Ahoj,
objevil se ještě jeden návrh na PoVánoční, ale protože je původní téma již dost nepřehledné, zakládám nové a prosím vás o vaše vyjádření, aby se již zajistilo potřebné.
Předpokládaný termín konání je sobota 27.12.2008.
Varianta I.
již vlastně klasika - cca od 18,00 v Radavě s bowlingem. Ve 23,00 Radavy zavírá, takže pak přesun do AjeTo.
Varianta II.
protože budeme po těch Vánočních svátcích zlenivělí a přejedení :o))), co kdybychom dali odpolední procházku. Ale ne ledasjakou - cca 14-16 procházka po Vyšehradě, kde budeme mít možnost nejen mnohé vidět, ale i se mnohé dovědět. Nebojte, o žádné populárně-naučné vycházce se neuvažuje, ale rozhodně budeme mít možnost vidět Vyšehrad tak, jak jsme ho ještě neviděli a zjistíme, že Vyšehrad není jen hřbitov :o)))
Jo a bez protblémů se mohou zůčastnit i děti.
No a cca od 16,30 restaurace ve Vratislavově ulici, protože po vycházce chutná dvojnásob. Restaurace je velmi příjemná, nezakouřená, jídlo výborné, ceny přijatelné (rozhodně nižší než v Radavě).
Takže jestli vás mohu poprosit, klikněte svůj názor k jedné z variant. Ke konci týdne to uzavřem a uvidíme :o)))
No a pokud se vám cokoli zdá jako blbost, klidně to napište :o)))
Varianta I. - Radava s bowlingem
Varianta II. - Vyšehrad s restaurací
Vyšehrad = Slavín, že jo... Docelá rád uvidím, kde jednou spočinu. Takže jsem kliknul na hřbitovní variantu :-)
Vyšehrad se právě nerovná JEN Slavín :o)))
Ale nebudeme předbíhat :o)))
hele když to říkáš furt tak tajemně, nedostaneš nás do podzemí? A nemluvím o tom kousku kasemat, co je normálně přístupný.....
Tak to opravdu ne. Ale za ty dvě hoďky budeš mít dost toho, co uvidíš nad zemí :o)))
Hele, ale jestli chceš, tak 26.12. od 17,00 je v kasematech "společné zpívání koled v Gorlici" http://www.petrnedved.cz/
Loni jsem tam byla a bylo to móooooc příjemné :o)))
Já sice na 26.12. plánuji kola, ale ještě to přehodnotím - ta Gorlice má neuvěřitelnou atmosféru.
aqua o)))
Můžeš předvést skok Horymíra do Vltavy :o)))
To jste celý Vy pržandy, vidíte vidláka a hned ho pošlete do Neumětel.
mluvili jen o Vltavě nikdo neříkal, že pak musíš běžet až do neumětel..... ;o)
Mě osobně bude stačit pohled na ten skok do Vltavy....
hele jurimíre, horymíre, nevzal bys to za mě?
Už jsem se tam párkrát díval dolů a přemejšlel o tom a nechápu, jak ten Šemík přeskočil ten kus břehu, kterej k vodě zbývá, je to docela dálka.... Kdyby to bylo hned nad vodou, tak už jsem to zkusil dávno.....
Takže ne. Neberu to. Budu se jenom koukat....:o)
Můžeš to dát modernějc. Je jiná doba. A místo koně to dát na Biku, bylo by to stylový ne? ;o))
...a uhánět k vidlákovu :o)))
Jsem taky pro Vyšehrad, Radava špatná nebyla, ale myslím, že dvakrát stačilo:-)
A dejte bacha, aby to nedopadlo jako ve filmu Big Lebowski. "Přešláp jsi, piš nulu!!!" Známý choleriky při příchodu šacovat. ;-)
http://img90.imageshack.us/img90/6059/big115xo1...
jo jo, vyšehrad, na půlce cesty mezi jednou částí školy a druhou, jen aby tam nebylo moc lidí.... A hlavně dost funkčního prádla
Na Vyšehradském hřbitově bývá většinou ticho a klid také tehdy, když v hustém dešti podzimní vítr, který se na Vyšehradě opravdu umí rozletět, rve listí ze stromů a obrací deštníky naruby. Pokud se právě v takovém počasí na Vyšehradský hřbitov vydáte, zažijete chvíle plné chmurné romantiky a duch tohoto místa vás nepochybně velmi silně osloví. Zpátky do města je blízko, ale zároveň jste v takovém okamžiku od něj jakoby na celé kilometry vzdáleni. Voda stéká z hrobů do kaluží, nízké šedé mraky se téměř opírají o věže kostela. Ano, tak samozřejmě, že je příjemnější číst si tyto řádky doma na obrazovce počítače. Ale není to zdaleka takový zážitek, jako nahoře na Vyšehradě.
Já jen abyste věděli kam Vás to s Vámi ta radka-matka smýká. Mě už doporučila skok z tamní skály a poštvala na mne jurimíra, aby mne vyhecoval, že to dám na biku!
Strašně mne mrzí, že se mi tou dobou ještě na hřbitov nechce, protože naštěstí musím být na horách.
Sepsat pohřební zvyky kmene, uctívací obřady možná i přinášení zvířecí oběti, chleba, vína, dřevěných podob totemových zvířat či dokonce ženských vlasů, případně i obětování neposkvněné panny . To by byl matroš !
na ty uctívací obřady se fakt těším! Jen mi dělá starosti, kde budeme brát tu neposkvrněnou pannu :o(((
Jedině si vypůjčit nějakého kojence zezdola z Ústavu pro péči o matku a dítě :-))))
No moje nervy... Za chvíli z toho nebude odpolední procházka, ale noční múra z Podolí I. :o)))
Medůzo, bacha na Kadla! Pořádně si ji hlídej! 8-)))
Medůza mi psal, že chce na Vyšehrad přinést kněžně živého kance, prej jim zryl zahrádku.
