Zrovna jej studuju a říkám si, co si nesmím nechat ujít) samozřejmě až se vrátím z biku :-)) těšíte se taky na něco??
Uvažuju o tom, že otočim televizi obrazovkou ke zdi:)
Tak to by mě maniaka zabilo :-))
Pro mě je jednoznačným favoritem Ivan Trojan jako Anděl Páně. Na toho se fakt těším. 8-)
No já tam mám víc šampionů :-)) nakrmím HDD v Setopboxu v ložnici co se do něj vejde a budu z toho žít do dalších vánoc :-))
já ti ani nevím, co budou dávat. Asi něco uvidím, ale moc toho nebude a bude to záležet na tom, co budou zrovna dávat, když budu mít čas a chuť. Jestli budu. Bednu nějak nestíhám a nechybí mi to a začínám litovat, že jsem si koupil novou, když tu starou Magda odnesla. Dneska už bych to neudělal a použil ty peníze jinak.
Jedině jestli už budu mít ten cyklotrenažer, tak k tomu si asi něco pustím....
Na Pretty Woman:-)......
A Podnikavá dívka (chybí tady blicí smajlík)
Podnikavou dívku jsem neviděl - tak nevím, nevím...:-)
Škoda, že už nedávají filmy mého mládí, kupříkladu taková sovětská "První tavba" - tu jsem nepochopil dodneška, klidně bych ji dal znova :-)))
Pamatujete si někdo každoroční vánoční pohádku (tak před 45 roky plus mínus) o té neposlušné mašince, která vyjela a došlo jí uhlí a tak zůstala někde na trati a ostatní mašinky jí to uhlí dovezly a všechny se vrátily zpátky? :-)
Mladí neví,o co přišli.Zatím za vrchol považuji sovětský film "Prémie",kdy zaměstnanci fabriky odmítli finanční odměny,poněvadž si je svojí prací nezasloužili.
Byl to čas pohádek a komedií-i u sebevážnějšího filmu si člověk musel dávat pozor,aby se neprotrhl smíchem.
Mam furu prace na podkrovi, nechcete mi radeji nekdo prijet pomoct? :o) I na to bikovani se cas najde :o)
Hmm, tohle je nic moc pohádka :-)))
Mě čeká stěhování, malování a podobné legrace. Dobrovolníci hlaste se přes obálku :)))))))
Viděl jsem na YT video, kde parta lidí stěhovala celou domácnost na kolech... :o)
tý brďo, to není špatnej nápad, maskovat to jako cyklovýlet. Sraz u baranďáku, trasa směr pankrác, nosiče s sebou :)))))
No tak deme do toho, což? ;-)
http://www.nakole.cz/clanky/200-stehovani-na...
Koukám, že v Americe objevili Ameriku a z převážení věcí na kole mají životní zážitek a druhé vánoce, přitom v Asijských zemích to dělají denně miliony lidí a převážejí mnohem větší a těžší věci a berte se to jako normál a oni jako nutnost.
Něco málo v telce určitě uvidím, ale hned po svátcích se s celou rodinkou odkulím na hory, takže doufám, že bude hodně sněhu a na telku nebude čas:-))))
Sem bych se sněhem a zimou moc nelez, nebo tě ukamenujou :-)))
Já jsem na tuhle oficiální kulturu nebyl nikdy moc fixovanej. Ale, když už ta TV je v baráku, tak si vždycky před vánoci na ní pouštím ŽIVOT BRIANA.
Je to výborný, navozuje to atmosféru křesťanských hodnot a ještě si to dělá z nich trobátko legrrandu. Zkuste si to - třeba ta úvodní scéna, Betlém, hvězda, svatá noc a pak tři králové netrefěj ten správnej chlív. o))))
Jo jo, Monty Python jsou výborní. Scénka je tady:
http://www.youtube.com/watch?v=YxYtrmAIxQQ&...
:o))
Skvělej je třeba i svatý grál:
http://www.youtube.com/watch?v=k3jt5ibfRzw&...
Díky, je to palba...o))))
Svatý grál je špička, s rytířema co říkají ňy a pak eki, eki tapang !
Mám ještě asi 50 Létajících cirkusů a to je bahno...o)))
Ten film je tak našlapanej, že těžko rozhodnout, která scéna je nejlepší. Já se moh umlátit, když Palin jako pontskej Pilát (?) mluví k davu. Nejdřív jsem se divil, co je tam za dementní titulky. Synek mě poučil, že se snažej napodobit jeho těžkou vadu řeči.
