Až si 25. ráno vytáhnu z lednice k snídani studeného smaženého kapra, na to se těším teď úplně nejvíc.
Není to sice cukroví, ale minulé vánoce mi to chunalo nejvíc. Takže recept:(Jurimír promine) :-)
Jeden čerstvý ananas
jeden půllitr rumu tuzemského
podle chuti cukr
Ananas okrájíme, nakrájíme na kostičky a zalejeme rumem.
Dáme do ledničky vychladit a pak chodíme průběžně kontrolovat teplotu a jestli se to nekazí:-)
Po bramborech s rumem to bylo moje nejmilejší jídlo :-)
jsem tohle kdysi dávno zkoušel s melounem a s pomerančema a se spoustou dalšího. Když pominu vojnu, kde takto napíchaný a upravený ovoce byl nejjednodušší způsob jak přitáhnout do kasáren alkoholo i v přijímači, tak měly všechny ty pokusy jedno společný. Zkazil se tím alkohol i ovoce:o))))
U nás už se krabice otevřela, takže jsem opět dneska pekla vanilkové rohlíčky a konečně namazala kolečka a dortíčky namočila v čokoládě. Musela jsem si k tomu otevřít pivo a jíst tlačenku s cibulí :-) Na Vyšehrad doufám něco zbyde
...Panebože!Už tu zase pečou...Pryč vodsad´!:-)...Ale aspoň tutu poznámku jsem si prostě odpustit nemoh...:-)
jj, celej víkend vepřovej a proloženej kachním škubáním a oni otravujou s pečením :-) jdu zakrojit do tlačenky...