Bez sauny se neobejdu, jako bez jablek a kafe. :)
Výborná regenerace a přemýšlení nad životem a nesmrtelností chrousta...
Já taky ráda chodím do sauny, nevadí mi ani společná. Ale mám oproti ostatním nevýhodu, že do sauny nemůžu v brýlích. Tuším, že tak přicházím o zajímavé "detaily". 8-)))
Proč se do sauny nesmí v brýlích ? V páře to chápu, ale v sauně ?
Asi bych si dost cítila, které části brýlí jsou kovové. 8-)))
V slušných saunách se v prostorách okolo chodí v brýlích, takže si člověk přijde na svý, a pak přímo před saunou jsou takový drážky na brýle, takže uvnitř jen po hmatu....o))))
no tak to chce pořídit speciální brýle do sauny, nebo čočky, ne ?
do finske sauny v cockach nesmis v zadnem pripade!!! vysusuje to sliznici
To jsem nevěděl, neb takové berličky nepoužívám - zhoršení zraku kompenzuji bujnou představivostí :-)))
no vidis a ja to tak provozuju :-))
soucitim s tebou, taky me mrzi, ze si saunu po teto strance patricne neuziju. na druhou stranu, obcas jsme uchraneny velmi ale velmi nevabnemu pohledu a nechodime tam preci kvuli ocumovani :D ne? nebo jo? :D :D :D
V Oslavanech mě to docela mrzelo. Burísek si pohledy (na mládí) užil a já ne. 8-)))))))))
takze podle toho co pise Jurimir, tam bylo jedine mladi ztelesneno pouze mou skromnosti :D..... takze sumasumarum bys stejne nemela, na co koukat ;)
to mi pripomina, ze jsem se jednou v saune vrhala na nejakeho chlapka v domneni ze jde o Jirrika a on byl jen stejne hubeny :D. Od te doby do sauny nechodim sama, jen v doprovodu jako slepec, abych zas na nejakeho chudaka neskakala :D
Pamatuju skvostnou scénu, kdy do pánské sauny omylem vlezla pěkná slečna, co si spletla vchod... Její "ježiš, promiňte" a pánské sborové "to nevadí!!!!", které doprovázelo její útěk, se mi vrylo do paměti jako výbornej komediální zážitek :-))))
Mám dioptrie 6 a bryle nosím i v sauně, obroučky nepálí a jak řekla manželka radši když mám brýle jinak mžourkám a jak nevídím tak to vypadá jak když všude jen civím, jenže to ti ostatní nevědí
Já už to tady jednou otevřel,a le nějak se to nechytlo. U nás na jihu je to tak, že křupani z Gmundu (Velenice) si postavili docela slušný aquapark , dá se tam okolo i docela slušně pojezdit na kole. Mají tam asi pět saun a předraženej vstup.
Nejlíp je, ale vyjet do Bad Fuessingu . mají tam mimo jiné saunahof. Je to kousek od Pasova. http://www.therme1.de/index.php?content=saunahof
Před dvěma lety jsem v jejich vodách a saunách vydržel tři dny.
V jednom kuse ? :-) Aha, tak proto máš tolik zkrabatělou kůži :-))))))))))))
Na noc se tam zavírá a kůži mám všude normální.
Neznáte to někdo v tom novým aquaparku v Čestlicích u Prahy?
To snad naplánovat Nakolácký sraz v ČeskoSaském Švýcarsku s výletem do Bad Schandau
http://www.toskanaworld.net/web/cz/therme_bad...
tam mají saun přehršel.
heleeeeee, neber mi dnesni napad. v ceskosaskem svycarsku jsme byli ted o vikendu, opravdu i v tom saskem. byla to parada a tak nas to napadlo - sraz by mohl byt prozmenu na severu. no a ty mi to tady takhle vyfouknes, nebo co!!!
PS: od bad schandauske policie jsme dostali papirek hec ;)
Překročili jste 30 km/hod? :)
O srazu v ČeskoSaském Švýcarsku už od Mácháče také uvažuji protože bychom mohli jezdit na tandemu. V září 2008 je 28. v ponděli. ;)
já bych ten kraj radši nepropagoval. Čím víc se bude propagovat, tím víc tam bude lidí. Od 80tých let se počet návštěvníků zněkolikanásobil na kvadrát:o(. Už teď se na ty nejexponovanější místa nedá chodit jindy než za hnusnýho počasí někdy v únoru, protože je tam jinak víc lidí než na Václaváku. Navíc mám docela strach, že čím víc lidí, tím reálnější šance, že se pro lidi zavřou další oblasti, protože to ty skály prostě nevydrží. Už teď mě štve fakt, že spousta nádherných míst je v 1.zóně a nesmí se tam:o((
Já bych to nedělal....
