zdravím.sundal jsem přední kolo a teď ho nemůžu dát zpátky :( když jsem vezl kolo v autě tak se asi zmáčkla přední brzda a teď jsou destičky blízko u sebe a nevejde se tam kotouč :( brzdy mam hydraulické avid juicy 5.nevíte někdo poradit?
Pístky se musí zase roztáhnout ;-) A dělej to bez destiček, a pokud možno něčím, nebo opatrně, tak abys je nepoškrábal... Mně na to vždy stačila umělá montpáka z obyčejného multiklíče co vozím s sebou.
Jinak ke každým novým brzdám jsou v balení takové umělé distanční "destičky", právě pro případ kdy vyndaváš kolo a hrozí riziko že bys nechtěně zmáčkl páčky... Tohle platí i pro nové kolo, ty plasty bys měl od prodejce dostat také...
Ja to jednou delal bez desticek a vymstilo se mi to. Ulomil sem na pistku takovej ten cudlik. Ted uz jenom s destickama.
diky za rady ale uz jsem si poradil...strcil jsem tam sroubovak a opatrne to roztahnul.a slo to v poho nic se neposkrabalo ani neulomilo :)
Také to vždy dělám nejprve s destičkami, ale od toho tu mám jeté destky na vyhození, které můžu poškodit jak chci a páčit za ně jak chci.
Ale v některých případech, když je třeba roztáhnou pístky zcela na doraz, tak se přes destičky někdy nedaří (třeba při dávání 200mm kotouče, který má nepatrně větší průměr a při nových deskách je to většinou tak, tak při maximálním roztažení pístků.