Ahojte,
tak jsem přijel z hor a žádné akce, neříkejte, že nejezdíte?
Plánuje někdo něco o nadcházejícím víkendu v okolí Prahy, že bych se případně přidal? Počasí přeje, užijeme si sněhu.
Co vy na to?
P.S. neznáte někdo nějakou oblast kolem Prahy, kde upravují stopy pro běžky (bruslení),. Ideální by bylo něco co je tak do půl hodiny od Prahy, chtěl bych někdy vyrážet okolo poledne na rychlý výlet a Jizerky jsou přes hoďku.
Blááázen :-)))
Maximálně tak na brusle, a to jenom v případě, že to předtím někdo prohrne :-)))
Pro tebe je blázen každý, který vyjede od října do května :-))
No vždyť, cyklistika je především LETNÍ sport :-) Nemíním v tom dělat bordel ;-)
Loni jsem náááhodou vyjel i 1.11 :-)
Jo, ale to bylo slunečno a 27 °C, bordel v tom udělala příroda :-)
Proč by měla být cyklistika především letní sport?
To nebylo, maximálně nějakých 15, a k večeru se už dělala pěkná kosa, to jsem prchal domů co to šlo :-)))
Nevím, možná třeba proto, že jsem ještě neviděl prodávat pláště extra na sníh :-) Na led s hřeby ano, ale to je do našich podmínek spíše nepoužitelné...
Omyl...vyjde z baraku od rijna do kvetna!:-)))
já jsem jel dnes ráno do práce a byla to paráda ano gumy nevrčely ale domů jsem jel trapně mhd toho sněhu bylo na mě trochu moc
V tomhle počasí se často běžkuje ve Hvězdě i v šárce..
Nejde to nekde zjistit. Ja bych tam jen tak z prdele zasel:-) V Praze jsem jeste na bezkach nebyl:-)))
ja tam chodival predloni a stopy i plochy na brusleni tam byly fajn, jen je to repetetivni, trochu jako velodrom.
Na Vystavisti:-)
Ale taky by me zajimalo, zda neco v okoli Prahy neni. Zatim to vypada, ze to zitra vezmem nekde za Cernakem na pole:-)))
Nějaký ten tip
http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=61
Plus další info v tomtéž článku, v rámečku:
"Kde se běhá v Praze"
Nejčastěji se dá najít vyjeté kolečko v oboře Hvězda na bělohorské pláni. Okolo zámečku se dá jezdit i při malé sněhové pokrývce, protože většina rovinatých tras vede po trávě v parku. Tradičně se běžkuje i v údolích Divoké a Tiché Šárky, Kunratickém lese a v lesoparku nad Hostivařskou přehradou.
"vyjeté kolečko"...a krouzi tam cela Praha. Hele, to radeji pujdu hrabat listi do jine casti Prahy. Tam alespon bude misto:-)))
A nezblaznim se tam, jako tady z toho krouzeni:-)))
Byls někdy v šárce? To je velká obllast plná asfaltových, teď zasněžených cest, Hvězda není tak velká a cest je tam několik, k tomu máš ještě pláň a ladronku, to už je velká plocha.... A těch běžkařů tolik není.... Všichni hoděj lyže do auta a jedou na hory.... Dopoledne tam budeš sám....
Copak já bych jel, ale nemůžu nikde sehnat řetězy na kola a nikde jsem zatím nezjistil jak se dá šlapat ve sněžnicích :-)
Si to najdi, tady v diskuzi to bylo několikrát, dělá to KTM :-)
Koukám, že "Reba, pyčo" se za chvíli asi dostane i k tomuto sportu :-))))
http://www.mtbs.cz/obrazek/snowbike-mtbs-2.jpg
Hledal jsem a našel, řetězy dobrý, ale ještě musím vyřešit brzdění když vyháknu brzdy :-) možná, že na řetězech se nebrzdí, ale moudrou radu zkušeného cyklosněžníka jak šlapat se sněžnicema na kole nemůžu nějak najít :-)
Na ježdění ti stačí běžné kolo. Víš jaké je nádhera poslouchat křupání sněhu pod koly?
jo to je, ale to se dalo jak jsem bydlel v opave, vytahl jsem kolo ze sklepa a zadem pres sidliste po neposolenych chodnicich do vilkove ctvrti po neposolenych cestach dal na polnacky za opavou. nez bych vyjel z michle, tak by me 5* neco prejelo a kdyby ne, tak by mi sul rozezrala ram a dily :'(
V Ondřejově, kde pracuju (30 minut autem z Opatova), bylo ráno 16 cm, na lyžování určitě v pohodě. Mezi astronomičákem a dvoumetrem bude od zítřka vyjeto od astronomů, co tam chodí/jezdí na oběd. Jinak se v tom lese dá udělat taky poměrně slušné kolečko po lesních cestách (je tam i pěkná, asi 3 km dlouhá asfaltka), ale všechno bez úpravy.
...A já idiot mám běžky na chalupě :-(
Jizerkách, akorát to asi otočím. Zajedu s někým už večer, zapaříme, ráno skočíme do stopy a dáme si odpolední šichtu.
Běží se Jizerská padesátka, bude dost husto asi víc než v okolí Prahy.V Brdech je kolem pěti čísel, tam bych nejel.
Tady u nás na letišti se taky dá běhat, občas to bývá i upravené. Jenže často v tom dupou koně a chodí pěšáci. Většinou jsou projeté dvě stopy, tak jsem zvědavá jestli to půjde, ale sněhu je dost 16 cm určitě, taky se chystám.