U mé staré kazety Deore byla montáž jasná - nákres zde:
http://www.paul-lange.cz/rozkresy/CS-Pastorky...
U XT kazety je navíc mezi nejmenším pastorkem a závěrnou maticí slabá plechová podložka - nákres zde (položka "2"):
http://www.paul-lange.cz/rozkresy/CS-Pastorky...
Nevím jestli se má kazeta montovat s touto podložkou a ani mi není jasný její význam. Podle mě by podložka značně ztížila zapadnutí zajišťovacích zoubků do sebe.
Vy, kteří s tím máte zkušenosti, poraďte prosím.
Tak přesně tuto kazetu aq-Group jsem asi pred dvěma rokama daval na moje kolo.Ta plechová podložka,co o ní píšeš,je duralový kroužek víc než 1mm silný.Musel jsem ho nasadit jako první,potom až kazetu.Pokud bych to neudělal,tak při nasazení nejmenšího pastorku až na doraz by měly zbývající axiální vůli asi 0,5mm.
Nejde o Al podložku, ale o FeCr, nemající ani 0,5 mm .. a právě má za úkol lepší zajištění matice .. J.
Nechci se hádat,ty profík,já amater,ale v mém případě je to jak jsem napsal.
Jo, jenže Ty mluvíš o kazetě, kterou jsi nedával na odpovídající ořech, měls starý typ ořechu, delší .. a proto jsi musel dát podložku pod kazetu .. ale na schématu je jasně za maticí .. a to je jiná ..
.. gumové těsnění je na konusu, ne matici .. J.
Starý typ ořechu,to je relativní pojem.Montoval jsem to na kolo Mavic Crosstrail 2006.Myslíš,že to má starý typ ořechu.
Nehadej se s nim, on je sice profik, ale bohuzel jeden z tech, co sve praci rozumi jako koza petrzeli.
Je to tak jak říkáš,končím s ním diskuzi.
Jo,a na matici je gumový o-kroužek.
Čauec,
neboj se a udělej to přesně podle návodu, hezky podložku mezi zoubky, Japonci vědí proč to tam dávat (mimochodem, tonhle postup bys měl dodržet u všech věcí na kole,myslim podle návodu).
No a já myslim že je to tam proto,že se ty zoubky pres tu podlozku zalisujou a tak trosinku pruzí,takze se o sebe pak nedre a dyl to vydrzi
Návody jsou pro blbce a omezují rozvoj tvůrčího myšlení.
Naopak jednoduché nástroje typu kladivo, majzl, pilník, pro pokročilejší třeba i francouzák (klíč) podporují vznik originálních řešení.
:o)))
Vynechal jsi svářečku, kovadlinu a hlavně rozbrušovačku! :-))
Tím vším opravuju počítač i monitor. Netřeba použít, stačí vyhrožovat..........:-)))
Hehe, já mám v práci většinu techniky vycvičenou už tak, že stačí abych se objevil mezi dveřmi a ona zase začne zázračně z ničeho nic fungovat :-)))
A sama se taky vyčístí ? Dej návod ...