spotřebiče vybíjím vždy do mrtě "až zhebnou" a teprve pak je nabíjím. Mně to tak opravdu funguje. Co to komu dělalo jiného v testu nevím...Jinak celková max. životnost pravidelně zcela vybíjené baterie se mi pohybuje v řádu 5 let. Pak prostě odejde každá AKKU - i ta jednou použitá a jednou nabitá a vícekrát nepoužitá. Prostě se nějak úplně funkčně vnitřně rozsype...a nejde už nabít - jestli nějak vyschne či co...nevím.
Akku baterie... To je moc obecný pojem na vytváření hypotéz...
Namátkou některé z "Akku" baterií: Ni-Fe, Ni-Cd, Ni-Mh, Li-Ion, Li-Pol. Každá pracuje na jiném principu a má jiné vlastnosti...
Třeba u foťáku Panasonic u akumulátoru píšou, že by se v žádném případku neměl vybíjet do mrtě. No a včil mudruj..
To bude spíš Li-on nebo Li-pol, těm to vadí, a to tak že hodně.
Ani ni-mh by se neměly vybíjet pod 0,9V. Škodí jim to.
Pokud těch 0,9V myslíš bez jakékoliv zátěže,tak máš pravdu.
Ty mám taky. Ale tady před časem proběhlo, že snad Sanyo (???) nebo GP recyklo (???) nebo tak nějak jsou lepší? Jenže to nemůžu najít a taky po takové době už může být všechno jinak. Popravdě vyhledávat testy na netu se mi moc nechce a ani na to nemám čas. Ty GP2700 mám jako takovou nouzovou variantu, pokud někdo nedoporučí něco lepšího.
já nejsem žádnej profík, ale z dealexu jsem bral tužkáče 3000 mAh /balení po dvou kusech, Maxuss za 5,43 doláčů/ a zdají se být dobrý. mám je poměrně krátkou dobu, tak nechci vynášet nějaké finální soudy. jo, od téže značky mám i mikrotužky a taky spokojenost, koupil bych je klidně znovu, přestože se dají sehnat i levnější
Používám oboje dvoje, ale porovnám např. jen ty AA: koupil jsem 4 sady po 4 kusech, 2 sady značkové (Hama, Sanyo, cena cca 400,- Kč/sadu), 2 sady neznačkové (oboje z Lidlu, cena 140,-/sadu a 89,-/sadu). Kapacita u všech 2300.
V jejich používání jsem (po 3,5 letech) nezjistil žádný rozdíl, výdrž mají prakticky úplně stejnou - např. halogenové světýlko na kolo na plný výkon vydrží 2,5 hodiny, baterka v MPtrojce cca 10 hodin, v hodinách cca 3 roky...
Takže z mé osobní zkušenosti nevidím rozdíl v kvalitě (a ceně) značkové - neznačkové.
Ty používáš v hodinách nabíjecí baterku, fakt? Netušil jsem, že může vydržet nabitá 3 roky ;-) Ale vážně, občas v práci vysvětlujem zákazníkům, že ovladač k TV se jim zablokoval, protože do něho nepatří akumulátory (1,2 místo 1,5V) A oni byli před tím tak spokojení, že to co měsíc nabijou a nebudou muset kupovat alkalický (ty ten ovladač obvykle přežijou, někdy i celou TV)
Proč nakupovat zrovna na druhém konci světa ?
V GME jsem několikrát nakupoval tohleto http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&... a jsem spokojený. Sice mi jedna baterka ze všech 12 zlobila a i kapacita není těch 2800mAh (ve skutečnosti mají něco kolem 2200-2300mAh), ale za ty prachy...
Mám možná deset sad po čtyřech kusech. Problém u nabíjecích baterek se dost velké samovybíjení. To je eliminováno u např u Sanyo Enelop. Výbornou službu ale odvedou baterky z Lidlu, kde je teď mají v akci. 4 kusy tam vyjdou za neuvěřitelných 90 Kč. Cena/výkon - naprostá jednička.
To je jasné, samovybíjení je těchto "normálních" akumulátorů bohužel běžné.
Ale nepřijde mi tahle "vada" tak podstatná abych kvůli tomu tady za jednu baterku dal kolem 100Kč ;-) To si ty obyčejné radši levněji několikrát dobiji...
A to já si zas těch doslova pár kaček přidám (Enelop za 75 i s poštovným). Je docela věc, když se můžeš spolehnout i po pár dnech, že nabité baterie jsou stále opravdu nabité. Ve světýlku to na cestě dost potěší a u foťáku je zas fajn, že to nemusím furt kontrolovat.
Jedině Duracel, pro koho asi ty reklamy vysílaj, pro srandu králikum? To jsou dneska lidi, ničemu nevěřej.
Duracell dělá i akumulátory ??? :-)
Nedělá. ;-)
Uz vyrabi , v USA jsem je videl a prodava je NAPA .....
Sorry , je to Duracel .... S DURACELL - na konci jsou dve LL to nema nic spolecnyho ,ty akumulatory , maj i barvu Duracell a jsou Made in China .... asi proto je prodavej za $42,99. Rad bych ty cinsky akumulatory vyfotil a poslal Vam na diskuzi NaKole CZ aby jste vedeli co Vas v CZ s takovymi fakes z Ciny taky ceka ..........
