pl. o popis přibližné trasy .mám v plánu toulat se o víkendu na Kroměřížsku,Olomoucku
...a cyklisté na jakémkoliv typu kola vítáni. Přesnou trasu zná jenom vedoucí výpravy / a kdoví jestli? :- ))/. Jináč jsem apeloval na zodpovědných místech aby byl dojezd směrován do biobaru U Ječmínka v Prostějově. Snad bude mé písemné žádosti vyhověno.
Prosím, upřesni předpokládaný harmonogram cesty. Jsem z KM. Odpoledne čekám návštěvu tchán - tchýně. Ale mám cukání alespoň kousek se přidat. Asi je to jeden z posledních pěkných víkendů.
Než se sem náš nedělní vůdce - Pedro podívá, mě napsal tohle: "pojedem pocyklostezkach.(lázně Skalka) a k Ječmínkovi,po rovce s pěkným výhledem na Dolnomoravský úval "
Jen na vysvětlenou - Ječmínek je hospoda s vlastním pivovárkem v Prostějově - daří se jim vařit několik druhů velmi lahodného moku a taky dobře vaří i jídla.
tak si zavolej a dozvis se kde se prave vyprava nachazi. Doufam, ze s tim peknym vikendem mas pravdu
Máme inteligentní partu.Už nic nemusím vysvětlovat,vše bylo napsáno.S tím Kojetínskem jsem myslel Polkovice.Návštěvu koníků,ale Radek nemůže jet,tak koně(koňačky)nenavštívíme.Pojedem Obědkovice,Klenovice,Skalka-možná vanová koupel v radioaktívní vodě,nebo se napít nedobré kyselky.Pak Bedihošť no a jsme u Ječmínka.Už jsme se dlouho neviděli,tak bude o čem povídat.
Mám ještě jednu alternatívní a podstatně delší vyjíždku,ale tu by musela schválit většina.Jinak můj mobil je všem,kteří jsou zaregistrováni a chtěli by se přidat,k dispozici.
všechno chápu / a to už je co říct/, akorát mi nedochází souvislosti mezi Radkem,koněm a klisnami ?! doplňujicí dotaz - koňačky jsou kamarádky od koňáků, tkzv. rajťačky??
nemusíš všemu rozumět
ano, vědění škodí, to víme už od středověku. někomu by mohlo i ublížit : - )) / za nás myslí vedoucí a je to tak správné/
Však vedoucí jsi přece Ty.Na Tebe nikdo nemá,co se týka cyklistiky a topografie Hané a širšího okolí
ale,ale,vedoucím výpravy jsi tentokrát TY! kdopak nás to táhne v tak brzkou mlžnou hodinu do Tovačova, já snad? : - ) / tu trošku zodpovědnosti za pěkné počasí, jízdu bez defektu, kvalitní jídlo i pití apod. drobnosti snad uneseš,ne?/
Je to velká zodpovědnost,hlavně co se počasí týče,tak ji nenechávej jen na mých bedrech.
obětoval jsem sedmičku červeného jako úlitbu Slunci a doufám,že moje přání stran zítřejšího bezoblačného azuru budou / až na ranní, dopolední,polední a odpolední mlhy / vyslyšeny. víc má bedra neunesou a taky nechci vyrazit na vyjížďku se zamlženým zrakem
dík,pokud budu stíhat tak bych se rád připojil.
Pár fot z neělní vyjížďky je tady: http://album.volny.cz/honday/browse.php?album...
Díky Finne za zvěčnění, v lázních bylo fajn(kyselka byla lepší než ty nápoje u Ječmena) ,no Ječmínek nepřekvapil,ale príma jsme si splkli
čím jako Tě měli překvapit, nealkoholickým pivem z flašky, quartzky smahnutými ve vyjetém fritovacím oleji nebo nakonzervovanou tatarkou JAKO od babičky? : - )) překvapení /či spíš sázku na kvalitu / bylo nutno hledat v poněkud JINÉM sortimentu. někteří odcházeli velmi spokojeni
Birel nealko má přece vždy vysokou kvalitu a ty qvargle jsi nejed,tak nemluv(nepiš)!
no vida,nakonec je z toho "vysoká kvalita", Ječmínek opět zabodoval !
U mně boduje spíš kuchyní, než pivem, ale to ty nemůžeš posoudit, ke kuchyni ses tam přes pivo ještě nepropracoval. Pivo není špatný, ale zase nic extra.
já Ječmínkovi fandím jako minipivovaru, jako alternativě k neklasicky vařenému europivu typu Kozel, Gambáč, Pilsner atd. možná jsem v tom směru kapku nekritický, ale rozhodně je budu i nadále podporovat nadstandardní konzumací : - ) někdo se může během jízdy nacpat teplým obědem, já teda rozhodně ne. hodnocení kuchyně nechám i nadále na vás.
jé to mě mrzí,že jsem nedorazil .Nějakou minutu po 9.hod. ve Věrovanech bylo těžké rozhodování kam to mám otočit zda na Tovačov nebo na OLomouc .Já myslel :-( že v tak hnusném počasí nevyjedete !Tím to se omlouvám - drsoni .
několik foteček z víkendu : http://blek.rajce.idnes.cz/vikend_na_Hane_11.10...
a ještě:http://blek.rajce.idnes.cz/viked_na_Hane_12_.10...
Moc, moc pěkný fota. Tak ty se tady po okolí flákáš na těžko, spíš mezi Citovem a Císařovem na poli, točíš se mi kolem baráku a nestavíš se v Troubkách na nocleh za kolegou. Na co máme lehokolové pokrytí.To kdybych věděl, tak tě přijedu v noci postrašit. Polepši se.
Chápu,že se spí lépe v přírodě,ale znám lepší místa na spaní,než sis vybral.Kdybych to věděl že jsi tak blízko,zavedl bych Tě na romantičtější tábořiště.Škoda ,že nedůvěřuješ Hanákům lehokolistům.Jsme skalní,jezdíme celou zimu.Mlhy se nebojíme.Mrholení uschne na tělě při usilovném šlapání.V lijáku ale nejezdíme.Ale sněhem jsme se už jednou brodili.
dík ,možná to ještě využiju,na Hané jsem byl ,v létě ,na podzim, -takže ještě zbývají dvě roční období :-).
Fajn lidičky na té Hané !jak jsem se ve městě na křižovatce zakoukal do mapy tak hned ochotně někdo poradil :-) i když pro to musel přejít ulici.Velkou poklonu skládám místním řidičům,musí mít vytrénované noční vidění - pokaždé když se ze tmy a mlhy vynořil šedý přízrak na vrzajícím NEOSVĚTLENÉM kole zatrnul jsem obavou zda vůbec dojede domů -a zřejmě dojeli všichni :-).