Tenhle názor mám taky, každému tvrdím, že na kola nejlepší Šumava a Jizerky. Ale občas člověka popadne touha "pozvat domů dobré přátele". Tak jen když to LeeLoo nakousla napsal jsem o čem uvažuji už dlouho.
Já vím, vždyť jsme se o tom bavili prvně snad před rokem nebo kdy. Taky mě to napadlo. Napadlo mě pár tras i dokonce o příhodně položeném kempu bych věděl... Ale když jsem se nad tím zamyslel, tak nechcii :o(( Protože ty tisíce fotek uveřejněných tady po návratu nalákají další stovky lidí...
A bude to tam potom stejný jako na šumavě. Cyklistický a chodecký dálnice se spoustou lidí, kde se nedá kochat přírodou, ale jenom "sportovat". Jasně i na tý Šumavě se dá najít pár krásných míst, kde ta frekvence návštěvníků není tak vysoká, aby znemožňovla kontakt s přírodou, ale je jich už strašně málo a prostě se mi představa, že tady to bude stejné vůbec nelíbí. Tady se dá pořád ještě jít několik dnů, aniž by člověk potkal víc než pár lidí a v některých obdobích i tak, že jsem třeba tři dny něpotkal vůbec nikoho a to je na tom to strašně krásné...
no pravda je, ze jsem se tesila, ze uvidim ledovou jeskyni a prave pro naruseni nadstropni vrsty sute clovekem, coz vedlo k ochuzovani ledove vyzdoby zmenou klimatu, byla jeskyne uzavrena (navzdy) :(
Lidi je tam opravdu jak sr...., ale cyklistika je podle meho nazoru ve smeru tvych obav neskodna....
počkej, která ledová jeskyně? Ono se tam takhle podobně říká více místům... Myslíš jeskyni víl? To by mě fakt děsně štvalo!
Ve směru mých obav cyklistika neškodná není. Ve směru mých obav mě naopak vadí víc než pěšáci. Když jdu pěšky tak cyklistů potkám násobně víc než pěšáků. A když si jdeš užít kouzlo přírody a potkáš za den cca tisíc cyklidců a pěších, tak je kouzlo víš kde:o( Jednou jsem byl tak zhnusenej, že jsem prostě odjel pryč....
na mysli jsme mela Nadeji. Nastesti je tam spousta jeskyni, o kterych nikdo nevi (jen mistni a zasveceni), ale rampouchy jsou tam jen pres zimu a kratce z jara.
Cyklistu jsme moc nepotkali, ale ono uz neni takoveto "pekne" pocasi. Zato u sousedu bylo prenemcovano.
Stale vim o mistech, ktera asi nejsou pro klasickeho turistu moc zajimava a tak tam nechodi. Pri predlonske dovolene byl pro me sok, kdyz jsme z techto klidnych mist, kde jsme potkali jen tu a tam clovicka, dostali do blizkosti pravcicke brany a hrenska, fuj na bliti to bylo
Hele, co o tom víš. Já myslel, že se nad jeskyní u Naděje sesul svah sám (pár kamenů). A místní tvrdí, že led zmizel proto, že v jeskyni nějací "trampové" rozdělali oheň. Oboje to muselo být tak před 15ti lety, tušim.
Pravčická s soutěsky: jako místní je znám už jen z fotek :o(
Do soutěsek jen s nabitou prkenicí :-)
Byl jsem tam naposledy někdy v létě 1999 a jedna vyhlídková jízda na pramici pro jednu osobu stála 90Kč. A to jsem tam byl s tehdejší přítulkyní a potřebovali jsme se dostat i zpátky. Takže 2x 2x90Kč... Naštěstí jsme to měli celé zadarmo, známí se občas hodí ;-)
to, co jsem napsala bylo z cedule, kterou jsem cetla v nedeli, kdyz jsme stali na rozcesti k teto jeskyni.