Mám GPS, Garmin a používal jsem SANYO 2100 nebo 2700, používám ho často v létě i v zimě. V létě to je celkem jedno, ale jakmile poklesla teplota pod + 3 st tak GPS začal vypínat, baterie nestíhaly. Byly mi doporučeny baterie Sanyo ENELOOP 2000 mAh a jsou bezvadné, vyzkoušel jsem je v mrazu, na kole při jízdě v -5 st a při pěší v -10 st a maximální spokojenost. Něco podbného je i s foťákem, bezvadně drží a foťák šplape, na 1 sadu i 300 fotek a dlouihodobě.
Jo, tak tohle mám s těma GP 2700. Když jsem jel v zimě s čerstvě nabitejma v Garminu, tak mi prakticky po chvíli ukazoval, že jsou nabité ani ne na polovinu. Po nějaké době jsem je musel prohodit za druhý pár a ty "nastydlé" zahřát v kapse. Po nějaké době zase prohodit. Tak to mi docela vadilo, to ano. Takže bych to viděl asi na ty eneloop.
Doporučuju, skutečně fungují dobře a bezproblémově, určitě mají také nějakou mrazovou hranici, ale pokud vím tak jsou asi jediné za rozumnou cenu někde do -8 st.
no mám zrovna ty maxussy 3000mAh :), kapacita reálná je kolem 1900-2100mAh, z 26ks 2mrtvý hned a pak umřely další dvě. Nabíjeno v nabíječce od Conradu IPC-1, takže cena výborná, kvalita horší
Asi takhle: pro náročné podmínky (vysoký vybíjecí proud, nízké teploty a trvanlivost nabití) buď sanyo eneloop nebo GP recyko - to je stejná technologie za slušnou cenu.
Pro běžné podmínky klidně i ty noname z teska nebo Číny. Poslouží dobře, jen jejich kapacita příliš neodpovídá popisku. Nabíječku používám úplně obyčejnou za 200,-. Oproti super nabíječkám za tisíce sice sníží životnost aku, ale lepší je koupit jednou za dva roky koupit novou sadu aku a nedělat z nabíjení alchymii.
Moje řeč. Nacpat do nabíječky a hotovo, žádnou alymii. Vidim to na ty eneloop (nebo silnější GPrecyklo?) a ty AAA vezmu příležitostně něco za rozumnou cenu. Nabíječku mám GP PowerBank Smart2, jestli je dobrá nevim, ale nabíjí a rychle, takže stačí.
Ode dnes v makru mají 6ks GP 2700 s nabíječkou nějak pod 500,- což je přijatelná cena podle mne.. a ty mám vyzkoušené a drží OK
tak je to cena hodne na hranici. Ta aku stoji 60,- takze jedine v pripade ze kupujiici nema ani tu nabijecku. Jinak tech 2700 neni realnejch. Je to kolem 2400-2500 mAh
GP 2700 mají uváděnou kapacitu 2600mAh
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...
Jinak jich mám 8ks, moc je nešetřím, nabíjím nepravidelně podle potřeby, a zatím všechny OK.
Otázka je, co je s nimi v sadě za nabíječku.
Múžete někdo doporučit dobrou nabíječku baterií pro AA, AAA baterie.
Měla by umět :
Nabíjení každé šachty samostatně, odpojení pomocí Minus-Delta-U, rozeznání vloženého akumulátoru pomocí Peak-Voltage-Detection (PVD), minimální zahřívání vstupů nabíječky, impulsní udržovací nabíjení, odpojení pomocí bezpečnostního časovače, signalizace stavu pomocí LCD displeje.
No to jsi zkopíroval specifikace nabíječek Voltcraft IPC-1 a IPC-1L někde z konrádu nebo odkud. Takže na co se vlastně ptáš? :)
Mimochodem ta věta:
"...rozeznání vloženého akumulátoru pomocí Peak-Voltage-Detection (PVD)..."
Mi nedává moc smysl:)
Neni baterie jako baterie a probably best recharchable AA - AAA batteries vyrabi firma Eneloop ,vyzkousel jsem vsechny mozny , Duracel i Energizer , Pulse energy , Pure energy , Radio Shack atd .... Eneloop z tech vsech vydrzeli nabity nejdyl , jen tak pro zajimavost , zapomel jsem je v headlight , za rok a pul nepouzivani byly jeste castecne nabity a rozsvitili 4 led bez problemu skoro na 5 hodin .. Na New Zealand za hrisny peniz jsem jednou koupil 4 recharcheble AA , pry vydrzi tisic nabiti a tak nevim , fakt je ze je pouzivam asi uz 4 roky v GMRS a po ty dobe jsou OK .Duracell je proti temto vylozenej smejd . Nejlevnejsi recharchable jsou nickel cadminium.Vsechny AAA a AA uz leta nabijim v XL Smart charger , nabije vsechny druhy AA or AAA , nedobiji uz nabite baterie a je vyrobeny v Cine , maly , lehky a skladny v cyclobrasnach na vandrech nezabere misto a tak uplna spokojenost .Jedina nevyhoda je ze muzete jen 4 baterie nabijet najednou ale doba nabijeni ten minus vyrovnava .
"Neni baterie jako baterie a probably best recharchable AA - AAA batteries vyrabi firma Eneloop"
len pre presnost ... ziadna firma eneloop neexistuje :-)))))
OK , Sanio eneloop ........
Sanyo eneloop , to jeste po tom vcerejsku s tim blbem ......