"pvopusť Bvaiena...."o))))
Přesně ,to mne na tom fascinuje ta našlapanost. Na videu jsem schopen jet dvouminutovou scénu klidně 5x za sebou. "How many people have come trought....." a na to ten žalářník začne dělat ze strany na stranu prstem jako něco, bůhví co to znamená, snad "ne,ne panáčku"
Ono stačí ty dvě vteřiny jak Marie spadne ze židle, když přijdou tři králové o))))
Tam je problém, že je to humor pokročilejšího a vzdělanějšího národa a tak je těžké pro nás něco pochopit. Já prostě ty Létající cirkusy můžu vidět pořád znova a znova (a to jsou 40 let staré!) a vždycky tam najdu něco co se mi teprve po letech ujasní o čem to je. Taky tím, jak se přibližujeme civilizaci, tak člověk začíná víc ten humor chápat.
Máš pravdu, je to humor jen pro někoho, zrovna jako Cimrmani. Zajímavý je, že mě Cirkusy, když běžely za . 3. republiky v televizi, nijak nebraly. Když si je teď pustím, tak při závěrečný scéně ministerstva švihlý chůze pro slzy skoro nic nevidím. Nebo ještě k Brianovi, napad by tě název "elitní sebevražedné komando"?.
S Cimermanama je to zajímavý porovnání. A vyjdou přitom najevo i zajímavé rozdíly. Pokud jde o odkazy na realitu historickou, uměleckou apod., tak je vidět jak jsou cimermani čeští (rakouští) . Kdežto Pythoni neváhají vystavět fór i celý pořad na Proustovi (zkrácené recitace Ztraceného času), Sartrovi,( návštěva dvou bab z domácnosti u Sartrů v Paříži) apod. Měl by to někdo zanalyzovat.
Oni se nebáli nakopnout všechny druhy lidský blbosti, omezenosti, fanatismu a nevím, co ještě. Dokonce Život Briana byl po předvedení v řadě zemí zakázanej a údajně ten zákaz někde trvá dodnes (islámskejm zemím se nedivím). A s tou pokročilejší kulturou souvisí třeba i seriál "Jistě, pane ministře (premiére)". Kdo by si ho u nás troufnul natočit?
Jo dávaj taky nějakýho toho stopaře galaxie nebo jak se to jmenuje, takže si to nahraju a příležitostně skouknu abych taky věděl o čem se tu občas bavíte :-)
Vypnutím analogového vysílání se nám nabídka zredukovala na ČT1 a Novu. Občas se podívám do programu a koukám, zda-li bych přeci jen neměl pořídit ten satelit, na settopbox máme slabý signál. Stále jsem se ještě nepřesvědčil, že to potřebuju. Tedy, ne že bych občas nenašel něco, na co bych se podíval, kdybych ten přijímač měl, ale zase toho tolik není. Překvapeně jsem zjistil, že ono to bez TV docela jde.
Analog Ti tam šel a digitál nejde?? To jsi asi bohužel jeden z mála :-((
Poslednich par let TV neni pro me moc dulezita, ale Vanoce si bez pohadek proste predstavit neumim. Takze pohadky...:-)
Mrazík, bez toho bych si Vánoce a Nový rok odštkrtnout nemohla.
Jen ještě nevím, kdy v TV půjde... Teda doufám, že ho snad letos nevynechají :oOOO
Tak teto...uz mas na sobe TV deku a backory? Uz se nam to blizi:-))))
Ani mi nemluv, odmrazuju lednici...
Ale mám puštěné všechny 3 televize, aby mi nic neuteklo :o)))
Tak to mi teda teto vysvetli, proc ty jsi mela dabing OK a ja tam slysel fuuurt rustinu a nekde v dali dabovani. Cakra, co to mam za TV. Krucipisek a ja u toho sedel na metr, abych tu cestinu slysel:-)
:-)
To si musíš někde v nastavení zvuku zvolit co chceš vlastně poslouchat ;-) Češtinu, druhý jazyk nebo oboje dohromady, z každého reproduktoru něco jiného ;-)
Jinak pořady v případě jen jednoho jazykového znění fungují stereo, pokud tak jsou natočeny...
Tak to mi nejde:-) Nebo nevim kde. Ja to radeji nebudu zapinat, bude to lepsi:-))))
Asi vás s tím samým problémem bylo dost :-)
http://www.novinky.cz/clanek/157777-mrazik-v...
Tak zvuk jsem měla v pořádku. Ale že úvodní titulky byly v angličtině (Father Frost :-), na to jsem koukala jak puk... Nebo to bývalo i v minulých letech a já si toho letos poprvé všimla?
Koukam, ze ja do te bedny dostal nejhorsi verzi....rusko-cesky brebtani a jeste anglanske titulky:-)))
Ale z jednoho jsem mel radost...slysel jsem Ivanka a Nastenku v originale...rusaci jak remen. A pak me jeste neco potesilo...nas dabing je proste skvelej. Babu carodejnici meli v originale takovou nemastnou neslanou.
Já se těším na dnešní večerní program Nuovy, jak si dopřeju nějakou přisprostlou zábavu s osvědčenými baviči. Až budou sršet dvojsmysly, trojsmysly, čtyřsmysly, případně vícesmysly.