Prosím o technickou radu. Mám kolo s torpédo brzdou, se kterým jezdím po městě. Problém je následující: zabrzdím torpédem pravou nohou dozadu, levou dám na zem. ALE JAK SE PAK ELEGANTNĚ ROZJEDU?? :-) Buď musím poskakovat na levé noze a popojíždět s kolem dopředu, aby se ta pravá šlapka dostala do polohy, kdy je možný kolo rozjet (nejde protočit).. Já vždycky sesednu ze sedla, dám obě nohy na zem, překlopím kolo a rozjedu se levou nohou. Omlouvám se za tenhle krkolomnej popis. Ono to tak možná nevyzní, ale dost celá ta věc zpomaluje (třeba na křižovatce, kdy zastavím na červenou a v zápětí hned blikne zelená, zdržuje to a je to nepříjemný) a vypadá to blbě.. Kdyby měl někdo zkušenost s torpédem, prosím napište! Pro mě to byl po létech užívání horskýho kola, u kterýho můžu šlapky protočit, docela šok :-) Díky!!
Skus zabrzdit pravou a pravu daj na zem, podla mna sa to da naucit :-).
Ale zrejme je to naozaj problem, lebo bicykle s torpedom pouzivaju napriklad v Amsterdame hadam na vsetkych bicykloch a tam pouzivaju iny figel. Nezastavuju, stale idu. Ked som sa prvy krat dostal do premavky v Amsterdame a na krizovatke som zastavil, takemr ma presli dalsi dvaja cyklisti. Zastavit a dat nohu na zem je potupa cyklistu v Amsterdame :-) . Inak tuto fintu skusam aj ja, ale dnes som na ceste do prace (8 km) musel raz na krizovatke tu nohu dat dolu (aj ked nejazdim s torpedom), vacsinou vsak prejdem vzdy bez zastavenia(citaj:" bez toho, aby som dal nohu na zem").
Na druhej strane je vsak pravda,z e v Amsterdame su na cyklistov zvyknuti a vodici motorovych vozidiel su ohladuplni. Citujem kamarata, ktory mi na dva dni pozical bicykel: "davaj si pozor na cudzincov a elektricky, ostatni su v pohode". A druha rada:" bicykel vzdy zamkni o nieco velmi pevne"
jednoducho pravú nohu posuň vzad,dolu, dopredu a špičkou ťahaj pedál hore, zároveň sa mierne, koľko to dá, postrč ľavou nohou, pritom si pomáhaj zmenou polohy tela.
Obetuj jednu prechádzku na pozorovanie cyklistov na križovatke
Musel jsem se pousmát jak jsem vzpomínal na cyklozačátky před XXX lety. Nechci se hádat, ale byla to verze tato : musím poskakovat na levé noze a popojíždět s kolem dopředu, aby se ta pravá šlapka dostala do polohy, kdy je možný kolo rozjet. :-)
Buď to vyřešíš, jak popisováno výše a nebo zkus z toho udělat volnoběžku. Prý to jde, přinejmenším u Sachs Super 7. Dozvěděl jsem se to v německém obchodě, kde s torpédy mají zkušenosti. Dokonce jsem si k tomu koupil u nich nějaké dvě pružiny- ale už jsem zapomněl ten postup, který mi ten prodavač radil. Pochopitelně si pak musíš osadit zadní kolo nějakou brzdou.
"... schovávám je tam kam patří, za rok, za dva nebo za tři, budu rád, že je mám ..."
8-)
No rpima, rýmuje se to, ale že bych tomu rozuměl... Jsem sám kdo tomu nerozumí?
"http://www.hudba.sk/akordy/piesen.ltc?interpret...
Pardon:
http://www.hudba.sk/akordy/piesen.ltc?interpret...