Nazdárek vespolek. Rozhoduju se pro koupi krosokola
a nějak se nemůžu rozhodnout.Původně jsem uvažoval o Superioru 630nebo 640, teď mě docela zaujal Trek 7500. Prosím dejte tip nebo osobní zkušenost .Díky.
Jo a ještě se chci zeptat. U toho Treka pokud by to nebyl
letošní, ale nový model ,má být jinačí vidle. Bez zámku
se zabudovaným elastomerem se zdvihem 3,5 cm.Máte s
tím někdo nějakou zkušenost nebo je to nějaká novinka.
Zdar,jsem řešil nové crossové kolo zhruba před měsícem.A nakonec jsem se rozhodnul si jej sám poskládat.Nakupoval jsem komponenty v internetových cyklokrámech a využíl jsem posézonní slevy. Mám LX.XT komponenty kvalitní vidlivzduchovou a výborné ostatní díly a jsem velice spokojený.A úspora asi 10000,- od obchodu....pouvažuj čest mun.
Já zase nejsem takovej kutil a asi bych se trochu bál
případné nekompatibility jednotlivejch dílů. Radši bych šel
do něčeho kompletního .Popř bych si třeba nechal vyměnit sedlo, pláště nebo tak něco.Ne, že by mi byla lhostejná cena, ale kolo si kupuju po x letech, tak to zase není taková priorita , abych co nejvíc ušetřil.
Ona kromě úspory je tam zajímavá právě ta možnost přizpůsobení svým představám. Brácha sice taky kupoval kompletní kolo, ale jen proto, že nešel jinak sehnat rám v té barvě, která by se mu líbila. No a potom začal obměňovat díly, až se dostal skoro na ten holej rám... :-)
Ale jasný, pokud se v tom zatím neorientuješ, kup kolo z konfekce, vyměnit díly se dají vždycky.
Z techto ber jednoznacne Superior 640. Da se sehnat kolem 14 tis.