jak to bylo doopravdy opravdu nevim. Ale kamaradka taky vypravela o nejaky jeskyni, kde si trampove rozdelali ohen, aby se zahrali. Ktera to ale byla nevim
no právě, je to na blití.. ALe já nejsem tak starej a pamatuju to tam uplně jinak... A tak se celkem oprávněně bojím, že to tam bude vypadat za chvíli všude stejně :o(
"Výletníci" nedojdou dál, než takových 3-5km od parkoviště a hospody (bikeři v Kyjovském údolí se taky soustřeďují jen na "dohled" od Fakulty). A potkat semtam turistu mi zas tak nevadí, tak bych se tolik nebál. Správa parku má dokonce informace, že se snižuje počet německých návštěvníků (koruna sílí, už se jim okoukali trpaslíci ve Hřensku a ještě tam teď financi dlouhodobě kontrolují stánkaře).
výletníci možná. Kolaři ale dojedou dál ne? :o) Navíc přece není problém pro zvyšující se počet návštěvníků postavit další parkoviště někde blíž a případně lanovku, aby to nebylo tak těžký se tam dostat a postaví se tam stánek s občerstvením a když bude dost kšeftů tak i hospoda s restaurací jako na tokání, na Pravčický bráně atd. atd. Copak je podobnejch příkladů okolo nás málo?
Nene, v Parku nic novýho hned tak nevznikne, neboj. Uvažujou ještě o jeho rozšíření.
No a ti kolaři se většinou držej na asfaltkách v Kyjovským údolí, okolo Tokáně a na Český silnici. Na ostatních cyklotrasách, mimo silnice jich moc nepotkáš (třeba u Hadího pramene, nebo Malé Pravčické je to docela v pohodě i v plný sezóně - moc kopců a daleko do hospody). Kdyby správa povolila třeba Jankovu cestu, nebo Hřebcový důl, tak tam projede jen pár cyklistů týdně (pěších, kteří tam můžou, tam taky moc neni). No a na neznačených cestách mimo park taky skoro nikdo nejezdí (Rynartická kamenná cesta, Svinské doly u Srbské, nebo Vřesová cesta u Kyjova).
Jo to musím potvrdit. Třeba mezi Kopcem a Fakultou je plno, ale na odbočce po červené na rozhlednu Waifberg není ani noha. Pravda, že se spíš pohybuji za severní hranicí parku, situaci někde u Tokáně či Jetřichovic neznám.
jo teď! Zatím! A jak to tam vypadalo před 15ti lety? Pamatuješ? A jak to na těch dnes klidných bude vypadat za 15 let! To je to o čem mluvím... Přichází to o svoje kouzlo a krásu a mě je to líto:o((
Stále jsem ještě optimista. A i kdyby se pod dojmem srazu zdvojnásobila četnost nakoláků v parku, celkem prd by se stalo.
A za těch 15 let tady už asi nebudou ti němečtí turisti v letech, které nejčastěji potkávám.....
u nás na vsi není, takže do ní moc nechodím:o(
Proti společný taky nic nemám, já nejsem stydlivej, ale můžu ti říct, že zas tak moc o nic nepřicházíš.
CHodím se koupat na nuda pláže, tak můžu s klidem říct, že u většiny populace fakt není na co koukat. V naší republice 90% žen po třiceti totálně rezignuje na nějaký ženský atributy a mnohopkrát i dříve:o( U chlapů to myslím bude taky tak nějak, ale nevím, bo se nezajímám. Takže podle mě můžeš být za ty brýle spíš ráda. Ono je často fakt děsný! ;o)
Také jsem chodil u nás na vsi do sauny a bylo to tělu velmi milo. Horší to bylo pro duši, neboť tam chodili stále stejní pánové se stále stejným přesvědčením, že mají ve sklepě kliku a ve volných chvílích točí zeměkoulí. Takže dnešní šarvátky Fenix vs Medvěd jsou proti tomu v pohodě, protože se dá škrtnou sluníčko.
O to víc mě mrzí, že jsem tu oslavanskou saunu prošvihl.
Kdy udelame sraz?:-)
No chodite tu kolem horke kase a vsici vime, kam s tim vsim smerujeme...neee:-)))
Hele, v pátek večer musíš psát příspěvky jasně a srozumitelně. Alespoň můj mozek jede tak max na 20%. 8-)))
Tak to nechame na pondeli:-)))
a budeme si tam muset brat kola?! ;)
To by palilo:-)
Jste mne vyprovokovali a testnul jsem v neděli ty Čestelice - pražáci vy nevíte co máte přímo u úst. Vynikající 12 saun max. 10 saunujících, bazénky, kneipování, venkovní sauny. To si dejte. A v bazénech jsou i mořský vlny a skluzavky pro nás mladší na blbnutí.