Bože můj, to ani ty nevíš, že Vyšehrad není JEN hřbitov?!?
Ty to chceš pojmout jako že se Jezdci (pro neznalé či nepamětníky Vyšehradští) vrátili?
8-)
Jak vidíš, o městě Vyšehrad nemá nikdo ani ponětí. Zcukli to maximálně na hřbitov... Velké plus ovšem vidím v tom, že ho nezaměňují za Slavín :o)))
Ale ničehož se neobávám - hrad vypálen už byl, tak snad odtud nebezpečí nehrozí a hřbitovu se pro jistotu vyhnem - to by bylo nošení dříví do lesa :o)))
To je ideální nálada pro podzim. Chvíle chmurné romantiky, to je moje. Zapomněl jsi na márnici a další rekvizity :-)
Jdeš tam s nimi? Že bys jako mohl ukázat hlubokými zádumčivými lesy, které Vyšehrad obklopují úzkou stezku k Neumětelům pomocí přístroje.
Pozor to shora je citace! Měl jsem tam dát uvozovky.
Moc mne mrzí, že tam nebudeš. Budu tím pádem asi nejstarším účastníkem a budu k té hřbitovní náladě mít nejblíž. Jestli se mám odtamtud vůbec vracet domů. Není to zbytečné?
...a sakra, kdo je tady nejstarší, kdo je tady nejstarší ...??
Člověče, já si ještě pamatuji na dobu, kdy jsem býval v různých společnostech nejmladší a teď todle. Jde se na výlet na hřbitov, nutěj mě skákat ze skály, divný , divný, moooc divný.
Bejt Tebou, tak tam nelezu, někoho vobětovat musej a neposkvrněnou pannu určitě nemaj.
Ne ne, Burísek pěkně půjde, protože jinak bych tam byla nejstarší já. 8-(
Nechci to náčelnici kazit, ale prý tam hodlá pronést věštbu, kterou na sebe strhne veškerou moc v kmeni a vypořádá se i s jinými (včetně šamana) podařilo se mi jednu pasáž z věštby získat:
Lesk sedmi biků v trailu vašem svítí
a brzd rozpálených žírný kotouč.
Váš kmen tu bude žíti věky věků,
a silen bude, full budiž požehnán,
když svatou jemu bude bikerů země
jich potem, silou, hlaholem.....
Takhle to prásknout... to si ostatním zkazil v Libušině lázni překvapení :o)))
Hele, ale postoj už trénuju :o)))
http://www.bbcc.cz/OAJ/2000/obrazky/mivasi2k...
Jen ten zasněný pohled do dáli mi ještě nejde :o)))
Chceš tím naznačit, že ta cizí paní na obrázku jsi ty? Tos tu plastiku vzala dost z gruntu. 8-)))
Jaká cizí?!? To jsem já + 20 kilo tuku :o)))
Ale neptej se, kolik jsem měla přes pas, ten neexistoval :o)))
Hele, teď mě napadlo - ze mě vlastně odpadla větší hmotnost než kolik váží moje kolo...
Doufám, že tohle bude pronášet jen věštkyně... Protože tohle se naučit nazpaměť fakt odmítám :-))))
treba rozda nejaky modlitebni knizky
To jedině, básničky nazpaměť totiž byly moje noční můra :-)
moje taky a jedina kterou si pamatuju dodnes je v rustine :D
cssss rusky umím ještě pořád dvě! :o)))
budes se divit, ale na to ze jsem se to ucila jen rok umim taky dve (jen jsem se nechtela tolik vytahovat :D)
Moji osmáci se teď učí Máj. Tak jsem jim z fleku odrecitovala (při matice) úvod. To zírali. 8-)))
taky umím..... ;o)
tak to vas nekdy vyzkousim :D
Neboj, hned u brány začnu rozdávat lízátka neboť, jak říká zkušenější Burajda, kdo líže, nemluví :o)))
A lízátek je zatím stále ještě dost :o)))
Kdepáááááááááák, tyhle barví celou pusu i s jazykem na červeno :o)))
Doporučuji si zopakovat historická data, jo a také lázně tam Libuše měla.
http://www.hrady.cz/?OID=689
Aaaa...pozooor. To je neco pro vidlaky....zenska, lazne...hm:-)
ve vidlákově už spí, těžký den na vlákně, je třeba nasbírat sílu na zítra...
Jo tam chodi vlastne se slepicema...:-)))
Ano, ano, Libušina lázeň pominuta rozhodně nebude :o)))
Já bych byl pro ten Vyšehrad a učinil jsem demokratické rozhodnutí, že mojí polovičce se tam taky bude líbit. Pokud by se to prohodilo a dala se nejdřív ta hospůdka, tak bych možná na Vyšehradě předvedl Šemíka, když Mirekb nechce skákat. Ale jenom jednou.
Podávání podpůrných prostředků v průběhu vycházky je povoleno. Ba co víc - s ohledem na roční období dokonce nařízeno !!! Takže než dojdeme k inkriminovanému místu, není problém zajistit, abys i řehtal :o)))
Hele a můžeš vzít nejen drahou polovičku, ale i tu třetího do mariáše. Ikdyž s ohledem na výše uvedené, ve věci obětování panen, bych ji asi radši nechala doma :o)))
Hlavně neřikej, že se má přijet na kole, protože až Medůza začně skákat trial na hřbitově, tak nás zavřou všechny :-))))
Tak teď jsem se začala reálně bát... Na tohle budou i lízátka slabý :o)))